04 / 05 / 2024

Apartmanlarda sığınak zorunlu mudur

Apartmanlarda sığınak zorunlu mudur

Sığınaklar ile ilgili esasları düzenyeleyen Sığınak Yönetmeliğine göre, apartman sığınağı nasıl olmalı? Sığınak büyüklüğü ne kadar olmalı? Sığınaklarda olması gereken diğer özellikler nelerdir? İşte yanıtı...

Sığınak nedir?

Sığınak Yönetmeliği, 3194 sayılı İmar Kanununa Göre Düzenlenmiş Bulunan İmar Yönetmeliklerine Sığınaklarla İlgili Ek Yönetmelik olarak 23804 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre sığınak nedir?

Apartmanlarda sığınak zorunlu mudur?

Canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri sığınak olarak adlandırılıyor. Peki apartmanlarda sığınak zorunlu mudur?

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? 

Türkiye bugün 13. Cumhurbaşkanını seçmek üzere ikinci kez sandığa gidiyor. Peki, Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Depremlerin ardından sigortaya talep katlandı! Zorunlu Deprem Sigortalı konut sayısı 800 bin arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 11 milyon 759 bin adedi geçerken, sigortalılık oranı yüzde 54'ten yüzde 58,7'ye çıktı.

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Kasım alında yıllık bazda en fazla hisse senedi kazandırdı. Ancak borsa para piyasasından gelecek likiditeyi kaldırabilecek büyüklükte değil. Peki bu alternatifsizlik ortamında tasarruf sahipleri ne yapacak? Hangi araçlar sığınak olacak?

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! O sürücülere yüzde 50 indirim yapılacak

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, zorunlu trafik sigortasında yeni yol haritasını anlattı. Buna göre poliçelere çok riskli sürücüler ve çok iyi sürücüler adı altında yeni basamaklar eklenecek ve 8 basamaktaki sürücülere yüzde 50 indirim uygulana

Sürücülere bomba haber! Shell’den kasko ve Zorunlu Trafik Sigortaları’nda indirim kampanyası!

Shell sürücülerin cebini rahatlatacak kampanyaya imza attı. Shell Mobil Uygulaması kullanıcılarına özel, Sigortam.net’te geçerli Zorunlu Trafik Sigortaları ve kaskolarda indirime gitti. İşte indirim kampanyası detayları ve indirim tutarları

Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenler dikkat! Zorunlu oldu süre verildi

Türkiye'de aşırı artan emlak fiyatları nedeniyle piyasada oluşan spekülatif adımlara devlet tarafından müdahale geldi. Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenlere zorunlu tutuldu. Süre verildi uymayanlara ceza kesilecek.

Zorunlu trafik sigortasında zamlı tarife geldi! İşte 1 Mayıs 2022 trafik sigortası fiyat listesi...

Bugün itibarıyla Zorunlu Trafik Sigortası'na zamlı tarife uygulanacak! Peki, zorunlu tarfik sigortası fiyatları ne kadar?İşte 1 Mayıs 2022 trafik sigortası fiyat listesi...

Rus Oligarklar servetlerini kripto paralarla kaçırıyor!

Kripto para şirketlerinin yöneticileri ve finansal kaynaklar tarafından, Batılı ülkelerin yaptırımlarından kaçmaya çalışan zengin Rusların güvenli bir sığınak arayışı sebebiyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yöneldiği belirtildi. Rus zenginleri çıkış yolunu kriptolarda yakaladı.

Sönmezler Dizayn Müteahhitlik Yapı Malzemeleri İnşaat Otomotiv Haf. Nak.San.Ve Tic.Ltd.Şti.Dudullu Şb. açıldı!

Sönmezler Dizayn Müteahhitlik Yapı Malzemeleri İnşaat Otomotiv Haf. Nak.San.Ve Tic.Ltd.Şti.Dudullu Şb. bugün Ümraniye'de 800 bin TL sermaye bedeli ile Önder Sönmez ve Nurettin Sönmez ortaklığında açıldı.

Apartmanlarda sığınak zorunlu mudur Haberi

Apartmanlarda sığınak zorunlu mudur

Apartman sığınağı nasıl olmalı? 

İnsanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zorunlu canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olan sığınaklar inşa edilirken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar bulunuyor.


Buna göre "Apartman sığınakları nasıl olmalıdır?", "Sığınak nasıl yapılır?" veya "Sığınak nasıl olmalı?" diyorsanız sorunuzun yanıtı Sığınak Yönetmeliği kapsamında 7. maddede şu şekilde açıklanıyor.


Madde 7: Serpinti Sığınaklarının Özellikleri ve Yapılışları 

Özel sığınaklardan olan serpinti sığınaklarının inşasında aşağıdaki hususlara uyulur. 


Sığınak büyüklüğü 

Kişi başına en az net bir metrekarelik sığınak yeri ayrılır. Sığınaklarda yapılacak wc, duş ve mutfak nişi bu alana dâhil değildir.


Kişi adedi her bir bağımsız bölüm için bir odalı konutlarda iki, iki odalı konutlarda üç, üç ve daha fazla odalı konutlarda dört olarak dikkate alınır.  Yurt, koğuş, misafirhane, yatakhane, bakımevi,...