18 / 05 / 2024

Arap Birliği filistin yatırım

Arap Birliği filistin yatırım

Arap Birliği'ne bağlı Ekonomik ve Sosyal Konsey, Filistin ekonomisine verilen desteğin artırılması çağrısı yaptı. Konsey, özel sektöre de yatırımlarının bir kısmını Filistin'e yönlendirmesi istedi.

Türkiye ile BAE arasındaki ekonomik iş birliği için görüşmeler devam ediyor!

Birleşik Arap Emirlikleri Ankara Büyükelçisi Saeed Thani Hareb Al Dhaheri, Türkiye ile ekonomik iş birliği konusunda açıklamalarda bulundu. Al Dhaheri, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Avrupa Birliği'nden İsrail'e yeni yerleşimleri durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail'e işgal altında olan Filistin'de yeni yerleşimler hayata geçirme kararından vazgeçme çağrısı yaptı.

Dubai bankası ile İsrail bankası işbirliği anlaşması imzaladı!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yedi emirliğinden biri olan Dubai'de bulunan Emirates NBD Bank ile İsrail'in en büyük bankalarından biri olan Bank Hapoalim işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

Arap ülkelerinde imar ve kalkınma projeleri için banka kurulsun talebi!

Arap Birliği 4. Ekonomik ve Sosyal Gelişim Zirvesi, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta başladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan İsrail'in yerleşim yeri kararına kınama!

İslam İşbirliği Teşkilatı, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşimciler için yeni konut inşasını onaylanmasını kınadı.

Arap Birliği'nden İsrail'in Kudüs'te yeni konut onayına kınama!

Arap Birliği, Doğu Kudüs'te 566 yeni konut inşasını İsrail'in onaylamasını kınadı. İsrail'in bu kararının, tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını içeren son kararına cevap olduğu kaydedildi.

Arap Birliği'nden Filistin'e yatırım çağrısı!

Arap Birliği'ne bağlı Ekonomik ve Sosyal Konsey, Filistin ekonomisine verilen desteğin artırılması çağrısı yaptı. Konsey, özel sektöre de yatırımlarının bir kısmını Filistin'e yönlendirmesi istedi.

Anadolu Üniversitesi Hastanesi Kamu Hastaneleri Birliği'ne tahsis edildi!

Eskişehir Valiliği, Anadolu Üniversitesi (AÜ) ve Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği arasında imzalanan protokolle AÜ Hastanesi, 3 yıllığına Kamu Hastaneleri Birliği' ne tahsis edildi...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 4 Mart 2014 tarihinde 28931 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklikler bu haberde...

TSE ile SHGM Türkiye'deki havalimanlarının Yeşil Havalimanı olması için işbirliği yapacak!

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Türkiye'deki havalimanlarının ve bu havalimanlarında faaliyet gösteren işletmelerin "Yeşil Kuruluş-Yeşil Havalimanı" olmaları için işbirliği yapacak.

ÇOMÜ ile ÇATOD turizmde işbirliği yaptı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesi ile Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde öğrenciler de dahil işbirliği yapılacak...

GREAT Türk ve İngiliz şirketleri arasındaki işbirliği fırsatlarına odaklanacak!

“ Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Zirvesi ” ne katılacak İngiliz ve Türk şirketlerinin yöneticileri ve iş liderleri altyapı, teknoloji ve finans sektörlerinde işbirliği olanaklarını değerlendirecekler...

Arap Birliği filistin yatırım Haberi

Arap Birliği filistin yatırım

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği merkez binasında Arap ticaret ve ekonomi bakanları seviyesinde düzenlenen 98. dönem toplantısında Filistin ekonomisine destek verilmesi yönünde tavsiye kararı alındı.


Tunus Sanayi ve Ticaret Bakanı Ziyad el-Azari başkanlığında gerçekleşen toplantıda, bakanlık kurullarının kendi uzmanlık alanlarında Filistin ekonomisine destek vermesi ve kendi programlarının bir kısmını Filistin devletinin içinde bulunduğu mali krizi aşması için kanalize etmesi yönünde karar alındı.


Konsey, özel sektöre de yatırımlarının bir kısmını Filistin'e yönlendirmesi çağrısı yaptı.


Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah geçen ağustos ayında yaptığı açıklamada, Filistin'in, Birleşmiş Milletler'de (BM) üye olmayan gözlemci devlet statüsü kazandığı 2012 yılından bu yana bağışçı ülkelerin ekonomik kısıtlamalarına maruz kaldığını ifade...