03 / 05 / 2024

Apartman yönetim istifa dilekçesi

Apartman yönetim istifa dilekçesi

Apartman yöneticisi, apartman yönetiminden istifa edebiliyor. Yönetici istifa etmek için bir dilekçe yazabiliyor. Peki apartman yöneticisi istifa dilekçesi nasıl yazılır? İşte apartman yöneticisi istifa dilekçesi örneği..

Sembol Apartman Site Tesis Yönetim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sembol Apartman Site Tesis Yönetim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Kara tarafından kuruldu.

Avenue İş Merkezi Apartman Ve Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avenue İş Merkezi Apartman Ve Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Fatih Erdönmez tarafından kuruldu.

İsmail Çataklı, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan bir son dakika açıklamasıyla Yönetim Kurulu üyesi İsmail Çataklı'nın istifa ettiği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Konut sitesi aidatlarına asgari ücret oranında artış kapıda! Tesis yönetim sektörü tepkili!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük yükselişin, apartman ve site aidatlarına da aynı oranda zam olarak yansıtılması ile ilgili hazırlıklar, tesis yönetim sektörü tarafından tepkiye neden oldu. 

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Çelen tarafından kuruldu.

Haşmet Aslan, Trend GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğinden istifa etti!

Trend GYO Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haşmet Aslan istifa etti. 

Mehmet Ömür Özüpek, Pasifik GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti! 

Mehmet Ömür Özüpek, Pasifik GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Fatma Yılmaz, Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etti!

Tek-Art İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Yılmaz'ın istifası kabul edildi. Yerine Müjdat Aybar'ın atanmasına karar verildi. 

Apartman yönetim süreçleri tek platformda toplanıyor!

FinTech girişim kurucusu Insha Ventures, hayata geçirdiği  online tahsilat platformu Kozmos ile apartman yönetim süreçlerini tek çatı altında toplamaya hazırlanıyor.

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar!

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Peki apartman yöneticiliği için gerekli evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Bina yönetim planı örneği!

Kanun kapsamında bina yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmüne sahip olurken, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini gösteriyor. Peki bina yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte bina yönetim planı örneği...

Ali Murathan Dikel, Reysaş GYO'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı!

Reysaş GYO'nun Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Erem Ersoy iş yoğunluğu sebebi ile istifa etmesinin ardından Ali Murathan Dikel'in istifa eden Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesinin görev süresi dolana kadar atanmasına, komitelerde yer almasına ve ilk yapılacak Genel Kurul'da onaya sunulmasına karar verildi.

216 Apartman Ve Site Yönetim Çözümleri Limited Şirketi kuruldu!

216 Apartman Ve Site Yönetim Çözümleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Serra Kahyaoğlu tarafından kuruldu.

Apartman yönetim istifa dilekçesi Haberi

Apartman yönetim istifa dilekçesi

Apartman yöneticisi istifa dilekçesi nasıl yazılır?

Yöneticilerin hak ve sorumlulukları arasında görevinden istifa edebilmek de yer alıyor. Yönetici ayrıca eğer uğrarsa; uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden isteyebiliyor.


Kanun gereğince, istifa eden yönetici yerine, kat mâlikleri toplantıya çağrılmadan ve oradan bir karar alınmadan, yönetici atanması için mahkemeye başvurulamıyor.


Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 40

2. Fıkra “……Kat malikleri, kendilerine düşen borçları ve yükümleri, yönetici tarafından noterlikçe yaptırılan ihtara rağmen vaktinde ve tamamen yerine getirmezlerse, yönetici, hiçbir tazminat ödemeye mecbur olmaksızın, kendine ait sözleşmeyi feshedip yöneticilikten çekilerek bu yüzden uğradığı zararın tazminini kat maliklerinden isteyebilir….”


Yönetici, apartman yönetiminden istifa etmek için bir dilekçe yazabiliyor. Peki apartman yöneticisi istifa dilekçesi nasıl yazılır?


Apartman yöneticisi istifa dilekçesi örneği..


Sayı      :

Konu      :

Tarih     :



YÖNETİCİLİĞİN 

Unvanı      :

Adresi...