28 / 07 / 2024

apartmandaki derneğin tahliyesi

apartmandaki derneğin tahliyesi

Kat maliklerinden izin alınmadan; tapuda mesken olarak gösterilen bağımsız bölümün dernek olarak kullanılması neticesinde derneğin bu yerden tahliyesi için derneğe Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor...

Mobilyacılardan indirim çağrısına yanıt! 31 Aralık son tarih

İndirim çağrılarının ardından mobilyacılar harekete geçti. Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, federasyon üyesi 15 derneğin yıl sonuna kadar mobilyada perakende fiyatlarına zam yapmayacağını belirtti.

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzede çocukları için el ele verdi!

Denizbank ve Türk Eğitim Derneği'ni depremzedeler için el ele verdi. Depremzede çocuklar için Afet Bursu Programı hayata geçti. İşte detaylar!

Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği!

Konut sahiplerinin en sık karşılaştıkları durumlardan biri olan kiraya verdikleri mülklerinin kira bedelleri tahsil edememeleri ve kiracının tahliyesidir. Peki, kirasını ödemeyen kiracı için ne yapılır? İşte Kiracının tahliyesi için ihtarname örneği...

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için ne yapmalı?

Bir evin kiralanması sırasında kiracı ve ev sahibi arasında yapılan kira sözleşmesinde kira bedelinin yanı sıra, kiracılık süresi de yer almaktadır. Sözleşmenin bitimiyle kiracının evi boşaltması beklenir. Peki, kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Ev sahibi kiracının tahliyesi için en ya

Lütfü Türkkan’a ait kaçak çiftlik tahliye ediliyor!

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekili Lütfü Türkkan’un olan Kocaeli'ndeki 15 kaçak yapıya ilişkin verilen yıkım kararının kesinleşmesinden sonra çiftliğin tahliyesi başlatıldı. 

Gayrimenkul sektöründe yatırımlar artacak!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, derneğin çalışmalarıyla ve gayrimenkul sektörüyle ilgili konuştu. Mehmet Kalyoncu, gayrimenkul sektörünün, teknolojiyle, tasarımla ilişkisinin daha yakın olması gerektiğini dile getirdi.

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

3 perakende derneğinden kira düzenlemesi talebi! 

İTO yönetimi ve 3 perakende derneği bir araya gelerek, kiraya vereni de kiracıyı da mağdur duruma düşüren azalan çalışma süreleri konusunu değerlendirdi. 500 markanın temsilcisi olan 3 derneğin yöneticileri kiralara ilişkin önerilerde bulundu.

Sadakataşı Derneği Mali'de okul inşa etti!

Sadakataşı Derneği, Batı Afrika ülkelerinden Mali'de okul inşa etti. Dernek okulun açılışını gerçekleştirdi.

Konya'da belediyenin eğitim için verdiği dükkanlar emlakçı ve çaycılara kiralandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ibadet ve eğitim amaçlı verdiği dükkanları cami derneğinin ticareti amaçlı kullanıma açtığı ve çaycıya, emlakçıya kiraladığı belirlendi. Sayıştay, derneğin dükkanları amacı dışında kullandığını belirtti.

Osmangazi Belediyesi yurt inşaatı giderlerini Belediye bütçesinden ödedi iddiası!

Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin, belediye bütçesinden milyonlarca TL harcama yaparak özel bir vakfa ait yurt inşaatının yapım işini üstlendiği belirlendi. Özel derneğin yurt inşaatı yapımını 5 milyon 982 bin TL+KDV bedelle üstlendiği vurgulandı.

Cansuyu Derneği, Kamerunlu öğrenciler için Abdulhamid Han Okulu'nu açtı!

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Türkiye'den toplanan bağışlarla Kamerun'un Garoua kentinde inşa edilen Abdulhamid Han Okulu, törenle hizmete açıldı

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına dahil edilmedi mi?

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) İzmir'de yaşanan deprem sonrasında hasar tespit çalışmalarına katılmak için başvuruda bulunmuştu. İzmir İl Müdürlüğü, derneğin başvurusunu reddetti.

apartmandaki derneğin tahliyesi Haberi

apartmandaki derneğin tahliyesi

Apartmanda dernek açılması!

Apartmanda dernek açılabilmesi için, kat maliklerinin oybirliğinin sağlanması gerekiyor. Oybirliğinin sağlanılmaması durumunda dernek merkezi apartmanda açılamıyor.


Kat maliklerinden izin alınmadan; tapuda mesken olarak gösterilen bağımsız bölümün dernek olarak kullanılması neticesinde derneğin bu yerden tahliyesi için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılabiliyor.


Apartmandaki derneğin tahliyesi ile ilgili Yargıtay Kararı örneği aşağıda bulunuyor:


T.C.

YARGITAY

18. HUKUK DAİRESİ

E:2002/8038

K:2002/9586

T:10.10.2002


   Dava dilekcesinde bağımsız bölümün mesken olan eski haline getirilmesi ve tahliye istenilmiştir. Mahkemece davanın kabulü cihetine gidilmiş, hüküm davalı dernek vekili tarafından temyiz edilmiştir.Temyiz isteminin süresi icinde olduğu anlaşıldıktan sonra dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği düşünüldü: 


   KARAR : Dava, tapuda mesken olarak gösterilen bağımsız bölümün dernek lokali olarak kullanılmasının önlenmesi ile meskene dönüştürülmesi ve davalı derneğin bu yerden tahliyesi istemine ilişkindir. Dosyada toplanan belge ve bilgilere göre...