18 / 05 / 2024

Google'a milyon dolarlık ceza

Google'a milyon dolarlık ceza

Dünyanın en çlok kullanılan arama motoru Google, konum verilerini izleme uygulamaları hakkında kullanıcıları "yanıltan"  içerik paylaştığı için yaklaşık 40 milyon dolar ödemek zorunda kalacak.



Google, suçlamalara katılmasa da , milyon dolarlık cezayı Washington eyaletine ödemeyi kabul etti. Ayrıca Google'dan, tüketicileri şirket tarafından kullanılan konum teknolojileri hakkında bilgilendirmek için özel bir web sayfası aracılığıyla kullanıcı konum verilerinin izlenmesine ilişkin uygulamalarını açıklarken daha şeffaf olması isteniyor.

Google bu tür bir davayla ilk kez karşılaşmıyor. 2022'de şirket, hizmetlerinin kullanıcılarını izleme söz konusu olduğunda uygulamalarını netleştirmediği için Arizona eyaletine 85,5 milyon dolar ödemeyi kabul etti.

Google Arama: Google, en yaygın kullanılan internet arama motorudur. Kullanıcılara web sitelerini, haberleri, görselleri, videoları ve diğer çevrimiçi içerikleri aramalarına olanak sağlar.

Gmail: Gmail, kullanıcılara ücretsiz e-posta hizmeti sunan bir e-posta platformudur. Kullanıcılar, elektronik posta gönderme, alımı, depolaması ve yönetimi için Gmail'i kullanabilir.

Google Haritalar: Google Haritalar, dünya genelindeki haritaları, navigasyon hizmetlerini ve yerel işletme bilgilerini içeren bir harita hizmetidir. Kullanıcılar, konumlarına erişmek, rotalar planlamak ve yerel işletmeleri bulmak için Google Haritalar'ı kullanabilir.

Google Dokümanlar, Tablolar ve Slaytlar: Bu çevrimiçi ofis üretkenlik araçları, kullanıcılara metin belgeleri, elektronik tablolar ve sunumlar oluşturma, düzenleme ve paylaşma imkanı sağlar. Bu araçlar, birden çok kullanıcının aynı anda işbirliği yapabilmesini de sağlar.

Google Chrome: Google'ın geliştirdiği internet tarayıcısıdır. Kullanıcılar, web sitelerine erişmek, çevrimiçi içerikleri görüntülemek ve internet üzerinde gezinmek için Google Chrome'u kullanabilir.

Google a milyon dolarlık ceza

YouTube: YouTube, video paylaşım platformudur. Kullanıcılar, videoları arayabilir, izleyebilir ve kendi videolarını yükleyebilir. YouTube, aynı zamanda müzik videoları, canlı yayınlar, belgeseller, eğitici içerikler ve daha fazlasını sunar.

Google Play Store: Android işletim sistemli cihazlar için bir uygulama mağazasıdır. Kullanıcılar, mobil uygulamaları, oyunları, kitapları, filmleri, müzikleri ve diğer dijital içerikleri indirip satın alabilir.

ChatGPT'nin kurucusu yeni bir kripto para birimini tanıtacak

Dünyanın en büyük Bitcoin konferansına katılım yarı yarıya düştü

Bakanlıktan ard arda müjdeler geliyor! PTT şubelerinden 1.100 TL'nizi hemen alın


Geri Dön