28 / 04 / 2024

apartman yönetiminin kira geliri

apartman yönetiminin kira geliri

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca kat maliklerinin oy birliğiyle aldığı karar sonucu, ortak alanlar apartman yönetimi tarafından kat malikleri adına kiraya verilebiliyor. Peki apartman kira geliri vergisi nasıl hesaplanır?

İşte apartman yönetimiyle ilgili tüm detaylar!

Hürses Gazetesi köşe yazarı olan Cem Barlas Arslan bugünkü yazısında apartman yönetiminin tüm detaylarını paylaştı. İşte o haber...

Adana'da apartman yöneticisine kızan apartman görevlisi evi yaktı!

Adana’da başka işte de çalıştığı için oturduğu kapıcı dairesi için kira isteyen apartman yöneticileriyle tartışan apartman görevlisi Barış Kayhan, evi benzin dökerek ateşe verdi.

Apartman yönetiminin vergi numarası olur mu?

Apartmanlarda görev yapan konut kapıcıları zorunlu sigortalılık kapsamında olduğu için, apartman yönetici tarafından sigorta dosyası açtırılıp aylık sigorta bildirgesi verilmesi gerekiyor. Peki, apartman yönetiminin vergi numarası olur mu?

Apartman yönetimi seçilemezse ne olur?

Taşınmaz üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde apartman yönetiminin oluşturulması zorunlu oluyor. Peki, apartman yönetimi seçilemezse ne olur?

Site yönetiminin görevleri nelerdir?

Kat malikleri genel kurulu tarafından seçilen apartman yöneticisinin yapmakla yükümlü olduğu göreveleri bulunuyor. Peki, site yönetiminin görevleri nelerdir?

Apartman yönetim planı nasıl değişir?

Apartman yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün yönetiminden doğacak anlaşmazlıklar Kat Mülkiyeti Kanuna ve genel hükümlere göre karara bağlanır. Peki, apartman yönetim planı nasıl değişir?

Apartman yöneticisine toplantı yapması için ihtarname gönderilir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu "Apartman yöneticisinin toplantı yapmasını istiyorum. Bunun için kendisine ihtarname gönderebilir miyim?" sorusunu yanıtladı.

Apartman yöneticisi toplantı yapmazsa ne olur?

Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere belirlenen zamanlarda, belirlenen bir zaman yoksa her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Peki, bu sürenin geçmesine rağmen apartman yöneticisi toplantı yapmazsa ne olur?

Apartman yöneticisi hakkında suç duyurusu!

Apartman yönetimine seçilen yönetici, kat maliklerine karşı aynen bir vekil gibi sorumlu oluyor. Mevcut yükümlülüklerini yerine getirmeyen apartman yöneticisi hakkında suç duyurusu yapılabiliyor. İşte örnek davalar..

Şekerbank'tan apartman yöneticisine düşük faizli kredi!

Şekerbank, ısı yalıtımı için Filli Boya Capatect ile yaptığı işbirliğiyle apartman yöneticilerine yüzde 1’den düşük faiz ile 60 aya varan yalıtım kredisi verecek.

Apartman yönetiminin tutması gereken defterler!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince apartmana seçilen yöneticilerin görevleri arasında defter tutarak belgelerin saklanması da yer alıyor. Peki, apartman yönetiminin tutması gereken defterler nelerdir?

Apartman yönetimi SGK açılışı nasıl yapılır?

Apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölümün yer alması halinde yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Apartman yönetiminin kurulması halinde SGK açılışının da yapılması gerekiyor. Peki, apartman yönetimi SGK açılışı nasıl yapılır?

Apartman yöneticisinin görevleri nelerdir?

Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Peki, kat malikleri kurulunca seçilen apartman yöneticisinin görevleri nelerdir?

apartman yönetiminin kira geliri Haberi

apartman yönetiminin kira geliri

Apartman kira geliri vergisi!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre; genel giriş kapıları, antreler, merpenler, asansörler, sahanlıklar, koridorlar ve buralardaki genel tuvalet ve lavabolar, kapıcı daire veya odaları, genel çamaşırlık gibi yerler ortak yerler bölümü kapsamında yer alıyor.


Aynı kanunun 45. maddesi uyarınca kat maliklerinin oy birliğiyle aldığı karar sonucu, apartman yönetimi tarafından ortak alanlar kat malikleri adına kiraya verme işlemi söz konusu olabiliyor.


 G) Temliki tasarruflar ve önemli işler: 

 Madde 45 – Anagayrimenkulün bir hakla kayıtlanması veya arsanın bölünmesi ve bölünen kısmın mülkiyetinin başkasına devrolunması gibi temliki tasarruflar veya anayapının dış duvarlarının, çatı veya damının reklam maksadiyle kiralanması gibi önemli yönetim işleri ancak bütün kat maliklerinin oybirliğiyle verecekleri karar üzerine yapılabilir. 


Bu şekilde apartmanda ortak alanı kiraya veren yönetimin elde ettiği gelir aslında kat maliklerinin...