02 / 05 / 2024

Bakan Bilgin Asgari ücret için ilk toplantı gününü açıkladı!

Bakan Bilgin Asgari ücret için ilk toplantı gününü açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısının 1 Aralık tarihinde yapılacağı aktarıldı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin,  milyonların merakla beklediği, 2022 yılından itibaren geçerli olacak olan yeni asgari ücret rakamının işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleneceğini aktardı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; komisyonun, ilk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde 1 Aralık tarihinde yüz yüze gerçekleştirilcektir. 

Bakan Bilgin Asgari ücret için ilk toplantı gününü açıkladı!

Asgari ücreti 15 kişilik komisyon belirleyecek

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil edecek.

İşçi, işveren ve devlet temsilcilerinden oluşan 5 üyeden oluşan komisyon, Aralık ayı sonuna kadar yapacağı dört toplantıyla yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleyecek. Asgari ücret şuanda brüt 4 bin 203 lira 56 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

Asgari ücrette sona yaklaşılıyor! İşte o açıklamalar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön