27 / 04 / 2024

apartmanda yapılmayan işler

apartmanda yapılmayan işler

Apartmanda ev ve dükkanlarda yapılmasına izin verilen ve izin verilmeyen işler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda yasak işler hangileridir? Hangi işler apartmanda kesinlikle yapılamaz? İşte yanıtı..

Restorasyon nedir? Restorasyon süreci nasıl işler?

Aslını bozmadan onarmak anlamına gelen restorasyon, günlük hayatta en çok, yapıların onarımında kullanılmaktadır. Ancak bu yapılar özel olduğu için tarihi ve mimari değeri yüksek alanları içermektedir. Peki tarihi eserlerin restorasyonu ne anlama gelir ve restorasyon süreci nasıl işler?

Reddi miras süreci nasıl işler?

Miras bırakan kişinin ölümünden sonra yasal veya atanmış mirasçılar, reddi miras davası açma hakkına sahip oluyorlar. Peki, Reddi miras süreci nasıl işler? Reddi miras nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Neo Yapı'da işler karıştı!

İddiaya göre, konut üreten bir firma olan Neo Yapı, Bolluca projesinde sıkıntıya girdi. Projenin şantiyesinde işler durdu...

Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı!

Açılışı 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılan ve 9 günlük bayram tatili boyunca ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü'nden ücretli geçişler başladı.

OSB'lerde yatırım yapılmayan arsa kalmayacak!

OSB’lerin daha etkin çalışmasına yönelik düzenlemeler yapılıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, OSB’lerde yatırım yapılmayan arazilerin üretime kazandırılması için radikal düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

Türk inşaat şirketleri İsrail’de önemli işler yapıyor!

Haaretz’de Türk inşaat sektörünü ele alan bir makale kaleme alındı. Yazıda Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecine girdiği belirtilirken Türk inşaat şirketlerinin İsrail’de önemli işler yaptıkları vurgulandı.

Nihat Zeybekci'den inşaatçılara ortak işler yapın çağrısı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin en önemli ihraç kalemlerinden bir tanesinin konut olduğunu dile getirerek inşaatçılara 'Ortak işler yapın' dedi.

Kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Bir yapının riskli olduğu tespitinin Bakanlıkça belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından yapıldıysa bina kentsel dönüşüm sürecine giriyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler!

Apartmanda hangi işlerin yapılabileceği, hangi işlerin kesinlikle yapılamayacağı ve oybirliği ile yapılabilen işler, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda açılamayan işyerleri nelerdir? Apartmanda oybirliği ile yapılabilen işler ne

Bağdat Caddesi Four Winds'te işler karıştı!

Four Winds adıyla tanınan İstanbul Bağdat Caddesi'ndeki lüks konut projesinde işler iyice karmaşaya döndü. Birleşik İnşaat projenin adını değiştirdiğini açıkladı. Taşyapı, ihtiyati tedbir kararı aldırdı.

Apartmanda yasak işler hangileridir?

Apartmanda ev ve dükkanlarda yapılmasına izin verilen ve izin verilmeyen işler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, apartmanda yasak işler hangileridir? Hangi işler apartmanda kesinlikle yapılamaz? İşte yanıtı..

Evde hangi işler yapılır?

Bir meskende hangi işlerin yapılamayacağı, hangilerin yapılmasına izin verildiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, evde hangi işler yapılır? İşte yanıtı..

İzmir Konak'ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacak!

İzmir’in kalbi konumundaki Konak’ta önceliği planlı bir kent yaratmaya verdiklerini dile getiren Başkan Pekdaş, plansız bölgelerde jeolojik etüt çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Konak’ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacak” dedi.

apartmanda yapılmayan işler Haberi

apartmanda yapılmayan işler

Apartmanda yasak işler hangileridir?

Apartmanda ev ve dükkanlarda yapılmasına izin verilen ve izin verilmeyen işler Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Anagayrimenkulün, kütükte mesken, iş veya ticaret yeri olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde hastane, dispanser, klinik, poliklinik, ecza laboratuvarı gibi müesseseler kurulamıyor. 


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat maliklerinin buna aykırı sözleşmeleri hükümsüzdür; dispanser, klinik, poliklinik niteliğinde olmıyan muayenehaneler bu hükmün dışındadır.

Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir.


1136 sayılı Avukatlık Kanununda avukatlık büroları ve hukuk büroları ile...