09 / 05 / 2024

apartmanda asansör gideri

apartmanda asansör gideri

Apartmanın ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve değişiklikler kat maliklerinin tümü tarafından karşılanıyor. Peki, Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır? Zemin katta oturanlar kullanmadıkları asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Asansör gideri için dava açılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında asansör giderlerini kaleme aldı. İşte o yazı...

Apartman asansör kuralları 2015!

Asansörlü bir apartmanda, asansör masraflarına zemin katta oturan malikler de dahil tüm maliklerin katılması gerekiyor. Asansör bakım kuralları ise yönetmelik kapsamında açıklanıyor. İşte apartman asansör kuralları 2015..

Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır?

Apartmanın ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve değişiklikler kat maliklerinin tümü tarafından karşılanıyor. Peki, Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır? Zemin katta oturanlar kullanmadıkları asansör giderlerine katılmak zorunda mı?

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Apartmanda fırın açılabilir mi?

İmar mevuatına göre; apartmanın giriş katlarında işyeri olarak kullanılan binalarda fırın açılabiliyor. Ancak Eylül 2013 'te yapılan son düzenlemelere göre, apartmanda fırın açılabilir mi?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

Beşiktaş'tan asansör kazası açıklaması!

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Beliktaş Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

Double Deck ile asansör beklemeyeceksiniz!

Double Deck asansörler, aynı asansör kuyusu içerisinde üst üste yerleştirilmiş iki kabinin birlikte hareket etmesi prensibi ile çalışıyor. Double Deck sistemi nasıl çalışıyor? İşte cevapları...

apartmanda asansör gideri Haberi

apartmanda asansör gideri

Apartmanda asansör giderleri nasıl karşılanır?

Apartmanın ortak yerlerinde yapılacak yenilik ve değişiklikler ile genel masraflar kat maliklerinin tümü tarafından karşılanıyor.


Kanunen kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak; Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; katılmakla yükümlü oluyor.


Kat malikinin, payına düşecek gider ve avans borcundan ve gecikme tazminatından, bağımsız bölümlerin birinde kira akdine, oturma (sükna) hakkına veya başka bir sebebe dayanarak devamlı bir şekilde faydalananlar da müştereken ve müteselsilen sorumlu oluyor.

Ancak, kiracının sorumluluğu ödemekle yükümlü olduğu kira miktarı ile sınırlı...