05 / 05 / 2024

apartman sitesi kuralları

apartman sitesi kuralları

Tamer Heper Posta Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde 244 Dairesi bulunan bir sitede kat maliki olan okuyucusunun "Boş ve müteahhide ait olan dairelerden aidat alınmıyor, bu doğal mı?" sorusunu cevaplıyor..

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

Osmaniye'de 52 kişiye mezar olan o apartmanın raporu hayrete düşürdü! Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz!

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremde 9 katlı Yonca Sitesi B Blok Apartmanı ile ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda tüm gerçekler ortaya çıktı. Proje eksik, malzeme ve yapı denetimi yetersiz...

Beşiktaş Ceylan Apartmanı ve Ekerler Sitesi'nde icradan satılık 2 daire!

İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul Beşiktaş'ta bulunan 2 daireyi satışa çıkardı. Ceylan Apartmanı ve Ekerler Sitesi'nde bulunan 2 dairenin toplam satış bedeli 5 milyon TL olarak belirlendi.

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Arsiyonder konut sitesi yönetimleri semineri 2 Mayıs'ta!

Arsiyonder (Apartman - Site – rezidans Yönetimleri Derneği) konut sitesi yönetimleri semineri etkinliği 2 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 13:00 ile 15:00 arası gerçekleşecek.

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Apartmandan ev sahibini attırmak mümkün mü?

Apartman ve konut sitesi gibi ortak yaşamın gerektirdiği yerlerde maliklerin uyması gereken kurallar bulunuyor. Peki, bu kurallara uyulmadığı takdirde apartmandan ev sahibini attırmak mümkün mü?

Apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Tüm apartman sakinlerine apartman kuralları maddelerini bildirilmesi ve uygulamaya koyması için apartman yöneticisine yetki verilebiliyor. Maliklerin belirlenen apartman kurallara uymaları gerekiyor. Peki, apartman kurallarına uymama cezası nedir?

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015!

Apartmanda malik ve kiracıların uyması gereke kurallar, apartman genel kurul toplantısında belirlenebiliyor. Peki apartmanda uyulacak kurallar nelerdir? İşte apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015 örneği...

Apartman ceza kanunu 2015!

Apartman sakinlerinin kurallara uymaları gerekiyor. Aksi halde apartman kurallarına uydun davranmayan ve gürültü çıkartarak huzuru bozmaya sebebiyet veren kimseler cezalandırılıyor. İşte apartman ceza kanunu 2015....

Apartman kuralları kanunu!

Ana gayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümleri uyarınca verilecek kararlara göre yönetiliyor. Peki, apartman kuralları nelerdir? İşte Apartman kuralları kanunu..

Yazlık site kuralları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartman ve konut sitelerinde nasıl yönetim oluşturulabiliyorsa, yazlık sitelerde de yönetim oluşturulabiliyor. Peki, bir yazlık da uyulması gereken kurallar neler olmalıdır? Yazlık site kuralları nelerdir?

1959 yılında inşa edilecek olan Harbiye Sitesi'nin maketi!

1959 yılında inşa edilecek olan Harbiye sitesi 64 bin metrekare sahayı kaplayacakmış. Sitede otel, iş hanı, 5 blok apartman ve bin kişilik sinema inşa edilecekmiş.

apartman sitesi kuralları Haberi

apartman sitesi kuralları

244 dairesi bulunan bir sitede kat malikiyim. 244 dairenin 196'sında fiilen oturuluyor. Ancak boş olan ve müteahhide ait olan dairelerden aidat alınmıyor. Bu doğal mı? Değil ise ne yapabiliriz? P.C. 


Okuyucuma yanıt vermek için sorunun içindeki bilgiler yeterli değildir. Buna yanıt vermek için bazı şeylerin bilinmesi şarttır, ancak bu bilgiler bende olmadığı için ihtimalleri sıralayacağım. 

Birinci ihtimal: Binalarda (sitede) kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulmamıştır. 


Kat mülkiyeti mevzuatına tabi olunmadığı için bu yerde Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanmaz. Kat mülkiyeti Kanunu'nun uygulanmadığı hallerde sitede aidat toplanmaz, yönetici olmaz, denetçi olmaz. Sitede oturanların kullandığı malzemenin parası bölüştürülür. Oturmayanlardan para istenilmez. 


Şayet durumunuz bu ise müteahhidin sahibi bulunduğu 196 daire dışında boş olan daireler için para istenilemez. 

İkinci ihtimal: Sitede kat irtifakı vardır, kat mülkiyeti yoktur. Bu...