01 / 05 / 2024

Apollon Smintheus Tapınağı nerede

Apollon Smintheus Tapınağı nerede

Çanakkale ' nin Ayvacık ilçesinin Gülpınar köyündeki 2 bin 300 yılık Apollon Smintheus Tapınağı ' nın ana giriş cephesindeki sütunları, restorasyon çalışmaları kapsamında yeniden ayağa kaldırıldı...

Apollon Smintheus Tapınağı yeniden arkeoloji dünyasına kazandırıldı!

Çanakkale ' nin Ayvacık İlçesine bağlı Gülpınar Köyü ' nde, üzerinde yağhane bulunan 2 bin yıllık Apollon Smintheus Tapınağı, uzun uğraşlar sonucu yeniden arkeoloji dünyasına kazandırıldı...

İÇDAŞ A.Ş tarihi eser ve tarihi mirasın önemine dikkat çekti!

Parion Antik Kenti ile Apollon Smintheus Tapınağı kazılarının sponsorluğunu üstlenen çelik ve enerji üretimi yapan İÇDAŞ A.Ş.’in projesi 7 ile 17 yaş aralığını kapsıyor.

Hindistan’da tartışmalı tapınağın inşa çalışmaları başladı!

Hindistan’da tarihi Babri Camisinin (Babri Masjid) yerine yapılması planlanan tartışmalı Hindu tapınağının inşa faaliyetlerinin başladığı bildirildi.

Pakistan, Hindistan'da tarihi Babri Camisi'nin yerine Hindu tapınağı inşa edilmesini kınadı!

Pakistan, Hindistan'da 16. yüzyıldan kalma tarihi Babri Camisi'nin yıkıntıları üzerinde Hindu tapınağı yapılmasını kınadı.

Babri Camisi'nin yerine inşa edilecek Hindu tapınağının temeli atılıyor!

Hindistan'daki tarihi Babri Camisi'nin yerine yapılması planlanan Hindu tapınağının temeli atılıyor...

Apollon Smintheus Tapınağı'nın restorasyonu TBMM gündeminde!

Çanakkale ilinde bulunan Apollon Smintheus Tapınağının restorasyonu ve restorasyonun Helenistik özellikleri korunarak yapılıp yapılmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Babri Camisi yerine Hindu tapınağı inşa edilecek!

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Müslümanlar ve Hindular arasında süren Babri Camisi arazisiyle ilgili davada Hindular lehine karar verdi.

Malezya'da Hindu tapınağının taşınması kararı protesto edildi!

Petaling Jaya kentinde, bir inşaat şirketine ait olan arazide kaçak olarak inşa edildiği belirtilen Hindu tapınağının yerinin değiştirilmesi kararı, binlerce Hindu tarafından protesto edildi

İzmir Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü!

Dünyanın 7 Harikası'ndan biri olan İzmir Selçuklu'daki Efes Artemis Tapınağı harabeye döndü. bakımsızlık ve ilgisizlikten bataklığa dönen yapıt için güvenlik önlemleri alınmıyor.

Zeus Lepsynos Tapınağı'nın değeri artacak!

Muğla'nın Milas ilçesindeki Zeus Lepsynos Tapınağı'nın da bulunduğu Euromos Antik Kenti'nde kazı ve belgeleme çalışmaları yapılıyor. Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl, ''Tapınağın antik değeri bir kat daha yükselecektir'' dedi.

Balıkesir Kyzikos'daki Hadrian Tapınağı gün yüzüne çıkarılacak!

Kyzikos Antik Kentte bu yıl 11'ncisi yapılan kazı çalışmaları başladı. Kazı heyeti başkanı Doç.Dr. Nurettin Koçhan, bu yılki hedefin Hadrian Tapınağı'nı gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyledi.

Augustus Tapınağı'nın yıkım kararı mecliste!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 2 bin yıllık tarihi kalıntıların bulunduğu, arkeolojik SİT alanı olan Augustus Tapınağı ve Hacı Bayram Camii çevresinde, kepçelerle yaptığı yıkım işlemi yargıya taşındı.

Augustus Tapınağı'nın yıkım haberi asılsız çıktı!

Hacı Bayram Camisi’nin bitişiğinde yer alan sur duvarı restorasyon çalışmalarını, “Augustus yıkılıyor” diye duyuran internet sitesi, Başkan Gökçek Twitter’dan yaptığı açıklamayla yalanlandı

Ankara Augustus Tapınağı yıkıldı!

Ankara’nın tarihi yapılarından Augustus Tapınağı’nın hemen yanında yer alan tarihi duvar ve sütunlar, önceki gece, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı.

Hasankeyf Zeynel Bey Türbesi nasıl taşınacak?

Hasankeyf’te bulunan tarihi Zeynel Bey Türbesi’nin taşınma yöntemi belirlendi. Türbe, Mısır’da Asvan Barajı nedeniyle nakledilen Ebu Simbel Tapınağı’nın taşınma modeliyle nakledilecek.

Apollon Smintheus Tapınağı nerede Haberi

Apollon Smintheus Tapınağı nerede

 Çanakkale Ayvacık ilçesinin Gülpınar köyündeki 2 bin 300 yılık Apollon Smintheus Tapınağı'nın ana giriş cephesindeki sütunları, restorasyon çalışmaları kapsamında yeniden ayağa kaldırıldı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü adına bölgede kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Coşkun Özgünel ve ekibi, 18'inci yüzyıldan itibaren yağmalandığı belirlenen tapınağın ana giriş cephesinin yüzde 80'ini ellerinde bulunan özgün parçalarla ayağa kaldırmayı başardı.


Onarım çalışmaları kapsamında ilk olarak 1993 yılında tapınağın ana giriş bölümünün güney batı cephesine 3 sütun dikildi. Kazı ekibi, 21 yıl sonra farklı amaçlarda kullanılmak üzere alınan mermer ve andezit basamaklardan, geriye kalan tüf malzemenin de erimesiyle kaybolan ana giriş kapısının bulunduğu güney cephesindeki basamakları mermer taklidiyle yeniden yaptı.


Pres taşı gibi farklı amaçlarla kullanılmak üzere tapınaktan alınıp bölgeye dağılan sütun...