28 / 04 / 2024

İzmir Konak'ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacak!

İzmir Konak'ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacak!

İzmir’in kalbi konumundaki Konak’ta önceliği planlı bir kent yaratmaya verdiklerini dile getiren Başkan Pekdaş, plansız bölgelerde jeolojik etüt çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Konak’ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacak” dedi.



Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçede hizmet veren 113 mahalle muhtarı ile biraraya geldi. Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen buluşmada muhtarlarla önce kahvaltı yapan Pekdaş, ardından başkan yardımcılarıyla beraber onların talep ve sorunlarını dinledi. Yaklaşık üç saat süren toplantıda yapılan mevzuat değişikliği ile yeni kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü de tanıtıldı. Başkan Pekdaş, yeni müdürlük için görevlendirilen Tülin Çetin’i muhtarlara tanıtarak, “Bundan sonra müdürlüğümüz aracılığıyla sizlerle daha yakından iletişim kuracağız. Bu birim diğer müdürlüklerle sizin adınıza işlerin takibini de yapacak” dedi. 

 

PLANSIZ YAPILARA GEÇİT YOK

 

Muhtarlarla toplantının ana gündemini ise kentin ‘anayasası’ olarak adlandırılan imar planları oluşturdu. Başkan Pekdaş, İzmir’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Konak’ta bir yandan tescilli yapıların korunmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını, diğer taraftan da gecekondularla oluşan mahallelerde yeni imar düzenlemelerine gittiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl imar planlarında değişiklikler yapıldığını ifade eden Başkan Pekdaş, “İmar mevzuatındaki değişikler sonrası imara uygun parsel kalmıyor. İyi bir kent, iyi bir şehirleşmeyle olur. O nedenle imar çalışmalarımızı bitirmemiz lazım. İmar çalışmalarına geçebilmemiz için de öncelikle jeolojik etüt çalışmalarının hazırlanması gerekiyor. Gültepe bölgesinin jeolojik etüdü bitti. Dolayısıyla öncelikle Gültepe bölgesinde çalışmaya başladık. Jeolojik etüdü yapılmayan bölgelerde ise zemin etüdünün alınması için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ile konuştuk” dedi. Yeşildere, Gültepe, Hatay, Üçyol semtlerinin zemin etüt çalışmaklarının tamamlandığını ve onaydan geçtiğini dile getiren Pekdaş, Gürçeşme, Cengiz Topel, Tepecik Höyüğü, Kemeraltı 2. Etap, 2. Bölge ve Yenişehir Bölgesi’nin zemin etüt çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi. Beştepeler bölgesi olarak da bilinen bölgede henüz etüt çalışmalarının başlamadığını kaydeden Başkan Pekdaş, “Konak'ta jeolojik etüdü yapılmayan yer kalmayacak” diye konuştu.



Dokuz Sütun 


Geri Dön