05 / 05 / 2024

apartman ses şikayet

apartman ses şikayet

Apartman komşuluk hukuku gereğince, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülükleri bulunuyor. Peki, komşuluk hukukuna aykırı davranan komşu için ne yapılır? Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?

Kahramanmaraş Trabzon caddesinde depremde çöken Doğruluk Apartmanı ile ilgili şok iddia: Depremden önce şikayet edilmiş!

Ölüm dondurmacılarının Ezgi Apartmanı'ndan sonra, ikinci işyerleri olan ve kentin ana caddesi olan Trabzon caddesinde bulunan Doğruluk Apartmanı'nın da depremde yıkıldığı ve öncesinde Belediyeye şikayet edildiği ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Koku nedeniyle apartman yakınındaki işletme şikayet edilebilir mi? 

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında apartman yakınındaki dükkanlardan gelen ağır kokular nedeniyle işletmelerin şikayet edilip edilemeyeceği sorusunu yanıtladı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi!

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli? İşte gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi...

İbrahim Tatlıses: Oğlum 20 daire için beni tehdit ediyor!

İbrahim Tatlıses öz evladı şikayet etti. Tatlıses, "Bodrum'daki Tatlıses Konakları'nda 21 adet dairem var. 20 tanesini satacaktım. Ancak öz oğlum Ahmet Salim Tatlı daireleri satmamı engelledi'' dedi.

Kiracı gürültü yapıyorsa nereye şikayet edilir?

Kimi zaman apartman dairesi kiralayan kiracılar yaptıkları gürültü nedeniyle komşularına rahatsızlık verebiliyor. Bu duruma kiracının ev sahibi de müdahale etmeyebiliyor. Peki, kiracı gürültü yapıyorsa nereye şikayet edilir?

Apartman yöneticisinden şikayetçiyim ne yapmalıyım?

Apartmanda yöneticiler, kat maliklerinin çoğunluğu tarafından atanıyor. Peki, apartmana seçilen yöneticinin sorumluluklarını yerine getirmediğini düşünelim. "Apartman yöneticisinden şikayetçiyim ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Bir apartmanda kat malikleri genel kurulu tarafından seçilen apartman yönetiminin yapması gereken bazı görevler bulunuyor. Peki, görevini yapmayan apartman yönetimi nereye şikayet edilir?

Ses yalıtımı ile binalarda gürültü tarih oluyor!

Apartman ve sitelerde zaman zaman mahkemelere dahi taşınan tartışmalara neden olan "komşu gürültüsü",yeni konut projelerinde tavan, taban, cam ve duvarlarda, ses yalıtımına özel önem verilmesiyle birlikte son buluyor.

Komşu gürültüsü nereye şikayet edilir?

Apartman ve konut sitesi gibi toplu yaşamın olduğu yapılarda, bina sakinlerinin bazı kurallara uyması ve binada refahı engelleyecek davranışta bulunmamaları gerekiyor. Bu yasaklara uymayan komşu gürültüsü nereye şikayet edilir?

Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?

Apartman komşuluk hukuku gereğince, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülükleri bulunuyor. Peki, komşuluk hukukuna aykırı davranan komşu için ne yapılır? Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?

Apartman kurallarına uymayanlar nereye şikayet edilir?

Kat malikleri toplantısında apartman sakinlerinin refahı ve huzuru için belirlenen apartman kurallarına uymayan kat malikleri için ne yapılabilir? Apartman kurallarına uymayanlar nereye şikayet edilir?

apartman ses şikayet Haberi

apartman ses şikayet

Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?

Apartman komşuluk hukuku gereğince, komşu taşınmaz maliklerinin birbirine karşı hak ve yükümlülükleri bulunuyor. Komşuların apartmanda birbirlerini rahatsız edici hal ve hareketlerden kaçınmaları gerekiyor.


Peki, komşuluk hukukuna aykırı davranan komşu için ne yapılır? Apartmanda ses şikayeti nereye yapılır?


Apartman Gürültü Yönetmeliğine göre, mesai günlerinde öğleyin saat 13 ile 15 arasında (öğle istirahatı) ve geceleri saat 19:00 – 07:00 gürültülü hareketlerin yapılması; Pazar günü ve resmi tatil günleri tüm gün boyunca istirahat vakti olarak kabul edilmesi nedeni ile tüm gün boyunca gürültülü hareketlerin yapılması yasaklanıyor.


Bu yasağa uymayan komşular Sulh Hukuk Mahkemesine şikayet edilebiliyor. Dava sonucunda gürültü niteliğine göre farklı yaptırımlar uygulanıyor. 


Rahatsızlık veren komşuya para cezası verilmesi, hapis cezası ya da kat mülkiyetinin devri mecburiyeti gibi yaptırımlar uygulanabiliyor.


Apartman ses şikayet...