30 / 04 / 2024

arama motoru konut aramaları

arama motoru konut aramaları

Yılsonuna doğru azalmakta olan konut kredisi arayışları, 2016’nın ilk haftası ile beraber yeniden yükselişe geçti. Ocak ayının ilk 2 haftası, arama motorlarında konut kredisi arayışlarının en üst seviyeye ulaştığı dönem oldu.

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Kadın-erkek konut arama oranı tersine döndü! Kasım ayında en çok konut arayan kadınlar oldu! 

Türkiye genelinde kasımda konut arayanların çoğu kadınlar oldu. Kasımda konut arayanların yüzde 44'ü kiralık yüzde 56'sı ise satılık konut aradı. 

Dolar 24 lirayı gördü! Gerçek ortaya çıktı

Banka sistemlerinde 28.05 TL'den işlem gören Dolar/TL kuru, dünyaca ünlü arama motoru Google'ın verilerine göre 24.05 TL'ye düştüğü görüldü. Kullanıcılar Dolar/TL kurundaki dalgalanmaları izlemek için arama yaptıklarında büyük şok yaşadılar. İşte olayın gerçek nedeni...

2023 yaz tatili istatistikleri açıklandı! İstanbullular en çok Bozcaada için arama yaptı!

Yaz tatili için Haziran, Temmuz ve Ağustos döneminde 4 milyondan fazla kişi Neredekal.com üzerinden tatil araması yaptı. Arama motoru verilerine göre 2023 yazında İstanbullular en çok Bozcaada, Antalya ve Büyükada için arama yaptı.

Google'a milyon dolarlık ceza

Dünyanın en çlok kullanılan arama motoru Google, konum verilerini izleme uygulamaları hakkında kullanıcıları "yanıltan"  içerik paylaştığı için yaklaşık 40 milyon dolar ödemek zorunda kalacak.

Google’da bir devir sona eriyor! 18 Ocak 2023’e kadar veda etmelisiniz!

Küresel arama motoru Google bir uygulamaya daha son veriyor. Arama motoru devi, Stadia'yı 18 Ocak 2023'te resmen kapatıyor. Peki geri ödemeler nasıl alınacak? İşte detaylar…

Yapay zeka adaletin peşinde! Yargıda yeni sistem ücretsiz kullanılacak

dejure.ai isimli arama motoru, Yapay zeka teknolojisinin hukuk alanında da kullanılması için bir çalışma başlattı.

Yeni Google Pixel 7 tanıtıldı!

Arama motoru devi Google'ın önümüzdeki günlerde piyasaya sunacağı yeni telefonu Google Pixel 7’nin tanıtım özellikleri yayınlandı. İşte Google Pixel 7 fiyat ve özellikleri..

TOKİ’den 81 ile ucuz konut projesi! Gençlere, emeklilere özel müjde! Bu fırsatı bir daha bulamazsınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra, ‘TOKİ 81 ilde konut projesi başvuruları başladı mı, ne zaman alınacak? TOKİ 81 ilde sosyal konut projesi ne zaman başlayacak?’ sorularının cevapları hiç kuşkusuz arama motorlarında en çok aratılan konulardan biri. İşte detaylar…

Kiralık konut en çok bu 3 kentte aranıyor

Online emlak arama sitelerinden birinin yaptığı araştırmaya göre, yılın ilk yarısında ülke çapında en çok kiralık konut araması yapılan bölgeleri verilerine göre, İstanbul’un Esenler ilçesi ilk sırada yer alırken, Esenler’i Çayırova ve Fatsa geldi.

Google'dan para kazanmak isteyenlere önemli müjde! Ödemeler başlıyor

İnternetin dev arama motoru Google, yayıncı ortaklarına telif ücreti ödemelerine başlayacak. Google, 300'den fazla yayıncıya telif ücreti ödeyeceğini açıkladı. Peki Google'dan telif ücreti kazanmak için ne yapmak gerekiyor? İşte detaylar...

Dünyanın en saçma binası yıkılıyor! İşlemler tamamlandı!

En çok kullanılan arama motoru olan Google'da "Dünyanın en saçma binası" olarak ilk sırada çıkan bina yıkılıyor...

Dünyanın en saçma binası yıkılıyor!

Arama motoru Google'da "Dünyanın en saçma binası" şeklinde yer alan Kahramanmaraş'taki 18 katlı yapıda cephe söküm çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

arama motoru konut aramaları Haberi

arama motoru konut aramaları

Yılsonuna doğru azalmakta olan konut kredisi arayışları, 2016’nın ilk haftası ile beraber yeniden yükselişe geçti. Son 6 aylık döneme baktığımızda, ocak ayının ilk 2 haftası arama motorlarında konut kredisi arayışlarının en üst seviyeye ulaştığı dönem oldu.


Kullanıcıları Konut Kredisi Aramalarında Kullandıkları Terimler


Kullanıcıların en çok “konut kredisi hesaplama”, “en uygun konut kredisi” ve “konut kredisi faiz oranları” terimlerini tercih ettikleri görülürken, Garanti Bankası bankalar arasında en çok arama hacmini arttıran banka oldu. Garanti Bankası, konut kredisi aramalarında 2016 ocak ayı içerisinde, 2015 aralık ayına kıyasla %72 gibi yüksek bir oran ile arttırdı. Bu sıralamada Garanti Bankası’nı Halkbank ile Ziraat Bankası takip etti. Yine güncel oranları dönemin en iyi oranı olan Finansbank ise arama motorlarındaki hacmini %12 arttırdığı görüldü. Bu dönem içerisinde...