27 / 04 / 2024

Asgari ücret için 2. toplantı bugün! Zam oranı ne kadar olacak, masada hangi formüller var?

Asgari ücret için 2. toplantı bugün! Zam oranı ne kadar olacak, masada hangi formüller var?

Asgari ücret için merakla beklenen 2. toplantı bugün yapılacak. Peki zam oranı ne kadar olacak, masada hangi formüller var? İşte milyonlarca çalışan tarafından merak edilen o soruların yanıtları...



Milyonlarca kişinin merakla izlediği Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2. toplantısını bugün yapacak. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bu sene tek asgari ücret belirlenecek olması beklentileri de yükseltti.

Yine paylaşılan detaylara göre söz konusu artış oranının yüzde 50’yi geçmesi bekleniyor. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalar dahilinde enflasyonun üzerinde artış formülleri de gündeme oturdu. 

Peki milyonlarca kişinin merakla beklediği ve arama motorlarında sık sık araştırdığı yeni asgari ücret için hangi formüller var?

Sputniknews tarafından aktarılan detaylara göre doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak da toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. 11 Aralık 2023 tarihinde yapılan ilk toplantıdan sonra asgari ücret belirleme aşamalarındaki takvim oluşturularak, yapılan çalışmalar da paylaşıldı.

Asgari ücret için 2. toplantı bugün! Zam oranı ne kadar olacak, masada hangi formüller var?

İKİNCİ TOPLANTI BUGÜN

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu 11 Aralık tarihinde yapılan ilk toplantıdan sonra bugün 2. kez toplanacak. Bugün 2.randevuda Türkiye İstatistik Kurumu'nun geçinme endekslerinin masaya yatırılması planlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan komisyonun  merakla beklenen ilk toplantısında "Asgari ücretin ekonomimizi büyütecek, çalışanların gelirlerini enflasyona ezdirmeyecek, istihdamı koruyacak ve artıracak en makul noktada belirlenmesi amacıyla çalışacağız" ifadelerini kullanmıştı.

ASGARİ ÜCRET İÇİN HANGİ RAKAMLAR KONUŞULUYOR?

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre gündemden düşmeyen asgari ücret, bir işçi için aylık vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 TL 32 kuruş şeklinde uygulanıyor. 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete gelecek zam oranlarına göre oluşacak net rakamlar ise şöyle:

Yüzde 35’lik zamda asgari ücret 15 bin 392 TL
Yüzde 40’lık zamda 15 bin 962 TL
Yüzde 45’lik zamda 16 bin 532 TL
Yüzde 50’lik zamda 17 bin 103 TL
Yüzde 55’lik zamda ise 17 bin 673 TL şeklinde olacak.

 

Özel okullarda KDV tuzağı! 

Kıdem tazminatına zam etkisi: Kıdem tazminatı hangi ücrete göre hesaplanıyor?   

Hattat Holding'ten Büyükçekmece'ye dev yapay ada projesi! 1.730 rezidans ve 390 odalı otel yapılacak!


Geri Dön