04 / 05 / 2024

Google'a milyon dolarlık ceza

Google'a milyon dolarlık ceza

Dünyanın en çlok kullanılan arama motoru Google, konum verilerini izleme uygulamaları hakkında kullanıcıları "yanıltan"  içerik paylaştığı için yaklaşık 40 milyon dolar ödemek zorunda kalacak.



Google , 2019 ve 2020 yıllarında Pixel cihazlarını tanıtırken yanıltıcı reklamlar yaptığı için Teksas eyaletine milyon dolarlık bir para cezası ödemeyi kabul ettikten birkaç gün sonra , şimdi de ABD'nin açtığı bir davayı sonuçlandırmak için 39,9 milyon dolar ödemek zorunda kalacak. Washington eyaleti.

Bu vesileyle şirket, tüketicileri konum izleme ile ilgili uygulamaları konusunda yanıltmakla suçlanıyor , çünkü savcıya göre tüketiciler, gerçekte öyle olmadığı halde verilerinin konumu üzerinde kontrol sahibi olduklarına inandırıldı .

Google a milyon dolarlık ceza

Google, kullanıcıların coğrafi konumu devre dışı bırakmış olsa bile konum verilerini toplayabilir
Reuters tarafından bildirildiği üzere dava, kullanıcıların cihazlarında coğrafi konumlandırma işlevini devre dışı bırakmalarına ve konum verileri üzerinde kontrol sahibi olduklarını düşünmelerine rağmen Google'ın konum verilerini toplama ve bundan kâr elde etme becerisine atıfta bulunuyor. Bu nedenle Google'ı tüketicilerin mahremiyetini ihlal etmekle suçluyorlar .


Geri Dön