20 / 05 / 2024

apartmana nasıl numara verilir

apartmana nasıl numara verilir

Apartmanlar nasıl numaralandırılır? Apartman, resmi bina, otel ve işhanlarının iç kapılarının numaralanmasına ilişkin esaslara 26245 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik kapsamında yer veriliyor...

Apartmana yeni asansör nasıl yapılır?

Bir apartmana monte edilen yeni asansörün monte edildiği binaya/yapıya fenni uygunluğuna ilişkin kontroller nasıl ve kim tarafından yapılır? Apartmana yeni asansör nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?

Bir sokakta her binaya kesirsiz ve harfsiz bağımsız bir numara verilir. Meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlerde birden fazla binaya aynı numara verilemez. Peki, apartman iç kapı numaraları nasıl verilir?

Adres kodu nasıl öğrenilir?

Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numara olarak karşımıza çıkıyor. DASK ve kira gelir beyannameleri gibi birçok iş ve işlemde gerekli olan adres kodu nasıl öğrenilir?

Apartman çürük raporu nasıl alınır?

Ekonomik ömrünü tamamlamış ve çürük olduğu düşünülen apartman,site veya binalar için çürük raporu söz konusu olabiliyor.Buna göre apartman çürük raporu nasıl alınır?İşte apartmana çürük raporu alma süreci..

Apartmana kapıcı alma kararı nasıl alınır?

Kat maliki kanununa göre kapıcı çalıştırılması gibi bir zorunluluk bulunmuyor.Ama bazı imar yönetmeliklerinde bulunması gerektiği yazıyorsa bulunması zorunlu hale geliyor.Peki,apartmana kapıcı alma kararı nasıl alınır?

Apartmana yönetici nasıl seçilir?

Apartmanda sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması durumunda yönetim oluşturulması kanunen zorunlu oluyor. Kat malikleri yönetici veya yönetim kurulu seçebiliyor. Peki, apartmana yönetici nasıl seçilir?

Arsa tevhit işlemi nasıl yapılır?

Arsa tevhid işlemi, aynı mal sahibine veya sahiplerine ait birden fazla taşınmazların yeni bir numara altında birleştirmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arsa tevhit işlemi nasıl yapılır?

Apartmanda yönetici değişikliği nasıl olur?

Apartmanda sekiz ve daha fazla bağımsız bölüm olması halinde yönetici seçilmesi kanunen zorunlu oluyor. Kat malikleri, apartmana nasıl yönetici seçer? Apartmanda yönetici değişikliği nasıl olur?

Apartman yönetiminden nasıl istifa edilir?

Anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde, yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Peki apartmana seçilen yönetici istifa edebilir mi? Apartman yönetiminden nasıl istifa edilir?

Apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır?

Apartmanın dış cephesi, ortak alanlar kapsamında sayılıp, burada yapılacak şeyler için kat maliklerinin onayı gerekiyor. Peki onay alınmadan apartmana asılan tabela nasıl kaldırılır? İşte dava örneği..

Apartman vergi numarası nasıl alınır?

Apartman ve site yöneticilerinin birtakım mali yükümlülükleri ve görevleri arasında gerektiği hallerde apartmana vergi numarası almak da yer alıyor. Peki apartman vergi numarası nasıl alınır?

Arsalar nasıl numaralandırılır?

Arsalar nasıl numaralandırılır?: Aynı sokakta bir arsa üzerine inşa edilen binalardan sonra gelen, önceden numara almış binalar mevcut ise, arsaya tahsis edilen numara, üzerine inşa edilen binalardan birincisine verilir...

Bağımsız bölüm numarası nasıl verilir?

Bağımsız bölüm numarası nasıl verilir?: Bağımsız bölümler numaralandırılırken, kat numaraları bağımsız bölümlerin kapı numaralarının başına gelir. Zemin katta yer alan iç kapılara numara verilirken, her numaranın önüne Z harfi konur...

apartmana nasıl numara verilir Haberi

apartmana nasıl numara verilir

Apartmanlar nasıl numaralandırılır?

31 Temmuz 2006 tarihinde 26245 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik kapsamında apartman, resmi bina, otel ve işhanlarının iç kapılarının numaralanmasına ilişkin esaslara yer veriliyor.


Apartman, resmi bina, otel ve işhanı gibi birden fazla bağımsız bölüm içeren binaların iç kapı numaraları aşağıdaki esaslara göre veriliyor.


Apartmanların numaralandırılması..

-Apartmanlarda, bodrum kattan itibaren 1’den başlamak üzere bütün dairelere sıra ile bağımsız numaralar verilir. Bir dairenin giriş kapısından başka servis kapısı olarak kullanılan bir kapısı bulunsa bile, bu kapıya ayrı bir numara verilmez. Apartmanların bodrum katlarında bulunan konut ve işyeri amacı dışında kullanılan depo, garaj, kömürlük, kazan dairesi gibi birim kapılarına numara verilmez.


-Büyük resmi binalarla, otel ve iş hanlarının içindeki numaralar aşağıdaki şekilde verilir.


-Ana giriş kapısına göre yol seviyesinin altında...