14 / 05 / 2024

Apartmanın dış cephesi ortak alan mıdır

Apartmanın dış cephesi ortak alan mıdır

Kat malikleri kurulunu apartmanın ortak alanları üzerinde karar alabiliyor. Peki apartmanın dış cephesi ortak alan mıdır? Dış cephe için alınan kararlara diğer kat maliklerinin uyması gerekiyor mu?

İstanbul'da son dakika kentsel dönüşüm: Yıkılan binanın yan apartmanın duvarı yok!

İstanbul Avcılar’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı gerçekleştirilen binanın, bitişiğindeki apartmanın balkon duvarının olmadığı ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Yıkılan 24 daireli apartmanın yerine 20 daire yapıldı! Depremzedeler şaşkına döndü!

Yıkılan 24 konutlu Saraçoğlu apartmanının yerine 20 evli bina inşa edilmesiyle, 18 senedir bu apartmanda oturan Esin Kütük, "Şu an inşa edilen binalarda 24 eksik daire var bize 3-4 seçenek sundular. Beynimizden vurulmuşa döndük. Hiç bu kadar ağlamamıştım" diye konuştu.

Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çatısı çöktü!

Ankara'da inşaat çalışması nedeniyle 8 katlı Açelya Apartmanı'nın temelinde kayma oluşması sonucu boşaltılmıştı. Kontrollü yıkımına başlanan apartmanın çatısı büyük bir gürültüyle çöktü. Düşen parçalar sonucunda çalışmalara ara verildi.

Yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yeşil alan düzenlemesi!

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerinde yeşil alan düzenlemesi yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, depremde yaşamını yitirenlerin hatıralarının yaşatılacağı bir mekan inşa edileceğini açıkladı.

AKM'nin dış cephesi ekrana dönüştürülecek!

Taksim'de yapımına devam edilen  Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Projenin dış cephesi ekrana dönüşecek şekilde inşa edildiği öğrenildi.

Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidinin yalanını Google ortaya çıkardı!

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Hüseyin Özkan verdiği ifadede, binanın altında daha önceden spor salonu olduğu ve bu dönemde kolonların kesildiğini iddia etmişti. Özkan'ın bu yalanı Google Earth'te yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıktı.

Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanı'nın hak sahiplerine anahtar teslimi yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında başlatılan yenileme çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı

Bumerang Kartal’ın dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor!

Anadolu Yakası’nın yükselen değeri Kartal'ın merkezi lokasyonunda yer alan Bumerang Kartal projesinde dış cephe yapımına başlandı. Projenin dış cephesi enerji tasarrufu sağlıyor. 

Kocaeli'deki Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephesi tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Rıza Bey Konağı'nın dış cephe çalışmalarını tamamladı.

İBB Letafet Apartmanı'nı 8.3 milyon TL'ye sattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Emlak Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan Letafet Apartmanı’nı 8 milyon 350 bin TL’ye sattı.

Afyonkarahisar'daki 500 binanın cephesi yenilenecek!

Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Valiliği işbirliğinde Bedesten Çarşısı’ndan Türbe Camii’ne kadar olan 500’e yakın binanın dış cephesi komple yenilenecek.

Ordu Akkuş'ta 21 binanın dış cephesi giydirilecek!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısında bazı gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda Akkuş'taki 21 binanın dış cephesinin giydirilmesi kararı da alındı.

Çin'de apartmanın içine tren istasyonu inşa edildi!

Çin’in Chongging bölgesinde, 19 katlı bir apartmanın içerisine tren istasyonu inşa edildi. Apartmanın 6 ile 8. katları arasına döşenen raylardan geçen tren için aynı apartmanda bir de istasyon bulunuyor.

Apartmanın dış cephesi ortak alan mıdır Haberi

Apartmanın dış cephesi ortak alan mıdır

Apartmanın dış cephesi ortak alan mıdır?

Kat malikleri kurulu, apartmanda ortak alanlar kapsamına giren yerlerde söz sahibi oluyor. Kurulun çoğunluğu ile alınan kararlar neticesinde apartmanda ortak yerler üzerinde değişiklikler veya tasarruf işlemleri yapılabiliyor.


Kat maliklerinin bu husus kapsamında en çok sordukları sorular arasında; "Apartmanın dış cephesi ortak alan mıdır?", "Ortak giderlere katılım sağlanmazsa ne olur?" soruları yer alıyor.


Binanın dış cephesi, Kat Mülkiyeti Kanununun 4. Maddesinde ana duvarların apartmanın ortak yerlerinden olduğu belirtiliyor. Yine Kat Mülkiyeti Kanununun 19. maddesine göre ise, her Kat malikinin apartmanın ortak yerlerini korumak ve muhafaza etmekle görevli olduğu belirtiliyor. Kanun maddeleri aşağıda sıralanıyor:


KAT MÜLKİYETİ KANUNU

Ortak Yerler

Madde 4 - Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu kanun gereğince her halde ortak yer sayılır.


a)...