05 / 05 / 2024

apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir

apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir

Kat maliklerinin anagayrimenkulün ortak yerlerinde yapabildiği yenilikler, fayda oranına göre kategorilere ayrılıyor. Peki, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir?

İstanbul Öncü ve Yenilikçi Raylı Sistemler Toplantısı 7 Şubat'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşımdaki sorunlarını çözmek için  “Öncü ve Yenilikçi Raylı Sistemler Toplantısı” gerçekleştirecek. Toplantıda raylı sistemdeki mevcut durum tartışılacak. 

Apartmanda köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında, apartmanda Apartmanda kedi-köpek beslemeyi kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

Kredi maliyetlerindeki düşüş konutta stokların erimesi adına atılmış faydalı bir adım!

Kredi maliyetlerindeki düşüş trendinden memnun olduklarını belirten Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan "Piyasanın canlanması ve bilhassa konutta stokların erimesi adına atılmış faydalı bir adım olarak görmek mümkün" dedi.

Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu 'deprem'i değerlendirdi!

Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu, "Deprem Teknolojileri ve Koordinasyonu" gündem odağında toplantı gerçekleştirdi. Kurulda, deprem öncesi ve sonrası araştırmaları destekleyen acil durum mekanizmalarının oluşturulması, altyapı paylaşımı ve araştırma sonuçlarının ortak

16 maddede sitelerde faydalı işler!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde faydalı işler" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

AVM'lerde kiraların TL'ye çevrilmesi faydalı oldu!

FLO Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan "AVM'lerde kiraların döviz yerine TL olarak düzenlenmesi kararının sektöre ne kadar faydası oldu?" sorusuna, "Bu karar sektörümüz için elbette faydalı oldu" yanıtını verdi...

Apartmanda kedi, köpek beslemek yasak mı? Dikkat!

Apartmanda kedi-köpek beslemek kanunen yasak değil. Ancak yönetim planında yasaksa, köpeğiniz belli bir desibelin üzerinde havlıyor, çevreyi kirletiyorsa dikkat...

Sinpaş, 45 yıldır yenilikçi projeleriyle adından söz ettiriyor!

Gayrimenkul sektöründe 45 senedir yenilikçi projeleriyle adından söz ettiren Sinpaş, 2020'ye çeyrek kala ilk günkü azim ve tutkuyla çalışmalarına devam ettiklerini çektikleri reklam filmiyle duyurdu.

Apartmanda iş yeri açmak için malik izni!

Apartmanda hangi tip işyerlerinin açılabileceğinin yanıtı vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında bulunuyor.İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında tüm merak edilenler...

Faydalı İnşaat Gıda Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Faydalı İnşaat Gıda Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Mehmet Yaltı tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

5 soruda apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanın ortak alanları ile ilgili kararlar yönetimin öncülüğünde yapılacak toplantıda alınıyor. Peki, apartmanda karar nasıl alınır?

Apartmanda alınan kararlara muhalefet şerh koyabilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''Apartmanda alınan kararlara muhalefet şerh koyabilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı.. 

7 soruda apartmanda daire sahiplerinin hak ve sorumlulukları!

Bir apartmanda ikamet eden daire sahiplerinin birbirine ve apartmana karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor. İşte 7 soruda apartmanda daire sahiplerinin hak ve sorumlulukları..

apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir Haberi

apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir

Apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir?

Apartmanda yapılacak yenilik ve ilaveler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kat maliklerinin anagayrimenkulün ortak yerlerinde yapabildiği yenilikler, fayda oranına göre kategorilere ayrılıyor. Bunlar:


-Faydalı yenilik ve ilaveler

-Çok masraflı ve lüks olanlar

-Apartmana bağımsız bölüm ilavesi

-Temliki tasarruflar ve önemli işler


Peki, apartmanda faydalı yenilik ve ilaveler nelerdir? Apartmandaki faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler hakkında alınacak kararda oybirliği mi aranır?


Yenilik ve ilaveler

I - Faydalı olanlar: 

Madde 42 – Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarıyacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılır. 

Engellilerin yaşamı için zorunluluk göstermesi...