02 / 05 / 2024

Nezih Onur: Trabzon için Arap turizmi kaçınılmaz fırsat!

Nezih Onur: Trabzon için Arap turizmi kaçınılmaz fırsat!

Kruvaziyer turizmi ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Nezih Onur; Trabzon'un gelişmesinde turizm sektöründeki beklentimiz ilk sıralarda yer almaktadır. Arap Turizminin şehrimiz için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu defalarca seslendirdik, dedi.



Kruvaziyer turizmi ile ilgili açıklama yapan TÜSİAD Başkanı Nezih Onur şunları söyledi: Trabzon'un gelişmesinde turizm sektöründeki beklentimiz ilk sıralarda yer almaktadır. Bu bilinçle dernek olarak çeşitli araştırmalar sonucu tespitlerimizi sunmanın dışında konunun sürekli takipçisi olmaktayız. Turizm Konseyinin kurulması ve görüşlerimizi bu platformda seslendirmek öncelikli hedef ve talebimizdir.


Arap Turizminin şehrimiz için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu  defalarca seslendirdik. Son yıllarda dikkat çeken bir şekilde büyük yolcu gemileri ile şehrimize gelen  yabancı turistleri şehir halkı olarak yakından takip etmekteyiz.


Tura katılanların büyük çoğunluğunun  60-80 yaş ortalamasındaki  insanlardan oluştuğu göz önüne alındığında o yaştaki turistlere,  şehre ve turistik noktalara ulaşmada kolaylık ve kaliteli hizmet sağlamanın çok  önemli olduğu bir gerçektir.


Bu bağlamda İskele Caddesinden şehir merkezine doğru bir raylı sistem, bu sistem kurulana kadar limandan “Shuttle” hizmeti bir gerekliliktir. Ayrıca limanda kalifiye elemanlı bir Turizm Enformasyon ofisi şarttır. Şehrimize gelen turistlerin şehri İskele Caddesi ve Meydan Parkı arası bir yer zannetmesinin önüne geçilmeli, İskele Caddesinde düzenlemelere gidilmelidir, şeklinde konuştu.

Taka



Geri Dön