12 / 05 / 2024

İzmir Konakta zemin etüdü

İzmir Konakta zemin etüdü

İzmir’in kalbi konumundaki Konak’ta önceliği planlı bir kent yaratmaya verdiklerini dile getiren Başkan Pekdaş, plansız bölgelerde jeolojik etüt çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Konak’ta zemin etüdü yapılmayan yer kalmayacak” dedi.

İzmir'de deprem çalışması: Zemin modeli çıkarılacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şehri afetlere karşı dirençli kılma vizyonu kapsamında kentte depremsellik araştırması gerçekleştirilmesi ve zemin davranış modelinin çıkarılması için protokole imza attı.

JMO'dan depremlere karşı zemin iyileştirme uyarısı!

TMMOB JMO İzmir Şube Başkanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Bora Sonuvar, "Sağlıklı bir zemin iyileştirme projesi maliyetli bir uygulama. Ama burada yanlış bir yöntem uygularsanız etkisi olmaz. Zemin iyileştirmenin de zemine göre değişen farklı yöntemleri var" dedi.

Zemin etüdü yıkıcılığı engelliyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi ve İnşaat Mühendisi Şeref Alpago, Ege Denizi'nde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin, Bayraklı'daki yıkıcı etkisinin, zemin etüdünün önemini ortaya koyduğunu dile getirdi. 

İzmir’de ‘zayıf zemin’ raporlu araziye çok katlı imar izni iddiası!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in depremin acılarını ve yaralarını sarmadan yeni zayıf zemin imar skandallarına tanık olduğunu belirtti. Beko, Çınarlı’da eski Karayolları arazisine verilen imardan sonra Buca İnönü Mahallesi’nde de zayıf zemin raporlu araziye çok katlı imar izni verilmesine

TOKİ İzmir ve Burdur'da zemin etüt raporu hazırlatacak!

Burdur ve İzmir İllerinde İmar Planına Esas Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Raporları Hazırlanması İşleri ile Bursa İlinde Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 2 ilde zemin etüt raporu hazırlatacak!

Burdur ve İzmir İllerinde İmar Planına Esas Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Raporları Hazırlanması İşleri ile Bursa İlinde Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 13 Kasım 2018 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ 3 ilde zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi yarın!

İzmir İlinde İmar Planına Esas Jeolojik, Jeoteknik ve Jeofizik Zemin Etüt Raporu Hazırlatılması İşi İle Edirne ve Denizli İllerinde Zemin Etüd Raporları Hazırlatılması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

TOKİ 3 ilde zemin etüd raporu hazırlatacak!

İzmir İlinde İmar Planına Esas Jeolojik, Jeoteknik ve Jeofizik Zemin Etüt Raporu Hazırlatılması İşi İle Edirne ve Denizli İllerinde Zemin Etüd Raporları Hazırlatılması Hizmet Alımı İşi ihalesi 8 Şubat 2018 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Yıldırım Kemalbey İlkokulu'nun kaderini zemin raporu belirleyecek!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Yıldırım Kemalbey İlkokulu 2015-2016 eğitim öğretim yılında depreme dayanıklılığının belirlenmesi için boşaltıldı. Yakındaki bir okulun ek binasında eğitim öğretime devam edilirken, okulun akıbeti için zemin etüd raporları bekleniyor.

Zemin etüdü denetimleri TMMOB'a bırakılmalı!

İzmir Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Sinancan Öziçer, "Küçük bir taahütname ile kendisini mühendis olarak tanıtan kişiler cüzi miktarlara zemin etüdü raporu hazırlıyor. Zemin etüdü denetimleri tekrar odalara bırakılmalı" dedi.

İzmir Alsancak Stadı'nda zemin etüdü çalışmaları başladı!

İzmir'de çürük raporuyla 2014'te kullanıma kapatılıp geçen yıl yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine yeni stadyum yapılması için ilk somut adım atıldı, stat arazisinde zemin etüdü çalışmaları başladı.

Fuar İzmir'in jeoteknik ve jeolojik zemin etüdü yok mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de 330 dönüm arazi üzerine yaklaşık 400 milyon lira harcayarak hizmete aldığı Fuar İzmir'in jeoteknik ve jeolojik zemin etüdlerinin yapılmadığı iddiaları doğru çıktı.

Karşıyaka Stadı'nda zemin çalışmaları başlayacak!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, inşaat çalışmaları süren Karşıyaka Stadı'nda incelemelerde bulundu. Vali Toprak, zemin ıslah çalışmalarının da başlamasını söyledi. Stad'ın 2016-17 sezonuna yetişmesi için talimatı verildi.

İzmir Konakta zemin etüdü Haberi

İzmir Konakta zemin etüdü

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ilçede hizmet veren 113 mahalle muhtarı ile biraraya geldi. Konak Belediyesi Fuar Evlendirme Dairesi’nde gerçekleşen buluşmada muhtarlarla önce kahvaltı yapan Pekdaş, ardından başkan yardımcılarıyla beraber onların talep ve sorunlarını dinledi. Yaklaşık üç saat süren toplantıda yapılan mevzuat değişikliği ile yeni kurulan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü de tanıtıldı. Başkan Pekdaş, yeni müdürlük için görevlendirilen Tülin Çetin’i muhtarlara tanıtarak, “Bundan sonra müdürlüğümüz aracılığıyla sizlerle daha yakından iletişim kuracağız. Bu birim diğer müdürlüklerle sizin adınıza işlerin takibini de yapacak” dedi. 

PLANSIZ YAPILARA GEÇİT YOK

Muhtarlarla toplantının ana gündemini ise kentin ‘anayasası’ olarak adlandırılan imar planları oluşturdu. Başkan Pekdaş, İzmir’in en eski yerleşim yerlerinden biri olan Konak’ta bir yandan tescilli yapıların korunmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını, diğer taraftan da gecekondularla oluşan mahallelerde...