02 / 05 / 2024

Ar-Ge çalışmaları 2015

Ar-Ge çalışmaları 2015

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat alanına yönelik; binalarda gürültüye karşı koruma, binalarda enerji kullanımı, kaya oyma yapıların tasarımı gibi konuların Ar-Ge çalışmaları kapsamında üniversitelerle işbirliği yapıyor.

Zeytinburnu Veliefendi'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi’nde bulunan ‘İşçi Blokları’nın malikleriyle toplantı yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Üçay Mühendislik pasif evleri yaygınlaştırmayı hedefliyor!

Yenilenebilir enerji alanında Ar-Ge çalışmalarına devam eden Üçay Grup,  pasif evleri yaygınlaştırmayı hedefliyor...

Kiltaş, çimentosuz beton üretmeyi planlıyor!

Kiltaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Fabrika Müdürü Selçuk Özyurt, "Demir-Çelik ve Kazan sanayii için çimentosuz betonlar üretmeyi planlıyoruz. Bu bağlamda hammaddelerimizi aldık, Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Buca'da Park 1928 çarşı merkezi için çalışmalar başladı!

İzmir Buca'da Bucaspor’a ait olan Cemil Şeboy Tesisleri’nde dünyaca ünlü markalarının bulunacağı çarşı projesini hayata geçirmek için çalışmalar başladı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği, AR-GE merkezinde beton geliştiriyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) bu hataların ortadan kalkması için Yıldız Teknopark bünyesindeki laboratuvarda pek çok AR-GE çalışması ve projesi geliştiriyor.

Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de AR-GE çalışmalarına katkı sağlayan firmalara kira desteği sağlanacağını belirtti...

Asis Elektronik, küçük yerleşimleri akıllı hale getiriyor! 

Asis Elektronik,'in şirket politikasının odak noktasında şehir teknolojilerine yönelik Ar-Ge çalışmaları yer alıyor. Asis CT, Türkiye’de ve dünyada akıllı şehirleşme alanında söz sahibi oyun kuruculardan biri olmayı hedefliyor...

Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü model çalışmalarının sonuna gelindi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Ar-Ge kültürünün oluşturulmasının önemine işaret ederek "Ar-Ge'de Türkiye'ye özgü bir model üzerinde çalışmalarımızda sona geldik. İnşallah yakında sizlerle de paylaşacağız." ifadesini kullandı.

Balıkesir Teknokent açılışa hazır!

Yüksek teknoloji ürünlerin yerli imkanlarla üretilmesi ve Ar-Ge çalışmaları için inşaatına geçen sene başlanan "Balıkesir Teknokent", ekim ayında faaliyete geçecek.

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki inşaat çalışmaları tam gaz! 

İzmir Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki inşaat çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz şubat ayında nİzmir Büyükşehir Belediyesi tesislerin yenilenmesi projesine 5 milyon 430 bin TL destek sözü vermişti. 

Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı!

İstanbul’un çekim noktalarından olan Kapalıçarşı, Ocak 2017’den bu yana büyük bir restorasyon sürecinden geçiyor. Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı.

İzmit Bakırcılar Çarşısı'ndaki cephe iyileştirme çalışmaları tamamlandı!

İzmit Belediyesi tarafından Bakırcılar Çarşısı’nda başlatılan cephe iyileştirme çalışmalarında sona gelindi.

Ar-Ge çalışmaları 2015 Haberi

Ar-Ge çalışmaları 2015

Bakanlık, üniversitelerle işbirliği içinde “Otopark yönetmeliği, ahşap dış cephe iskeleleri, U değerleri ve çelik yapılar, binaların gürültüye karşı korunması, kaya oyma yapılar” konularında Ar-Ge çalışmaları yürütüyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ülkemizin en önemli sorunlarından olan otopark sorununu sonlandırmak için yönetmelik çalışmalarına Gazi Üniversitesi ile işbirliği içerisinde devam ediyor. Bakanlık ayrıca Gazi Üniversitesi ile Ahşap Dış Cephe İş İskelelerinin Özellikleri, Detay Çizimleri Tasarım Usul ve Esaslarının Belirlenmesi için de çalışma yürütüyor.


Bakanlığın üniversiteler ile işbirliği bu konular ile de sınırlı değil. “Binalarda Gürültüye Karşı Koruma Hakkında Mevzuat Hazırlanması ve Çelik Yapıların Tasarım ve Yapım Kurallarının Belirlenmesi” konularında İstanbul Teknik Üniversitesi ile proje çalışmaları gerçekleştiriliyor.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binalarda enerji kullanımına yön vermek üzere Karabük Üniversitesi önderliğinde üç üniversite ile “Bina Isıtma ve...