04 / 05 / 2024

apartmanlar için yangın yönetmeliği

apartmanlar için yangın yönetmeliği

Hangi yapılarda yangın merdiveni zorunluluğu bulunuyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Altın kahini altın için yangın alarmı verdi: Vakit geliyor, hazırlığınızı yapın!

Altın kahini İslam Memiş altın fiyatları yükselişe devam edecek mi? sorusunun cevabını yanıtladı. Altın fiyatları için ekranlarda görünen seviyelerin yanıltıcı olduğunu söyledi ve yatırımcılara ''Altın için hedef ve zaman belli hazırlığınızı yapın'' diyerek uyardı...

Edremit'te yıkımı süren iş merkezinde yangın!

Balıkesir’in Edremit ilçesinde yıkımı devam eden iş merkezinde yangın çıktı. Yangın, Balıkesir-Çanakkale karayolunun bir süre kapanmasına yol açtı.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün olarak belirlendi. Peşinat bedelinin 10 bin 639 liradan başladığı projede toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldı.

Toya Moda'dan ev sahipleri için kaçınılmaz bir fırsat!

Teslimine 9 ay kala çok cazip kampanyalarla ev satın almak isteyenlerin gözdesi olan Toya Moda, Basın Ekspres bölgesindeki eşsiz konumu ile yatırımını kira geliri olarak değerlendirmek isteyen ev sahipleri için kaçınılmaz bir fırsat.

Kira geliri beyannamesi için bugün son!

Kira geliri beyannamesi verecek 1 buçuk milyon mükellefin beyannamelerini vermesi için bugün son gün. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesiyor.

TOKİ Bilecik Bozüyük Emekli başvuru dönemi için bugün son gün!

Toplamda 197 adet daire emekliler için satışa çıkarıldığı projede başvuru ücreti 500 liradır. TOKİ Bilecik Bozüyük Emekli başvuru dönemi için bugün son gün olarak belirlendi.

TOKİ Kastamonu Merkez Emekli Evleri başvuru dönemi için yarın son gün!

Ödemelere göre 240 aya varan vade sağlanan proje başvuru bedeli 500 liradır. Projede fiyatlar daha belirlenmedi. TOKİ Kastamonu Merkez Emekli Evleri başvuru dönemi için yarın son gün...

TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu başvuru işlemleri için yarın son gün!

Toplamda 75 adet konutun emekliler için satışa çıkarıldığı proje peşinat bedeli 13 bin 234 TL'dir. TOKİ Kahramanmaraş Türkoğlu başvuru işlemleri için yarın son gün olarak belirtildi.

TOKİ Kocaeli Kandıra Emekli başvuru işlemleri için yarın son gün!

Toplamda 272 adet daire emekliler için satışa çıkarıldığı proje kura çekilişi 13 Nisan 2016 günü yapılacak. TOKİ Kocaeli Kandıra Emekli başvuru işlemleri için yarın son gün...

TOKİ Emekli Adana Sarıçam Buruk Evleri başvuruları için yarın son gün!

Toplamda 300 adet dairenin emeklilere özel satışa çıkarıldığı projede daireler 2+1 şeklinde dizayn edildi. TOKİ Emekli Adana Sarıçam Buruk Evleri başvuruları için yarın son gün...

ABD'li 3M, Çorlu'da yeni bir tesis yatırımı için gün sayıyor!

ABD’li dev 3M, 500 milyon dolarlık yatırımı için gün sayıyor. Genel Müdür Mert Büyükyazgan, “Merkezin Türkiye ile hiçbir kırmızı çizgisi yok. Sonunda bu yatırımı getireceğiz” dedi

Bayrampaşa Cezaevi, kültür alanına dönüşmek için gün sayıyor!

Türk adalet sistemine 41 yıl hizmet verdikten sonra, 2008'de, "tutuklu ve hükümlülerin yeni inşa edilen modern cezaevlerine taşınmasını'' amaçlayan çalışmalar kapsamında kapatılan Bayrampaşa Cezaevi, kültür alanına dönüşmek için gün sayıyor.

Beyoğlu Emek Sineması açılış için gün sayıyor!

Emek Sineması Mart ayında sanatseverlere buluşmak için gün sayıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Tarihi eserleri yaşatarak kullanma açısından önemli bir devrim yapıyoruz” dedi.

apartmanlar için yangın yönetmeliği Haberi

apartmanlar için yangın yönetmeliği

Apartmanlarda yangın merpeni zorunluluğu!

Apartmanlarda yangın merpeni, yapının ortak merpenlerinin yangın ve diğer acil hâllerde kullanılabilecek özellikte olan merpenlerine deniyor. Kaçış merpeni olarak da nitelendirilen yangın merpeni yangın ve diğer acil hâl tahliyelerinde kullanılan kaçış yolları bütününün bir parçası olarak ifade ediliyor.


Kaçış merpenlerinin duvar, tavan ve tabanında hiçbir yanıcı malzeme kullanılamaz ve bu merpenler, yangına en az 120 dakika dayanıklı duvar ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı özellikleri ile diğer bölümlerden ayrılıyor.


Yangın merpeni, aksi belirtilmedikçe, 25 kişinin aşıldığı yüksek tehlikeli yerler ile 50 kişinin aşıldığı her mekanda en az 2 çıkış bulunması şartı aranıyor. Kişi sayısı 500 kişiyi geçerse, en az 3 çıkış ve 1000 kişiyi geçerse, en az 4 çıkış zorunluluğu bulunuyor.


Söz konusu merpenler, yapının dışında...