14 / 05 / 2024

apec üye ülkeler

apec üye ülkeler

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu (APEC), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeni ile üye ülkelerin genelinde yaklaşık 23 milyon kişinin işsiz kalabileceği uyarısında bulundu.

IMF'nin kredi kaynaklarının artırılması için anlaşma sağlandı!

IMF'ye üye ülkeler, yıl sonuna kadar fonun kredi kaynaklarında anlamlı bir artış yapılması konusunda anlaştı. İkinci adım olarak da IMF üyelerinin oy haklarının değiştirilmesi konusunda anlaşma yapıldı.

Altın zengini ülkeler belli oldu! Açıklanan listede Türkiye'ye de yer verildi! İşte altın zengini ülkeler

Altın, tarih boyunca insanlar için önemli bir yatırım ve ticaret aracı oldu. Günümüzde de birçok ülke altın rezervlerini koruyarak ekonomik istikrarlarını sağlamaya çalışıyor.  Peki, hangi ülkeler altın zengini olarak biliniyor? İşte altın zengini ülkeler...

Yılın ilk çeyreğinde en çok ihracat yapılan ülkeler belli oldu!

Türkiye'nin 2023 yılının ilk çeyreğinde ülkeler bazında yaptığı ihracat 54,3 milyar dolara çıkarken, en fazla dış satım ise 4,9 milyar dolarla Almanya ve 2,97 milyar dolarla ABD'ye yapıldı.

Türkiye, BRICS’e üye olmaya hazırlanıyor! BRICS nedir? BRICS üyesi ülkeler hangileridir?

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand; Suudi Arabistan, Mısır ve Türkiye’nin BRICS’e üye olmaya hazırlandığını öne sürdü. Güney Afrika’da düzenlenen zirvede de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda istekli olduğunu ifade etmişti. Peki BRICS nedir? BRICS ü

Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke!

Türkiye 150 ülkeyi kapsayan bir araştırma sonucunda, LEED yeşil bina sertifikası alan ülkeler sıralandı. Buna göre, Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke oldu.

Türkiye'ye en çok yatırım yapan ülkeler belli oldu!

Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye 7 milyar 437 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım girişi gerçekleşti. Bu dönemde, Türkiye'ye sermaye girişi 1 milyar 133 milyon dolar yükselen İspanya, doğrudan yatırımı en çok artan ülke oldu. 

Avrupa'nın inşaat üretimi yüzde 2.3 azaldı!

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziran ayında yıllık bazda ise yüzde 2,3 azaldı. AB'ye üye ülkeler arasında inşaat üretiminde aylık bazda en fazla azalış yüzde 4,5'le Almanya'da oldu.

En fazla turist gönderen ülkeler arasında İngiltere 3'ncü sırada!

Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Almanya yüzde 16.39 ile birinci, Rusya Federasyonu yüzde 13.17 ile ikinci, İngiltere yüzde 8.17 ile üçüncü sırada yer aldı.

SsangYong Türkiye'ye yatırım yapacak!

Türkiye'ye özel araba üreten Koreli SsanYong, yatırıma hazırlanıyor. Yunus Şahsuvaroğlu SsanYong'un Türkiye'yi yatırım yapılacak ülkeler arasında ilk sıraya aldığını söyledi..

AB’nin sıfır atık programı ile 600 milyar Euro tasarruf sağlanacak!

AB’nin “sıfır atık” programı, döngüsel ekonomi için yasal çerçeve oluşturuyor. Üye ülkeler 2030’a kadar belediye çöplerinde yüzde 70, ambalaj atıklarında ise yüzde 80 seviyesinde geri dönüşüm sağlayacak. Bu sayede 600 milyar euro tasarruf sağlanacak

AB zirvesinde belirlenen enerji hedefleri iddialı değil!

AB zirvesinde belirlenen enerji hedefleri iddialı değil. Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü Profesörü Kemfert, "Zirvede alınan kararlar yeterince iddialı değil ve üye ülkeler açısından bağlayıcılığı bulunmuyor" dedi.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı 30 milyonu aştı!

Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya yüzde 13.77 pay ve 4.14 milyon kişi ile birinci sırada yer alırken, bu ülkeyi yüzde 13.59 pay ve 4.09 milyon kişi ile Almanya izledi...

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı yüzde 13 arttı!

Dünya turizm potansiyeline sahip ülkeler arasında ilk 5'e girmeyi hedefleyen Türkiye'ye, temmuz ayında gelen yabancı turist sayısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13,52'lik artış görüldü...

apec üye ülkeler Haberi

apec üye ülkeler

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu (APEC) Dönem Sekreterliği Müdürü Dr. Rebecca Fatima Sta Maria, yaptığı açıklamada, Kovid-19 krizinin APEC bölgesinde yol açması beklenen ekonomik etkilere değindi.

Salgın nedeniyle APEC bölgesinde ekonominin bu yıl yüzde 2,7 daralmasını beklediklerini belirten Dr. Rebecca, "Kovid-19'un, bu yıl 2,1 trilyon ABD doları üretim kaybına sebebiyet vereceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Rebecca, salgından ötürü APEC genelinde 23 milyon kişinin bu yıl içinde işini kaybedebileceğine dikkati çekti. Küresel salgının kontrol altına alınması durumunda gelecek yılın APEC için umut vadettiğini vurgulayan Rebecca, 2021'de bölge ekonomisinin yüzde 6,3 büyüyeceği öngörüsünde bulunduklarını söyledi. Rebecca, APEC ülkeleri ne kadar birlikte hareket ederse Kovid-19 salgınının o kadar çabuk yok olacağını ifade etti.

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu

Avustralya, Brunei, Kanada, Endonezya, Japonya, Malezya, Yeni Zelanda, Filipinler, Singapur, Güney...