20 / 05 / 2024

Apple Kampüsü 2 ne zaman açılacak

Apple Kampüsü 2 ne zaman açılacak

ABD'nin California eyaletinin Cupertino kentinde, her anlamda sıradışı olan bir inşaat bitime yaklaşıyor. 2011'de ölen Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın "Apple Kampüsü 2" adını verdiği, şirketin yeni merkez üssünün açılmasına resmi olmayan açıklamalara göre yalnızca birkaç ay kaldı.

Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Dünyadaki en değerli beş şirketten biri olan Amazon, 2017 yılında 2'nci genel müdürlük kampüsü için yer arayışında olduğunu duyurdu. Uzun süren değerlendirmeler ardından kampüs için Washington seçildi. Peki Amazon, ikinci genel müdürlük kampüsünü neden Washington'da yapıyor?

Apple Austin’de 1 milyar dolarlık yeni kampüs inşa ediyor!

Teknoloji devi Apple Inc. Teksas, Austin’de yaklaşık 278 bin metrekare büyüklüğünde yeni bir kampüs inşaatına başladığını açıkladı. 1 milyar dolar yatırım bedeli ile hayata geçirilecek kampüs, 2022'de açılacak...

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs binası ihalesi yarın!

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs Binalarının İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs binası ihalesi 4 Kasım'da!

Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs Binalarının İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İkmal İşi ihalesi 4 Kasım 2019 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

İşte Apple’ın yeni kampüsü Apple Park!

Sabah Gazetesi yazarlarından Timur SIRT, uçan daireye benzeyen tasarımı ve dünyanın en büyük güneş panelleriyle Apple’ın yeni kampüsü Apple Park'ı anlattı.

Üniversite Kampüsü ofise dönüşecek!

Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü, Cumhurbaşkanlığı ofisi olarak kullanılacak. Süreç 2 yıl önce restorasyon yapılacağı gerekçesiyle İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin Yıldız Kampüsü’nden Davutpaşa Kampüsü’ne taşınmasıyla başlamıştı.

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'ne 2 yeni yurt geliyor!

İstanbul Üniversitesi'nin Avcılar Kampüsü'ne 2 yeni yurt inşa edilecek. Toplam 4 bin kişilik öğrenci yurtları 30 bin metrekarelik alanda yükselecek.

Diyanet'ten Terzioğlu Kampüsü Camisi'ne 2.5 milyon TL yardım!

Diyanet İşleri Başkanlığı, ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü'nde yapımı süren 15 bin kişilik cami inşaatına 2.5 milyon TL yardım yaptı.

Mektebim Okulları 1.8 milyar yatırımla 60 yeni kampüs açacak!

Mektebim Okulları 2 yılda 1.8 milyar yatırımla 60 yeni kampüs açacak. Mektebim Okulları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko; "5 yıl sonra 150 kampus ve bir üniversiteye ulaşmış olacağız" dedi.

Bahçeşehir Koleji 2017'de 25 yeni kampüs açacak!

Eğitim yatırımlarıyla adından sıkça söz Bahçeşehir Koleji, 2016'da 2 bin kişinin istihdam sağladığı 20 yeni kampüs açtı. Bahçeşehir Koleji'nin bu yıl ki hedefi 350 milyon TL yatırımla 25 kampüs yapmak.

Tunceli Üniversitesi 2. etap kampüs binalarının ihalesi gerçekleştirildi!

TOKİ tarafından inşa edilecek Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. etap kampüs binalarının ihalesi yapıldı.

TOKİ Tunceli Üniversitesi kampüs ihalesi bugün!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Tunceli Üniversitesi Aktuluk Yerleşkesi 2. Etap Kampüs Binalarının İnşaatı'nı ihaleye çıkarıyor.

Bahçeşehir Okulları'nın hedefi 150 kampüs!

Bahçeşehir Okulları, kampüs sayısını 2 yılda 150’ye çıkarmayı hedefliyor. Yeni açılacak kampüslerle 4 bin yeni personele de istihdam sağlanacak.

Apple Kampüsü 2 ne zaman açılacak Haberi

Apple Kampüsü 2 ne zaman açılacak

2011 yılında, Jobs henüz hayatta iken mimari planları tamamlanan yapının 2015 yılında bitirilmesi öngörülüyordu.


Ancak "uzay üssü"ne benzetilen projenin 2 yıl gecikmesinde, belediyedeki onay sürecinin yanı sıra, Apple'ın ince eleyip sık dokuması da etkili oldu.


Öyle ki, ilk olarak inşaatı üstlenen iki firma proje devam ederken pes etti.


Binanın inşaasında görev alanlardan bazıları Reuters haber ajansına yaptıkları açıklamada, yalnızca bir kapı kolunun tasarımının onayının 1,5 yıl sürdüğünü söyledi.


Apple'ın inşaat firmalarına "çok sayıda" kural empoze ettiği, örneğin iç mimaride kullanılacak ahşap için 30 sayfalık bir rehber hazırlandığı söyleniyor.


Kampüsün iç mimarisinde çalışan işçiler, asansörlerde kullanılan kat düğmelerinin, iphone'ların "home" tuşuna benzediğini aktardı.


Bir inşaat yetkilisi ise tuvaletlerin tasarımının telefonun kendisini andırdığını söyledi.


"Apple Kampüsü 2"nin yangın yönetmeliklerine uygunluğunu denetleyen Santa Clara İtfaiye Departmanı yetkilisi, şirket yöneticileri...