09 / 05 / 2024

Arabistanlı turizmci Samsunda tatil köyü kuracak

Arabistanlı turizmci Samsunda tatil köyü kuracak

Suudi Arabistanlı turizmci Hassan Ashoor, Samsun' un Ayvacık ilçesinde tatil köyü kuracak SAMSUN'un " Saklı Cennet " lakaplı ilçesi Ayvacık, Arap yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı...

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Borsa operasyonunda tutuklananlar arasında ünlü turizmci de var

Bankacılık hisselerinde yaptıkları yasa dışı işlemler nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Muğla ve Balıkesir'de yapılan baskılan sonucunda gözaltına alanın 8 kişiden beşi tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklananlar arasında ünlü bir turizmcinin de

Bu Ağustos ayında turizmde yeni rekorlara imza atıldı! Antalya’da 8 Ayda 805 bin İngiliz turist ağırlandı!

Turizmci Recep Yavuz, “ Gelen turist sayısı 2017'de 375 bin, 2018'de 637 bin, 2019'da 719 bin, 2020'de 211 bin, 2021'de 83 bin olarak gerçekleşmişti. Böylelikle ağustos ayının sonu itibarı ile 805 bin turist ile bütün geçmiş yılların rekoru kırılmış oldu." Dedi. İşte haberin detayları!

İbrahim Bin Ladin'in Kaliforniya'daki evi aylardır alıcı bulamadı!

Suudi Arabistanlı El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin'in kardeşi olan İbrahim Bin Ladin'in Kalifornya'dan 1 milyon 653 bin dolara satın aldığı lüks malikane 28 milyon dolara satışa çıkarılmıştı. Lüks malikane aylardır alıcı bulamadı.

Recai Çakır, Mısır'da 100 milyon dolarlık otel kuracak!

Turizmci Recai Çakır, detoks otel konseptini yurt dışına taşımaya hazırlanıyor. Mısır'da 100 milyon dolarlık otel kuracak Çakır, yurt dışında birçok proje hayata geçirmek için çalışmalara başladı.  

Suudi Arabistanlı vatandaşlara Türkiye'deki evlerini satın uyarısı!

Türk ürünlerine ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Türkiye’den ev alan Suudi vatandaşlarını engellemek için çalışıyor. Veliaht Prens Muhammed Bin Selman, Türkiye'den ev alan Suudi vatandaşlarının evlerini satmalarını talep etti.  

Çağlar Bozkurt, köyüne 10 milyon TL'lik yatırımla doğam yaşam alanı kazandırdı!

Muğlalı turizmci Çağlar Bozkurt, doğup büyüdüğü köyünden 40 dönümlük arazi satın alarak köye doğal yaşam alanı kazandırdı.

İngiliz casus Arabistanlı Lawrence’ın evi 20 milyon TL'ye satılıyor! 

İngiliz casus ‘Arabistanlı Lawrence’ın, Arapların Osmanlı’ya isyanına dair ön çalışmalarını yaptığı evi satılıyor. 4 katlı ev 2 milyon 600 bin pound'a (yaklaşık 20 milyon TL) satılacak...

Esin Moralıoğlu inşaatçılığı bırakıp turizmci oldu!

Eski manken Esin Moralıoğlu inşaatçılığı bırakıp turizmciliğe soyundu. Moralıoğlu, Güney Amerika’ya turlar düzenlemeye başladı.

Tapu sorgulamaya kısıtlama!

Kanal İstanbul projesinin güzergâhında bulunan mülkiyet tartışmaları devam ederken bölgede Kuveytli bir şirketin 53 dönüm, Suudi Arabistanlı bir iş insanın da 9 dönüm arazi almasının duyulmasının ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü belediyelerin tapu bilgilerine ulaşım kısıtlandı.

İmar barışında turizmci sevinci!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, imar affı, tahsis süresinin uzatılması, turizm tanıtma fonu gibi gündeme dair konularda önemli açıklamalarda bulundu.

Golf alanlarına yeni tahsisler verilecek!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi turizmci Cahit Şahin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un golf alanlarına yeni tahsisler verileceği açıklamalarını gündeme getirdi.

Ordu'ya Körfez yatırımcı ilgi gösteriyor!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her gün daha da artıyor. 2015, 2016 ve 2017 yıllarında 79’u Suudi Arabistan uyruklu 98 kişinin gayrimenkul aldığı Ordu’da 2018 yılı Ocak-Eylül döneminde 19 Suudi Arabistanlı daha gayrimenkul satın aldı. 

Arabistanlı turizmci Samsunda tatil köyü kuracak Haberi

Arabistanlı turizmci Samsunda tatil köyü kuracak

Suudi Arabistanlı turizmci Hassan Ashoor, Samsun'un Ayvacık ilçesinde tatil köyü kuracak SAMSUN'un "Saklı Cennet" lakaplı ilçesi Ayvacık, Arap yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı. Ayvacık Kaymakamlığı Proje Ekibi ve Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği (AYTUDER) tarafından yürütülen turizm tanıtım çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Arap turizmciler Ayvacık'ta tatil köyü yapmak için arazi satın alarak resmi yatırım işlemlerini başlattı. Medineli turizmci Hassan Ashoor, oğlu Soohaib Ashoor ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren ortağı iş adamı Ahmet Uygun, Ayvacık'taki yatırım planları ile ilgili bilgiler verdi. 


AYVACIK'I İKİ SENEDİR BİLİYORUZ 


Medineli turizmci Hassan Ashoor turizm acentesi sahibi olmaları dolayısı ile bölgeye turist getirdiklerini, Ayvacık'ı iki senedir bildiklerini ve yakından takip ettiklerini belirterek, "Ayvacık, Araplar için keşfedilmeyi bekleyen bir yer. Ayvacık Kaymakamlığının tanıtım çalışmaları yapan ekibinde...