02 / 05 / 2024

apartman tadilatlatı kat maliki

apartman tadilatlatı kat maliki

Apartman gibi birden fazla bağımsız bölümün yer aldığı yapılarda daire sahipleri apartmandaki her tadilata katılmak zorunda mı? Eğer daire sahibi apartmandaki tadilatlara katılmazsa ne olur?

35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda şok gelişme! Kolon kesilmiş, malzeme yetersiz, perde duvar eksik, kaçak kat...

Kahramanmaraş’ta depremde yıkılan 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında, binanın kolonlarında eksiklikler, malzeme yetersizliği, perde duvarın olmadığı ve kaçak kat tespit edildi.

Apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanımını kaleme aldı. Peki apartmanın en üst katında oturan çatıyı teras olarak kullanabilir mi?

Apartman giderlerine katılmak zorunlu mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bitişikteki binamız yıkıldığında binamızda yoğun rutubet gördük. En çok ben rahatsız olduğumdan kendi maddi imkanlarım ile bunları yaptırdım. Bir kişi hariç herkes payına düşeni ödedi. Bu ödemeyen kişiye karşı ne yapabilirim?' sorusunu cevapladı.

Apartman katılım payını vermeyen malik icraya verilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun ''Apartmanın genel giderlerine katılım payı ödenmemesi durumunda icraya verilir mi?'' sorusunu yanıtladı.

Mimari projeye uygun binaya asansör yaptırabilirsiniz!

Apartman sakinlerinin kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile alacakları karara göre mimari projeye uygun olan binaya sonradan asansör yaptırılabiliyor.

Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Caddesi'ndeki evi müze olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy'un Türkiye'ye döndükten sonra kaldığı istiklal caddesinden Mısır Apartmanı 4. katındaki evinin müze olacağını açıkladı.

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Kütahya'da apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü!

Kütahya'nın Bölcek Mahallesi'nde 3 katlı apartmanın zemin katı camiye dönüştürüldü. Camiyi yaptıran Musa Kazım eşliğinde cami törenle açıldı. Törene davetliler ve site sakinleri katıldı.

Apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Bir apartman dairesinde Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında izin verilen bir işyeri açmak isteniyorsa, apartmandaki tüm kat maliklerinden muvafakatname alınıyor. İşte apartmanda işyeri açmak için muvafakatname örneği!

Apartman toplantısına katılmayanlar itiraz edebilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Kimi zaman malikler bu toplantıya katılmayabiliyor. Peki, apartman toplantısına katılmayanlar itiraz edebilir mi? İşte yanıtı..

Apartman toplantısına katılmak zorunlu mu?

Apartman gündeminin görüşülmesi ve apartman hakkında birtakım kararların alınabilmesi için apartman toplantılarının düzenlenmesi gerekiyor. Peki, apartman toplantısına katılmak zorunlu mu? Zorunlu değil mi?

Apartman giderlerine katılım oranı nedir?

Anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarayan yerlerine ortak yerler oluyor. Peki, apartman giderlerine katılım nasıl sağlanır? Apartman giderlerine katılım oranı nedir?

Dükkanlar apartman giderlerine katılır mı?

Apartmanda bağımsız bölümlerin kullanıcıları tarafından apartman aidatının ödenmesi gerekiyor. Bağımsız bölümde kiracı varsa aidat ödemelerinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, dükkanlar apartman giderlerine katılır mı?

apartman tadilatlatı kat maliki Haberi

apartman tadilatlatı kat maliki

Daire sahipleri apartmandaki her tadilata katılmak zorunda mı?

Apartmanda yapılacak tadilatlar, kat malikleri kurulu toplantılarında belirleniyor. Bu kurulda alınan karar doğrultusunda, kat malikleri kurulu yapılmasını istedikleri tadilat ve işler için yönetim kuruluna yetki veriyor.


Yetki verildikten sonra herhangi bir tadilat için yüzde 50 oy birliği yeterli görülüyor.


Yönetim kurulu yapılacak iş ve tadilatları, iş sırasına göre sırayla gerçekleştirmek ile yükümlü oluyor. Gelelim asıl sorumuzun yanıtına "Daire sahipleri apartmandaki her tadilata katılmak zorunda mı?"


Kat malikleri yani daire sahiplerinin söz konusu apartman giderlerine katılmaları kanunen zorunlu tutuluyor. Ancak, binaya reklam alınması, asansör sisteminin değiştirilmesi, ısınma sisteminin kömürden fuel oile geçilmesi gibi konularda daha başka bir çoğunluk, yani oy oranı gerekiyor. Bu durumda doğalga için yüzde 51 oy oranı aranırken; diğer konularda 5/4 çoğunluk aranıyor....