05 / 05 / 2024

Arap Şeyh

Arap Şeyh

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonların sona ermesinin ardından yürütülecek restorasyon çalışmaları önem taşıyor. Davutoğlu da bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmek üzere bölgede incelemelerde bulunacak.

Nezih Onur: Trabzon için Arap turizmi kaçınılmaz fırsat!

Kruvaziyer turizmi ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Nezih Onur; Trabzon'un gelişmesinde turizm sektöründeki beklentimiz ilk sıralarda yer almaktadır. Arap Turizminin şehrimiz için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu defalarca seslendirdik, dedi.

Arap bağış fonu İstanbul'daki Suriyeliler için toplu konut inşa edecek!

Zengin Arap aileleri zekât amaçlı oluşturdukları bağış fonlarıyla İstanbul' daki Suriyeli göçmenlere toplu konut inşa edecek. Yatırım için Beylikdüzü ve Silivri bölgeleri öne çıkıyor..

2.Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi 1-4 Aralık'ta!

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği İzmir Şubesinin düzenlediği 2.Türk - Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesine, 22 Arap ülkesinden 600 kişilik alım heyeti katılacak...

600 Arap işadamı İzmir'e geliyor!

Türk-Arap ülkeleri İşadamları Derneği'nin (TURAB) 1-4 Aralık tarihlerinde düzenleyeceği "2. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi" tanıtım toplantısı yapıldı. Zirveye 22 Arap ülkesinden katılacak temsilcilerle işbağlantıları kurulması hedeflendi

Tahtakale'deki Şeyh Davut Hanı, 882 bin 500 liradan satılık!

İstanbul'un tarihi yarımadası Fatih İlçesi'nin Tahtakale Mahallesi'nde bulunan Şeyh Davut Hanı, 1955'te 882 bin 500 liraya satışa çıkarılmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1955 yılında Şeyh Davut Hanı 882.500 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 74 liraya satıldığı 1955 yılında, Tahtakale'de bulunan 732 metrekare üzerine inşa edilmiş Şeyh Davut Hanı 11 bin 926 adet altın parasına, 882 bin 500 liraya satılacakmış.

Meryem Uzerli'ye Arap patronlardan 1.5 milyon dolarlık ev!

Yeni dizisi için Dubaili bir kanal ile anlaşan Meryem Uzerli'ye Arap patronlarından jest üzerine jest yapıldı. 2 milyon dolara projeye 'evet' diyen Uzerli'ye, 1.5 milyon dolarlık bir de ev hediye edildi.

Meryem Uzerli'ye Arap patronları 1 buçuk milyon dolarlık daire hediye etti!

Yeni dizisi için Dubaili MB3 kanalı ile anlaşan Meryem Uzerli'ye Arap patronlarından jest üzerine jest yapıldı. 2 milyon dolara projeye 'evet' diyen Uzerli'ye, 1.5 milyon dolarlık bir de ev hediye edildi...

Konut sektöründe Arap baharı yaşanıyor!

Konut sektöründe adeta "Arap Baharı" yaşanıyor. Arap yatırımcılar, beğendikleri konut projelerinden milyon dolarlık alım yaparken, ağırlıklı termal bölgeleri tercih ediyor. Türkiye'yi tercih nedenleri arasında ezan sesi duyup, helal yemek bulunuyor...

Arap İstanbul İnşaat Tekstil Gıda İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arap İstanbul İnşaat Tekstil Gıda İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, A. Badr Ahmed Badr tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Ekim'de kuruldu.

Arap turistler, Avrupalıların 10 katı harcama yapıyor!

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yayınladığı verilere göre Türkiye'ye gelen turistlerin önemli bir kısmım Ortadoğu ülkeleri vatandaşları oluşturuyor. Türkiye'ye gelen Arap turistler, Avrupalılara nazaran 10 kat daha fazla harcama yapıyor.

Arap turistler tercihi son yıllarda Sapanca ve Maşukiye oldu!

Sapanca ve Maşukiye son dönemde giderek artan Arap turistlerin istilasına uğradı. Son yıllarda bölgeyi turlarla tanıyan Arap turistler, artık Sapanca ve de Maşukiye'ye yerleşmeye başladı.

Arap yatırımcıların eşleri, perakende sektöründe ciroları artırdı!

Türkiye 'den gayrimenkul toplayan Arap yatırımcıların eşleri, perakende sektöründe ciroları artırdı. Körfez Bölgesi'nden gelen gelerek yazı İstanbul'daki yeni konutlarında geçiren aileler arasında alışveriş rekabeti yaşanıyor.

Arap Şeyh Haberi

Arap Şeyh

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cuma günü Diyarbakır’a gidecek. Davutoğlu, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonların sona ermesinin ardından bölgedeki gelişmeler hakkında ilgililerden bilgi alacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz bölgedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Kentsel dönüşüm planları, Sur’daki restorasyon süreci, rehabilitasyon süreci için yapılması gerekenler ve izlenecek yol haritasının çerçevesi Başbakan Davutoğlu’na aktarılacak. Sur’un kültürel varlığının korunması ve yeniden rehabilitasyonu için gerekli adımlar atılacak.


Tarihi Kurşunlu, Hazreti Süleyman, Arap Şeyh ve Hasırlı Camisi, Dört Ayaklı Minare ile Ermeni Katolik ve Ermeni Protestan Kilisesi’ndeki küçük çaptaki tahribatlar hemen giderilirken, büyük hasarlar için yeniden restorasyon çalışması yapılacak binalar arasında yer alıyor.



Bingöl Gazetesi




Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Diyarbakır'ın...