08 / 05 / 2024

Apartman sakini hakları

Apartman sakini hakları

Gayrimenkul hukuku kapsamında, karşımıza sürekli "kat maliki" kavramı çıkıyor. Peki kimdir bu kat maliki? Kat maliki nedir? İşte kanun kapsamında yer alan kat malikinin tanımı...

Apartman sakini hakları!

Apartman yaşantısı içinde olan kat maliklerinin üzerine bazı hak ve sorumluluklar düşüyor. İşte apartman sakinlerinin hem sahibi olduğu bağımsız bölüm üzerinde hem de apartman içerisindeki ortak yerler üzerindeki hakları...

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatları neye göre artar?

Apartman aidat neleri kapsar? bu ve benzeri sorular pek çok apartman sakini tarafından sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen yanıtlar ve detayları!

Rıza Bey Apartmanı sakinleri yeni ev istiyor!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı sakini bir grup binanın arsasına yeşil alan değil, yeni bina yapılmasını istediklerini dile getirdi. 

Malezya'da apartmanın zemini kaydı! Bina tahliye edildi!

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'daki bir apartmanın zemininde toprak kayması oluştu. Olay sonucunda 65 apartman sakini tahliye edildi.

Apartman görevlinizin haklarını biliyor musunuz?

Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem bugünkü köşe yazısında apartman görevlisinin haklarını kaleme aldı. İşte o yazı...

9 soruda apartman sakinlerinin hakları!

Apartmanda yaşayan kimseler, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince bazı hak ve sorumluluklara sahip oluyor. Peki, apartman sakinlerinin hakları nelerdir? İşte yanıtı..

İzmir Kordon ve Pasaport için hazırlanan projede estetik ön planda tutulacak!

Büyükşehir Belediyesi, Kordon ve Pasaport için hazırlanan yönetmeliği revize ediyor. Pazartesi günü Meclis’e sunulacak yeni yönetmelikte kent estetiğiyle birlikte yayaların ve bölgedeki apartman sakinlerinin hakları da öne çıkıyor

Apartman yönetiminde kiracının hakları nelerdir?

Apartman ve site yönetimi ile ilgili esaslara Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer veriliyor. Kanun gereğince, kiracıların apartman yönetiminde fazla sorumluluğu bulunmuyor. Peki, apartman yönetiminde kiracının hakları nelerdir?

Çatı katında oturanların hakları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları, apartman ortak kullanım alanları arasında bulunuyor. Peki, çatı katında oturanların hakları nelerdir? İşte yanıtı..

Sigortasız apartman görevlisi çalıştırmanın cezası nedir?

Diğer işçiler gibi apartman görevlilerinin de sigortalı çalışma hakları bulunuyor.Peki,sigortasız apartman görevlisi çalıştırmanın cezası nedir?Sigortasız apartman görevlisi çalıştırma cezası nasıl uygulanıyor?

Apartman sakinleri kanunu!

Apartman ve konut siteleri gibi toplu yaşamın var olduğu yerlerde daire sahiplerinin mülkiyet hakları ve sorumlulukları 634 sayılı kanun kapsamında açıklanıyor. İşte apartman sakinleri kanunu...

Apartman yöneticisi hakları ve görevleri!

Bir apartmanın sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburi oluyor. Peki, yönetici nasıl atanır? Apartman yöneticisi hakları ve görevleri nelerdir? İşte apartman yönetimi..

Kapıcı hakları ve sorumlulukları nelerdir?

Bir apartman veya sitede çalışan kapıcı görevlilerinin yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları ve sahip olduğu bazı haklar bulunuyor. Peki, kapıcı hakları ve sorumlulukları nelerdir? İşte Konut Kapıcıları Yönetmeliği esasları..

Apartman kapıcı hakları!

Apartmanda çalıştırılan kapıcıların hak ve sorumlulukları, 3 Mart 2004 tarihinde 25391 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Konut Kapıcıları Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte apartman kapıcı hakları..

Apartman sakini hakları Haberi

Apartman sakini hakları

Kat maliki nedir?

Kat maliki kime deniyor? Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına sahip olan kimseler, kat maliki olarak tanımlanıyor. Peki kat mülkiyeti nedir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kat mülkiyeti: Kat Mülkiyeti Kanununa göre, bağımsız mülkiyete konu olan bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkı olarak tanımlanıyor. Konu ile ilgili kanun maddesi aşağıda yer alıyor:


Madde 2 – 

Kat mülkiyetine konu olan gayrimenkulün bütününe (Anagayrimenkul); yalnız esas yapı kısmına "Anayapı"; anagayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olup, bu Kanun hükümlerine göre bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerine "Bağımsız bölüm"; bir bağımsız bölümün dışında olup, doğrudan doğruya o bölüme tahsis edilmiş olan yerlere "Eklenti"; bağımsız bölümler üzerinde kurulan mülkiyet hakkına "Kat mülkiyeti" ve bu hakka sahip olanlara "Kat 

maliki"...