29 / 04 / 2024

apartmana asansör yaptırmak

apartmana asansör yaptırmak

Apartmanın asansörsüz olması halinde kat malikleri tarafından aralarında karar alınarak apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür? Asansör yaptırılması durumunda masraflar nasıl karşılanır? İşte kanun esasları..

Kapadokya'daki tepki çeken asansör kaldırıldı!

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde, doğal kayalığın üzerine yaptırılan ve sosyal medyada büyük tepki çeken asansör, otel sahibi Erol Özsoy tarafından kaldırıldı.

Mimari projeye uygun binaya asansör yaptırabilirsiniz!

Apartman sakinlerinin kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile alacakları karara göre mimari projeye uygun olan binaya sonradan asansör yaptırılabiliyor.

Çinliler Avrasya Asansör Fuarı 2019 için rezervasyon yaptı!

Avrasya Asansör Fuarı gerçekleşti. CNR EXPO’nun ev sahipliği yaptığı fuar, 30 ülkeden gelen 32 bin 922 sektör profesyoneli ağırladı.

Balıkesir Hanay Camii için asansör yapılması istendi!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, ilginç mimarisi ile ilgi çeken 273 yıllık Hanay Cami için asansör yapılması istendi. Cami 1743 yılında Hacı Ali Ağa tarafından yaptırıldı.

Karabük Esentepe Mahallesi'nde iki asansör törenle hizmete açıldı!

Karabük Belediyesi'nin, yüksek kesimde bulunan Esentepe Mahallesi'ne yayaların kolay ulaşımını sağlamak için yaptığı iki asansör, törenle hizmete alındı.

Siverek Belediyesi'nden asansör bakım duyurusu!

Siverek Belediyesi her yıl onlarca insanın yaralanmasına, hatta ölmesine sebep olan asansör kazalarını en aza indirgemek için vatandaşlara yılda bir defa asansörlerin muayenesinin yaptırılması duyurusunda bulundu.

Ankara'da asansör riski tavan yaptı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 adet asansör var. Bakanlıkça yetkilendirilen 25 adet A tipi muayene kuruluşunca her asansöre yönelik olarak yılda bir defa periyodik kontrol yapılıyor" dedi.

Bayrampaşa'da Asansör Mevzuatı Semineri düzenlendi!

Asansör kazalarının önüne geçmek için çalışmalara devam eden Bayrampaşa Belediyesi, ‘Asansör Mevzuatı’ semineri düzenledi, Asansör Mevzuatı seminerinin açılış konuşmasını Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sırakaya yaptı...

Asansör periyodik kontrol ücreti 2015!

Binada/yapıda sürekli olarak kullanılan asansörün periyodik kontrolü, yılda bir defa yaptırılır. Periyodik kontrolün yaptırılmasına dair yükümlülük ilgili idare ve bina sorumlusuna aittir. Peki, asansör periyodik kontrol ücreti 2015 ne kadar?

Apartmana yeni asansör nasıl yapılır?

Bir apartmana monte edilen yeni asansörün monte edildiği binaya/yapıya fenni uygunluğuna ilişkin kontroller nasıl ve kim tarafından yapılır? Apartmana yeni asansör nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Isı yalıtımı yaptırmak zorunlu mu?

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme “Isı Yalıtımı” deniyor. Peki, ısı yalıtımı yaptırmak zorunlu mu?

Apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür?

Apartmanın asansörsüz olması halinde kat malikleri tarafından aralarında karar alınarak apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür? Asansör yaptırılması durumunda masraflar nasıl karşılanır? İşte kanun esasları..

DASK yaptırmak için ne gerekli?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, DASK yaptırmak için ne gerekli? İşte, DASK için gereken evraklar!

apartmana asansör yaptırmak Haberi

apartmana asansör yaptırmak

Apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür?

Apartmana sonradan asansör yaptırılması mümkün olabiliyor. Kat Mülkiyeti Kanunu 42. madde gereğince; apartmana asansör yapılması maliklerin yararına olacağı için bu giderlerin tüm kat malikleri arasında pay edilmesi gerekiyor.


Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır.


Engellilerin yaşamı için zorunluluk göstermesi hâlinde, proje tadili kat maliklerinin en geç üç ay içerisinde yapacağı toplantıda görüşülerek sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karara bağlanır.


Toplantının bu süre içerisinde yapılamaması veya tadilat talebinin çoğunlukla kabul edilmemesi durumunda; ilgili kat malikinin talebi üzerine...