11 / 05 / 2024

apartmanda ilk toplantı nasıl yapılır

apartmanda ilk toplantı nasıl yapılır

Apartmanda ilk yönetim nasıl oluşturulur? Apartmanda ilk kurul toplantısının nasıl yapılması gerektiğine ilişkin esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte apartmanda ilk kurul toplantısına ilişkin hükümler...

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 11 Aralık'ta! Yeni asgari ücret 17 bin 763 TL mi olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, merakla beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantı tarihinin 11 Aralık olduğunu duyurdu. İşte 2024 Ocak asgari ücret zammı ile ilgili merak edilen detaylar...

Gözler asgari ücret zam toplantısında! Asgari ücret komisyonu 2. toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 13 Haziran'da gerçekleşti. Asgari ücret tespit komisyonu ikinci toplantısı için ise bekleyiş sürüyor. Peki, asgari ücret komisyonu ne zaman, saat kaçta toplanacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Milyonların beklediği asgari ücret ara zammı için çalışmalar başladı. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapılacak? İşte detaylar...

Asgari ücrette ilk teklif sunuldu! İşte masadaki rakam...

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısının 7 Aralık'ta yapılacağını vurguladı. Atalay asgari ücret görüşmeleri öncesi TÜRK-İŞ'in kırmızı çizgisini açıkladı.

Asgari ücret için ilk adım atılacak! Asgari ücret 2023 ilk toplantı ne zaman yapılacak?

Asgari ücrete yapılacak zam, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun vereceği karar ile netliğe kavuşacak. İşte “Asgari ücret 2023 ilk toplantı ne zaman yapılacak?” sorusunun yanıtı!

Asgari ücret zammında ilk toplantı tarihi açıklandı! İşte masada konuşulacak rakamlar!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Asgari ücret zammında ilk toplantı tarihi açıklandı. İşte masada konuşulacak rakamlar...

Bakan Bilgin'den asgari ücret zammı için ilk açıklama geldi!

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammı için ilk toplantı bugün başladı ve Bakan Bilgin'den ilk açıklama geldi.

Bakan Bilgin Asgari ücret için ilk toplantı gününü açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık tarihinde yapılacağı aktarıldı.

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için ilk toplantı gerçekleştirildi. 

Mersin Akdeniz'de ilk temel atma 2022'de!

Mersin Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı ilk toplantısında ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı.

Tesis yönetiminde yasa tasarısının ilk adımı atıldı!

Tesis Yönetim Derneği (TRFMA), Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ile beraber tesis yönetimi hizmetleri ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi kapsamında yasa, yönetmelik ve gerekli mevzuatın hazırlanması için Tesis Yönetim Yasası Çalıştayı’nın ilk toplantısını yaptı. 

Son dakika haberi! Asgari ücret belirlenmesine yönelik ilk açıklama!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "2021'de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı 4 Aralık'ta yapılacak" dedi.

Hayalet şehir 'Kapalı Maraş' için 46 yıl sonra ilk toplantı yapılacak!

Türkiye ile KKTC, Kapalı Maraş’ın açılmasına yönelik önemli bir süreci başlatma kararı verdi. Bu kararla 46 yıl sonra kapalı Maraş’ta ilk kez Maraş’ın açılmasına yönelik uluslararası hukukun da gözetildiği, “hukuki ve siyasi” kararların ortaya konulacağı bir toplantı gerçekleşecek...

apartmanda ilk toplantı nasıl yapılır Haberi

apartmanda ilk toplantı nasıl yapılır

Apartmanda ilk yönetim nasıl oluşturulur?

Apartmanda ilk kurul toplantısının nasıl yapılması gerektiğine ilişkin esaslar, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüme sahip yapılarda yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Peki, ilk apartman yönetimi nasıl kurulur?


İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtiliyor.  


İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamıyor.


Kat malikleri kurulunun, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanması gerekiyor. 


Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine...