17 / 05 / 2024

arabistan yatırım

arabistan yatırım

DEİK Türkiye - Suudi Arabistan İş Konseyi Başkanı Yusuf Cevahir, Öğrendiğimize göre asıl büyük seyahat 2016'da olacak. Şu anda Arabistan'da büyük montanlı, bilgi yoğun iş yapabilecek Türk şirketleri inşaat firmalarıdır. " dedi.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ocak-mayıs döneminde yabancıların konut yatırımında Ruslar yüzde 4,4'lük artışla öndeliğini devam ettirirken, Suudi Arabistan ise yükselişi sürdürerek 11'inci sıraya yükseldi.

Araplardan Türkiye’ye 100 milyon dolar yatırım!

Suudi Arabistan merkezli SAK Consultants'ın Yönetim Kurulu Başkanı Solaiman El Khereiji yaptığı açıklamada Türkiye'de tarım, sağlık ve konaklama alanında bir dizi yatırım üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Demir İnşaat 2 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Suudi Arabistan, Katar ve Yemen'li yatırımcıların kurduğu SQY Investment Grup ile Demir İnşaat, bu yıl 2 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Araplar Türkiye'ye 100 milyar dolar yeni yatırım yapacak!

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şirketleri Türkiye'yi yüzlerce milyar dolarlık yatırım için kolları sıvadı.

Fas’a 220 milyon dolarlık yenilenebilir enerji yatırımı!

Suudi Arabistan merkezli Acwa Pover Şirketi'nin Fas’a yenilenebilir enerji alanında 220 milyon dolarlık yatırım yapacağı bildirildi.

ABD, Arabistan'ın 750 milyar dolarlık yatırımına el koyabilir!

ABD’nin ‘11 Eylül’ tasarısını kabul etmesiyle Suudi Arabistan’ın ABD’deki 750 milyar dolar yatırımı tehlikeye girdi. Açılacak davalarda, tazminat teminatı olması nedeniyle bu varlıklara el koyma ve dondurma hakkı var.

Araplar Ordu'ya yatırım için geliyor!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Arabistan’dan gelen ziyaretçiler sadece turizm açısından değil, yatırım için de geliyor. ‘Ne yapabilirizin’ peşindeler.” dedi.

Türk ve Arap şirketleri 900 milyon TL’lik yatırım sözleşmesi imzaladı!

JNR Fuarcılık tarafından ana sponsor Ağaoğlu Şirketler Grubu ve Suudi Arabistan’dan Daleel Group ile ortaklaşa düzenlenen 10. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi, Türkiye için önemli iş bağlantılarına tanıklık ederken bir yatırım şovuna dönüştü.

Simit Sarayı'ndan Arabistan'a 100 milyon dolarlık yatırım!

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu, bugüne kadar 17 ülkede mağazalar açtıklarını ve büyümeyi sürdürdüklerini belirterek, "Bu yıl Suudi Arabistan'da yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırım yapıyoruz." dedi.

Suudi Arabistan'dan Mısır'a 21.5 milyar dolarlık yatırım!

Petrol fiyatlarının tarihi düşük seviyelerde seyretmesi nedeniyle 2015'te rekor bütçe açığı veren Suudi Arabistan, Mısır'a 21,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Siyahkalem Cityscape Turkey’den 15 milyon dolarlık bir yatırım hedefliyor!

Siyahkalem CEO’su İbrahim Kahraman, Özellikle Katar’lı ve Suuri Arabistan’lı fonlarla çok sıcak ilişkiler kurduklarını, toplam 15 milyon dolarlık bir yatırım için her iki fonla bir araya geleceklerini söyledi.

Körfez sermayesi Trabzon'a turizm yatırımı yapacak!

Ortadoğulu turistin son dönemdeki önemli çekim merkezlerinden biri olan Trabzon, bu kez Körfez'den iki önemli yatırımcı çekti. Biri BAE'den diğeri de Suudi Arabistan'dan iki yatırımcı Trabzon'da iki önemli turizm yatırımı gerçekleştirecek.

arabistan yatırım Haberi

arabistan yatırım

Suudi Arabistan'la iş yapan yatırımcılar, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki bazı kronik sorunların Antalya'da gerçekleşen G20 Zirvesi'nde aşıldığını, 2016'nın, Suud sermayesinin Türkiye'ye ilgisinin artacağı bir yıl olacağını belirtiyor.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye - Suudi Arabistan İş Konseyi Başkanı Yusuf Cevahir, Antalya'daki G20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz el-Suud'un sıcak diyaloglar geliştirdiğini söyledi.


Cevahir, Suudi Arabistan hazinesinin düşük petrol fiyatları ve artan askeri harcamalar nedeniyle zayıfladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:


"Suudi Arabistan'ın, istikrarı ortada olan, güvenle para kazandıracak bir ülkeye güveneceği, rotasını buraya kıracağı ortadadır. Bunda tabii ki stratejik iş birliklerinin lokomotif görevi yapacağını varsaymak gayet norma. Türkiye ve Suudi Arabistan arasında Orta Doğu politikaları nedeniyle bazı kronik problemler vardı. Antalya'dan...