29 / 04 / 2024

apartmanlar baz istasyonları

apartmanlar baz istasyonları

Apartmanların ortak kullanım alanları baz istasyonlarına kiraya verilmeye başlandı...

Herkes dikkatli olsun! Telekom operatörlerinden ortak açıklama geldi!

Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği’nden yapılan açıklamada Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone enerji iletimi konusundaki onarım çalışmalarına devam ederken, bölgeye sevk edilen mobil baz istasyonlarıyla iletişim sağlanmaya çalışılıyor.

Akaryakıt istasyonlarındaki gizli hileler deşifre edildi! Aracınıza yakıt alırken buna dikkat edin

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında yaşanan fiyat artışları yüzünden bazı benzin istasyonlarında gizli düzenek ve hile yapılmak suretiyle yasa dışı işlemler yapıldığı ortaya çıktı. İşlemler nedeniyle araç sahipleri mağdur olurken kamu da zarara uğratıldı.

Depremde kaç baz istasyonu ayakta kalır?

İstanbul’da 7’nin üzerindeki, altyapının çöktüğü bir depremde saatlerce kimseye ulaşılamayacağı söyleniyor. Peki Binaların üzerinde bulunan baz istasyonlarının kaçı ayakta kalacak, kaçı binalarla birlikte çökecek?

4 maddede bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi!

Bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi nasıl oluyor. İşte tüm detaylarıyla bina ortak alanlarındaki baz istasyonlarının vergilendirilmesi...

Baz istasyonlarına yapılan kiralama meclis gündeminde!

Baz istasyonlarına kiralama yoluyla tahsiste bulunan kurum ve kuruluşlara ve baz istasyonlarının kurulduğu yerleşim yerlerinde vatandaşların görüşlerinin alınıp alınmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Halkalı-Gebze banliyö hattında tabelalar takılıyor!

Halkalı-Gebze banliyö hattında sona yaklaşıldı. Bazı istasyonların isimlerinin tabelaları da takıldı. Hatta gelinen son durum ise havadan görüntülendi...

Kapalıçarşı'daki tahribat pes dedirtti!

İstanbul’a gelen turistlerin uğramadan gitmediği Kapalıçarşı, çatısında bulunan klima ve baz istasyonları ile eziliyor. 558 senelik yapının iç kısımlarındaki tahribat ise pes dedirtiyor...

Gaziray 2019 sonunda tamamlanacak!

Gaziantep’e metro konforunda banliyö hizmeti verecek olan Gaziray projesinin çalışmalarına  devam ediliyor. Günde 100 bin kişinin taşınması planlanan 1.1 milyar liralık Gaziray projesinde bazı istasyonlar tamamlanma aşamasına geldi.

Baz istasyonu kurmada yeni dönem!

Bugün itibari ile yürürlükte olan Yeni İmar Yönetmeliği ile GSM operatörlerinin baz istasyonu kurarken belediyelerden izin alma zorunluluğu kaldırıldı. Böylece, baz istasyonları ruhsatı olmadığı gerekçesiyle sökülemeyecek..

Baz istasyonu kurmak için gerekli izinler 2017!

Elektronik haberleşme istasyonları kurmak için alınması gereken izinler Yeni İmar Yönetmeliği'nde yer alıyor. İşte baz istasyonu kurmak için gerekli izinler 2017..

Büyük Çamlıca'daki baz istasyonlarının kaldırılması talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Küçük Çamlıca ve Büyük Çamlıca'daki anten ve baz istasyonlarının kaldırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Baz istasyonları için yapı ruhsatı şartı kalkıyor!

GSM operatörleri ile belediyeler arasındaki tartışmanın çözümü için binalara takılacak baz istasyonunda yapı ruhsatı aranmayacak. Böylece, belediyeler bu baz istasyonları için çok yüksek ruhsat bedelleri talep edemeyecek.

Malatya'da kurulan baz istasyonları meclis gündeminde!

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, mahalle sakinlerinin izni olmadan, anlaşma yapılan evin veya apartmanın çatısına kurulan baz istasyonlarından rahatsız olan vatandaşların şikayetlerini dile getirdi..

apartmanlar baz istasyonları Haberi

apartmanlar baz istasyonları


Günümüzde, apartmanların ortak kullanıma mahsus yerlerinin apartman yönetimleri tarafından baz istasyonu kurulması için GSM telefonlarını işleten şirketlere kiraya verilmesi, sık rastlanan bir durumdur. Elde edilen gelirin ve kat maliklerinin vergi kanunları karşısındaki durumu ise tam olarak bilinememektedir. 


Kat maliklerinin kendi üzerine düşen yükümlülükleri tam olarak bilememesi ve mükellefiyete ait sorumlulukların apartman yönetimleri tarafından yerine getirilmesi gerektiği kanaatinin yaygın olması, uygulamada tereddütler oluşturmaktadır. 


Tüzel kişiliğe sahip olmayan apartman yönetimlerinin gelir veya kurumlar vergisi yönünden mükellefiyeti bulunmadığı gibi, baz istasyonlarını işleten kurumlara kiraya verilen ortak kullanıma mahsus yerlerin mülkiyeti de bu yönetimlere ait değildir. Dolayısıyla anılan yerlerin kiralanmasında elde edilen kira gelirleri ile ilgili vergisel yükümlülüklerin, bu gelirleri elde edenlerce yerine getirilmesi gerekmektedir. Nitekim, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca kat...