30 / 04 / 2024

apartman sigortası ne kadar

apartman sigortası ne kadar

Apartman yönetimine seçilen yöneticinin yerine getirmesi gereken sorumlulukları arasında apartmana sigorta yaptırmak da yer alıyor. Peki apartman sigortası nedir? Apartman sigortası nasıl yaptırılır? İşte yanıtı...

Zamlı 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti dün açıkladı. Buna göre, Bakan Işıkhan 2024 senesinde uygulanacak olan asgari ücret tutarının 17.002 TL olduğunu belirtmişti. Peki 2024 apartman görevlisi maaşları ne kadar olacak?

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Genel Sağlık Sigortası primleri Temmuz'da ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı! Zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan ara zamdan etkilenecek kalemlerden biri de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri olacak. Peki zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!

DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?

DASK sigortasına dair sorular artmaya devam ediyor. Özellikle yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar DASK hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

En ucuz trafik sigortası ne kadar? İlk araç sigortası ne kadar 2022?

Trafik sigortası araç sahiplerinin en çok ilgilendiği konular arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu konuya dair de sorulan soru sayısı bir hayli fazladır. İşte onlardan bazıları ve yanıtları!

Apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı fiyatları ne kadar oldu? İşte apartman inşaatı maliyeti fiyatları...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı fiyatları geçtiğimiz gün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımladı. Peki, apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı ne kadar oldu? Apartman inşaatı maliyetleri yükseldi mi? İşte apartman inşaatı maliyeti 2023 senesi...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 fiyatları ne kadar oldu? İşte apartman inşaatı maliyeti fiyatları...

Apartman inşaatı maliyeti 2023 fiyatları bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımladı. Peki apartman inşaatı maliyeti 2023 ne kadar oldu? Apartman inşaatı maliyetleri arttı mı? İşte apartman inşaatı maliyeti 2023 yılı...

Zorunlu trafik sigortası ne kadar oldu? 2022 trafik sigortasına ne kadar zam geldi?

Zorunlu trafik sigortası fiyatları araç sahipleri tarafından araştırılıyor. Peki Zorunlu trafik sigortası ne kadar oldu? İşte detaylar!

Sigortasız işçi şikayet ederse ne olur?

Sigortasız işçinin hakları var mı? Sigortasız işçi şikayet ederse ne olur? sorularının yanıtları merak ediliyor. İşte detaylar!

GSS primleri ne kadar oldu? Genel Sağlık Sigortası primleri arttı mı?

GSS primleri ve isteğe bağlı primlerin ne kadar arttığı asgari ücret zammından sonra araştırılmaya başlandı. İşte Genel Sağlık Sigortası primlerine dair araştırılan detaylar!

Trafik sigortası primi ne kadar olacak? Zorunlu trafik sigortası fiyatları yükselecek mi?

Zorunlu trafik sigortasına yapılacak yeni zam oranı belli oldu. Akaryakıtlara yapılan zamların ardından trafik sigortası primi için yapılacak % 25'lik artış özellikle ticari araç sahiplerinin tepkisine neden olacak. Peki Trafik sigortası primi ne kadar olacak?

apartman sigortası ne kadar Haberi

apartman sigortası ne kadar

Apartman sigortası nedir?

Apartman yönetimine seçilen yöneticinin yerine getirmesi gereken sorumlulukları arasında apartmana sigorta yaptırmak da yer alıyor. Peki apartman sigortası nedir? Apartman sigortası nasıl yaptırılır?


Apartman yöneticisinin sorumlulukları arasında ayrıca; Anagayrimenkulün genel yönetim işleriyle korunma, onarım, temizlik gibi bakım işleri ve asansör ve kalorifer, sıcak ve soğuk hava işletmesi ve sigorta için yönetim planında gösterilen zamanda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde, kat maliklerinden avans olarak münasip miktarda paranın toplanması ve bu avansın harcanıp bitmesi halinde, geri kalan işler için tekrar avans toplanması da yer alıyor.


14 Kasım 2007 tarihinde 5711 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında apartmana yapılacak sigorta anlaşmasına ilişkin esaslara yer veriliyor. 

  

IV - Sigorta anlaşması:

Madde 21 –

Anagayrimenkulün, kat malikleri kurulunca...