02 / 05 / 2024

Yapay zeka adaletin peşinde! Yargıda yeni sistem ücretsiz kullanılacak

Yapay zeka adaletin peşinde! Yargıda yeni sistem ücretsiz kullanılacak

dejure.ai isimli arama motoru, Yapay zeka teknolojisinin hukuk alanında da kullanılması için bir çalışma başlattı.




Yapay zeka teknolojisi hızla gelişmekte ve bu teknolojinin kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Bu nedenle, Türkiye'de de ücretsiz yapay zeka hizmetlerinin kullanımı da giderek genişliyor. Yapay zeka teknolojisi, hukuk alanında da kullanılmaya başlamıştır. Özellikle son yılların en hızlı gelişen teknolojilerinden biri olan yapay zeka, hukuk alanında da birçok farklı  şekilde kullanılmaktadır. Örneğin, yapay zeka sistemleri, hukuk alanında veri toplama ve analizi, hukuki karar destek sistemleri,  hukuk davalarının takibi ve yönetimi gibi alanlarda kullanılabilir. Ayrıca, yapay zeka sistemleri,  hukuk alanında avukatlar ve hukukçular için zaman tasarrufu sağlayarak onların daha etkin bir şekilde  çalışmasına yardımcı olabilir. Yapay zeka teknolojisi, hukuk alanında da kullanılmaya devam edilecek ve bu  teknolojinin kullanımı hukuk alanında da giderek yaygınlaşacaktır.
 Ancak, yapay zeka teknolojisinin kullanımı  hukuk alanında da bazı sınırlamalar ve yasal düzenlemeler içerir. Bu nedenle, yapay zeka teknolojisinin hukuk alanında kullanımı ile ilgili olarak, hukuk alanında uzman kişilerden ve yetkili kurumlardan bilgi alınması önerilebilir.


Shiftdelete.Net'te çıkan habere göre Yapay zeka teknolojisine sahip emsal karar arama motoru geliştiren bir girişim; özellikle genç hukukçuların ücretli hukuk teknolojilerine erişememesi sorununu ortadan kaldırmak için dört adımdan oluşan bir hareket başlattı. Hareketin ilk adımı olarak adliyelerde bulunan baro odalarında dejure.ai’ı ücretsiz olarak hizmete açtılar.  Devamında ikinci adımda hukuk teknolojileri alanında faaliyet gösteren diğer sektör paydaşlarını harekete davet ettiler. 

Yapay zeka adaletin peşinde! Yargıda yeni sistem ücretsiz kullanılacak

Peki girişim devam eden süreçte Hukuk Teknolojilerinde Eşitlik hareketinin başarılı olması için neler yapmayı planlıyor? Edinilen bilgilere göre üçüncü adımda elde edilen gelirinin yüzde onunu bir fona aktarmayı planlıyorlar. Oluşan fon ile hukuk teknolojilerini satın alamayan hukukçular için satın alma işlemi gerçekleştirmeyi hedefliyorlar. Yine gelir modellerini çeşitlendirdikten sonra son adımda dejure.ai arama motorunun
 ücretsiz versiyonunu hukukçuların hizmetine açmak istiyorlar.Openai’ın Chatgpt’si gibi dil modeli eğiten girişimin yapay zeka teknolojisi hukuk semantiğinde uzmanlaşmış durumda. 18 baro ile anlaşma sağlayan dejure.ai’ın hukuki soruların cevaplarını içeren kararları listeleyebilme yeteneğine sahip olduğunu söyleyebiliriz.


Avukatların ve diğer hukukçuların operatörü olduğu teknolojileri tasarlayan girişim Tubitak desteği ile İstanbul Üniversitesi içinde bulunan Entertech Kuluçka merkezinde faaliyetini yürütüyor. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön