05 / 05 / 2024

Apartman yöneticilerine yetki

Apartman yöneticilerine yetki

Apartman yöneticilerine muhtar yetkisi geliyor. Mahalleye yapılacak olan park, çevre düzenlemesi, trafik düzeni ve de imar uygulamalarında apartman yöneticileri de konu hakkında söz sahibi olacak...

Tam kapanmada apartman yöneticilerine yeni görev!

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Tam Kapanma Tedbirleri kapsamında apartman ve site yöneticilerine binalarında oturanlar ve kural ihlali yapan sakinleri uyarma yükümlülüğü verildi.

Karşıyaka Belediyesi'nden apartman ve site yöneticilerine eğitim!

Karşıyaka Belediyesi’nce, deprem sonrasında ortaya çıkan bilgi kirliliği ile birlikte vatandaşların doğru adımı atması, doğru kurumlardan hizmet alabilmesi için apartman ve site yöneticilerine eğitim verilecek.

Apartman yöneticilerine tavsiyeler!

Posta yazarı Tamer Heper, '23 daire, 10 dükkanı bulunan bir apartmanın yöneticiliğini yapıyorum. Karşılaşabileceğim sorunlarda bana yardımcı olabilecek bir kitap önerebilir misiniz?' sorusunu yanıtladı.

Apartman yöneticileri dikkat!

Apartman yöneticilerine önemli bir uyarım var: Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre yönetici ve site yönetimleri, apartman harcamaları konusunda ‘hesap vermek’le yükümlü. Bu hesabı komşularınıza vermezseniz, mahkemeye verirsiniz.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Apartman yöneticisi kaç yıllığına seçilir?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''apartman yöneticisi seçimi ve apartman toplantısı'' konulu soruyu yanıtladı. 

Kaynak Holding yöneticilerine ilk dava açıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finans merkezi Kaynak Holding'in yöneticilerine yönelik soruşturma tamamlandı. 

Apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme ve yönetim planı kararlarına göre yönetiliyor. Peki, apartman yönetim plan değişikliği nasıl yapılır?

Apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''apartman yöneticisi'' konulu soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı..

8 soruda apartman yöneticisi!

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda da belirtildiği gibi site ya da apartmanlar da şartlar uyuyorsa mutlaka yönetici bulunması gerekiyor. Peki apartman yöneticisi aidat öder mi? Apartman yöneticisi ne zaman değişir? diyorsanız işte yanıtı...

Apartman yönetmeliği 2017!

Apartman yönetmeliği 2017 gereğince, bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız birimin olması halinde yönetimin kurulması zorunlu oluyor. İşte apartman yönetmeliği 2017 esasları..

İşte apartman yönetimiyle ilgili tüm detaylar!

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Cem Barlas Arslan bugünkü yazısında apartman yönetiminin tüm detaylarını paylaştı. İşte o haber...

Site yönetimlerinde yetki ve yeti!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site yönetimlerinde yetki ve yeti " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Apartman yöneticilerine yetki Haberi

Apartman yöneticilerine yetki

Demokrasiyi apartmanlara kadar taşımayı hedefleyen AK Parti, apartmanlardaki yönetici sistemini reforma tabi tutularak aktifleştirecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta içinde açıklaması beklenen seçim bildirgesinde; mahalleler, şehirde dayanışma ve kaynaşmanın vuku bulduğu, toplumsal değerlerin yeni kuşaklara aktarıldığı yerler olacak. Mahallelerin yeniden tesisi ve korunması için imar planları geleneksel mahalle hayatı dikkate alınarak yapılacak. 


Mahalle yönetimi daha katılımcı bir şekilde çalışacak tarzda yeniden kurgulanacak. 


Mahalleye yapılacak park, çevre düzenlemesi, trafik düzeni ve imar uygulamalarında; semt sakinlerinin, apartman yöneticilerinin, cami derneklerinin ve okul aile birliklerinin katılımı sağlanacak. 

Halkın, şehirlerin sadece sakini değil, gerçek anlamda sahibi olması için kent konseyleri belediyelerden daha özerk hale getirilecek. Belediyelerde ve mahallelerde ekatılım mekanizmaları geliştirilecek ve yaygınlaştırılacak. 


Türkiye Gazetesi


Mahalli yönetimlerde gerçek anlamda katılımcılığı sağlamak, vatandaşları sadece 5 yılda bir oy veren...