02 / 05 / 2024

arap ülkeleri gayrimenkul yatırımcıları

arap ülkeleri gayrimenkul yatırımcıları

Dernekçilik bir lobi faaliyetidir. Konut sektöründeki inşaat şirketlerinin uzmanlık alanı inşaat yapmaktır. Lobicilik ise ayrı bir uzmanlık alanıdır...

İnşaat sektörü Arap yatırımcılar ile buluşacak...

TÜRAP ve TurabExpo, 21. Türk-Arap İşbirliği Zirvesi'nde, 22 Arap ülkesi ve 7 Türk Cumhuriyeti'nden yer alan yatırımcılar Türkiye’deki gayrimenkul firmaları ile buluşturacaklar. İşte haberin detayları...

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye'den gayrimenkul alma yarışında! 

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye’de gayrimenkul satın alıyor. Arap televizyon kanallarında 400 bin dolarlık konutlarla T.C. vatandaşlığı satışı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

14. Gayrimenkul Fuarı Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28-29 Mayıs'ta! Eviniz bu fuarda!

Yatırımcıların merakla beklediği Türk-Arap-Rus Gayrimenkul Yatırım Buluşması 28 Mayıs-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleştirilecek. 

Rus zenginler gayrimenkul için Birleşik Arap Emirlikleri'ne akın ediyor!

Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Avrupa Birliği'nden gelen mali yaptırımların sıkılaşmasıyla beraber Rus zenginler iş kurmak ve gayrimenkul satın almak için Birleşik Arap Emirlikleri'ne yöneldi. 

Esra Mutlu, GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca 18 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla Kurumsal Yönetim Komitesi üyeliğine Esra Mutlu'nun atanmasına karar verildi. 

Arap yatırımcıların Sakarya'ya ilgisi yaz döneminde artıyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal konut satışları ile ilgili önemli değerlendirmeler yaptı. Akbal, “Yaz dönemi ile Sakarya’da Arap potansiyeli öne çıkıyor” dedi.

İhlas Gayrimenkul'den 9.2 milyon TL'lik net dönem karı!

İhlas Gayrimenkul tarafından Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi kapsamında hazırlanan rapor yayınlandı...

BAE Kudüs’ten gayrimenkul alıyor ve İsrail’e satıyor iddiası!

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Doğu Kudüs’te İsrail ismiyle gayrimenkul satın aldığı öğrenildi.

Edip Gayrimenkul yeni yönetim kurulu üyelerini seçti!

Edip Gayrimenkul, Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkeleri gereğince oluşturulması gereken, "Kurumsal Yönetim Komitesi" başkanlığına bağımsız yönetim kurulu üyelerini seçti.

Türker Proje Gayrimenkul 2020 yılı sürdürülebilirlik ilkeleri uyum raporu!

Türker Proje Gayrimenkul'ün 2020 yılında SPK'nın Sürdürülebilirlik İlkeleri Uyum Çerçevesi'nde yer alan ilkelere uyum derecelerini gösteren sürdürülebilirlik ilkeleri uyum raporu yayınlandı.

Körfez ülkeleri Avrupa'da gayrimenkule yatırım yapıyor!

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi'nin (ORSAM) raporuna göre; Körfez ülkeleri Avrupa'da en çok gayrimenkul alanında yatırım yapıyor. 

Ortadoğulu gayrimenkul yatırımcıları Türkiye'den vazgeçmiyor!

Türkiye’den 250 bin dolara konut alan ve bu konutu  3 yıl tutan yabancılar Türk vatandaşlığı alıyor. Bu kapsamda Arap ülkeleri , İran ve diğer Ortadoğu ülkelerinin yatırımları yüzde 59,6 arttı.

14. Gayrimenkul Fuarı ve Arap-Türk Zirvesi 28 Mart'ta! 

Yeni gelişmekte olan inovasyon yaratan pazarlar için geniş çaplı ve en etkili gayrimenkul yatırım fuarı olan 14.Gayrimenkul Fuarı, alıcı, satıcı ve yatırımcıyı 28-29 Mart tarihlerinde Hilton'da buluşturuyor...

arap ülkeleri gayrimenkul yatırımcıları Haberi

arap ülkeleri gayrimenkul yatırımcıları

Uluslararası alandaki Lobicilik faaliyetlerinde, devlet deneyimi olan ve diplomatik ilişkileri bilen bir ekip daha başarılı olur…Türkiye’de, Fındık Tanıtım Grubu, Kanatlı Tanıtım Grubu, Narenciye Tanıtım Grubu, Makine Tanıtım Grubu gibi sektörel tanıtım grupları var. Ama Konut Tanıtım Grubu yok. Yabancıya bir milyon konut satışı iyi bir tanıtım ve lobi faaliyeti yapılmadan gerçekleşmez.


Mütekabiliyet yasası ile özellikle Arap ülkelerinin yatırımcılarının Türkiye’ye gelmesi bekleniyor. Hedef Araplara konut satmak… Türkiye bu yasa ile en az 100 milyar dolarlık konut satma potansiyeline sahip... İspanya 2004 yılında böyle bir yasa çıkarttı 2 milyon konut sattı ve 400 milyar dolara yakın gelir elde etti. Araplara konut satışı Türkiye’nin cari açığının finansmanında önemlidir. Bu nedenle mutekabiliyet yasasının sunacağı fırsatları iyi değerlendirmek gerekir.


Türk konut geliştiricileri bu yasayla umutlandı. Özellikle Arap...