18 / 11 / 2024

apartman yönetmeliği 2017

apartman yönetmeliği 2017

Apartman yönetmeliği 2017 gereğince, bir apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız birimin olması halinde yönetimin kurulması zorunlu oluyor. İşte apartman yönetmeliği 2017 esasları..

7 soruda apartmanda daire sahiplerinin hak ve sorumlulukları!

Bir apartmanda ikamet eden daire sahiplerinin birbirine ve apartmana karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. İşte 7 soruda apartmanda daire sahiplerinin hak ve sorumlulukları..

Apartman gürültü yönetmeliği nedir? Apartmanda gürültü yapılması durumunda neler yapılır?

Apartman hayatı birçok insana göre kolay olsa da bazı zamanlar ciddi anlamda zor olabilir. Aynı binada yaşayanlar arasında bazı anlaşmazlıklar çıkabilir. Bunlardan biri de gürültü… Apartman gürültü yönetmeliği de tam bu noktada özgürlük alanını işgal etmeyi engelliyor.

Apartman çatı yönetmeliği!

Zaman zaman çatı katı, üst katta oturan malikin kullanımında olan çatı katının kullanım hakkı tartışmalara neden oluyor. İşte apartman çatı yönetmeliği. Apartman çatı yönetmeliği ile ilgili tüm merak edilenler...

İstanbul İmar Yönetmeliği değişiyor!

1 Ekim 2017'de Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin devreye alınmasının ardından İstanbul İmar Yönetmeliği'nde de değişikliğe gidiliyor.

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği tam metni 2017!

Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği, 27 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik kapsamında yeni inşa edilecek binalarda yapılması gereken su yalıtımı esasları belirlendi.. 

Ereğli İmar Müdürlüğü yeni imar yönetmeliği için çalıştı!

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi İmar Müdürlüğü, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği için fazla mesai yaptı.

Kazı izni yönetmeliği 2017!

Tabii zeminde yapılacak kazı işlemleri için öncelikle idareden izin alınması gerekiyor. Peki, kazı izni hangi hallerde nereden alınır? İşte kazı izni yönetmeliği 2017!

Yeni imar yönetmeliği 5 gün sonra yürürlükte!

Yeni imar yönetmeliği 5 gün sonra, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek. Mevcut yapı ruhsatı başvurularının da yine bu tarihe kadar sonuçlandırılması gerekecek..

Stüdyo daire yönetmeliği metni 2017!

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan yönetmelik gereğince stüdyo dairelerin yapımı yasaklanıyor. İşte stüdyo daire yönetmeliği metni 2017..

Yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında binalarda balkonlar, açık ve kapalı çıkma mesafeleri yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile balkonlar nasıl olacak?

İmar yönetmeliği değişikliği 2017!

3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan imar yönetmeliği değişikliği, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile uygulanacak..

Apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği!

Apartman bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan yerleri ortak yerler oluyor. İşte apartman ortak kullanım alanları yönetmeliği..

Yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017!

Kazı izni ile ilgili hükümler, Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. İşte yeni İmar Yönetmeliği kazı izni maddeleri 2017..

5 soruda Yeni İmar Yönetmeliği'nde emsal hesabı!

Yeni İmar Yönetmeliği, 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek. Peki, bu tarih itibari ile emsal hesaplamaları nasıl yapılacak? İşte 5 soruda Yeni İmar Yönetmeliğinde emsal hesabı..

apartman yönetmeliği 2017 Haberi

apartman yönetmeliği 2017

Kanunen bir apartmanda yönetimin oluşturulması için en az sekiz bağımsız birimin olması gerekiyor. Bu rakamdan az bağımsız birime sahip olan yapıların yönetim zorunluluğu bulunmuyor.


Apartmanın yönetimi, yöneticilerin seçimi, yöneticinin hak ve sorumlulukları ile kat maliklerinin hak ve sorumlulukları 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında Beşinci Bölüm'de yer alıyor. Kanundaki apartman yönetimi ile ilgili esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Apartman yönetmeliği 2017


Beşinci Bölüm

Anagayrimenkulün Yönetimi

A) Genel kurul:

Madde 27 – Anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetilir ve yönetim tarzı, kanunların emredici hükümleri saklı kalmak şartiyle, bu kurul tarafından kararlaştırılır.


B) Yönetim planı:

Madde 28 – Yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenler.Yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlıyan bir sözleşme hükmündedir. Yönetim planında hüküm bulunmayan hallerde, anagayrimenkulün...