24 / 07 / 2024

arap ülkeleri nükleer santral

arap ülkeleri nükleer santral

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ülkenin ilk nükleer santralinin faaliyete geçmesi için onay verildi. Santral, Arap ülkeleri arasında da bir ilk olma özelliği taşımaktadır.

Arap ülkeleri arasında bir ilk gerçekleşiyor!

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ülkenin ilk nükleer santralinin faaliyete geçmesi için onay verildi. Santral, Arap ülkeleri arasında da bir ilk olma özelliği taşımaktadır.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Birleşik Arap Emirlikleri 4 nükleer santral inşa edecek!

BİRLEŞİK Arap Emirlikleri'nin (BAE) 2020 yılına kadar, 4 nükleer santral inşa etmeyi hedeflediği bildirildi. BAE Nükleer Enerji Kurumu Başkanı Muhammed ibrahim El-Hamadi, başkent Abu Dabi'de düzenlenen "10. Arap Enerji Konferansı"nda konuştu...

Dünyada 435 nükleer reaktör faaliyette!

Türkiye'de nükleer santralle ilgili tartışmalar sürerken dünyada halen 72 santralin inşaatı sürüyor. Enerji zengini Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri ve Brezilya ise çoktan nükleere geçti.

Emin Ucuz: Arap ülkeleri ile ihracat artacak!

TÜRKİYE ve Arap ülkeleri arasındaki ticaret hacminin artırılması için 20'ye yakın ülkeden 500 iş insanının bir araya geldiği Türk Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Zirvesi'nde Türk Arap İş Adamları Derneği Genel Başkanı Emin Ucuz konuştu...

Birleşik Arap Emirlikleri, üçüncü nükleer tesisin temelini bu yıl atacak!

Birleşik Arap Emirlikleri’ nde nükleer enerjinin geliştirilmesinden sorumlu Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi, inşaatı devam eden projede üçüncü tesisin temelinin bu yılın sonuna doğru atılacağını açıkladı...

Nükleer enerjide teknik ve mevzuat altyapı çalışmaları tamamlandı!

Konuyla ilgili olarak Bakan Taner Yıldız tarafından yapılan açıklamada, bu çalışma sayesinde nükleer enerjinin teknik ve yasal altyapısı, çevresel etkileri, yerel sanayinin katılımı gibi konularda Türkiye'ye önemli katkı sağlanacağı kaydedildi...

Taner Yıldız: Türkiye için nükleer enerji zorunluluk!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer enerjinin, Türkiye’ nin hız la artan enerji ihtiyacını gidermek için bir alternatif değil de zorunluluk olduğunu söyledi.

Kazakistan'ın nükleer enerji çalışmaları devam ediyor!

Japonya 'daki nükleer sızıntı sonrası oluşan " Fukuşima sendromu "ndan kurtulmak gerektiğini savunan Kazak Cumhurbaşkanı Nazarbayev, yakın gelecekte ucuz enerjiye olan talebin artacağını dile getirdi

Abbas Arakcı: Nükleer anlaşmanın ilk etabı 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacak!

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Abbas Arakcı, İran ile 5+1 ülkeleri arasında 24 kasım 'da Cenevre’de imzalanan nükleer anlaşmanın ilk etabının 20 Ocak’ta uygulanmaya başlanacağını söyledi..

İran ikinci nükleer santral inşası için Rusya ile görüşüyor!

İran Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Ekber Salihi: "Rusya ile 1992'de imzalanan protokolün hayata geçirilmesi ve 4000 megavatlık yeni nükleer santralin yapımı için görüşmeler devam ediyor"

Akkuyu’da nükleer santral hazırlık çalışmaları bitmek üzere!

Rusya nükleer enerji ajansı Rosatom Başkanı Sergey Kriyenko, Mersin Akkuyu’da inşa edilecek nükleer santralle ilgili hazırlık çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Vladimir Putin’e nükleer santral inşaatları ile ilgili bilgi verdi...

Taner Yıldız: Nükleer yakıt elde etmekle ilgili endişemiz yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Japonya’dan Singapur’a giderken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldız, Türkiye'nin nükleer yakıt bulmayla alakalı bir sıkıntısı olmayacağını söyledi.

arap ülkeleri nükleer santral Haberi

arap ülkeleri nükleer santral

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Federal Nükleer Denetim İdaresi, Kore Elektrik Enerjisi Şirketi (KEPCO) tarafından inşa edilen ve Arap ülkeleri arasında bir ilk teşkil eden santralin 1 no'lu reaktörünün faaliyete geçmesine izin verdi. 

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan da, yeni kurulacak santralle ilgili olarak "Bugün ilk nükleer tesis için işletme ruhsatı verilmesi, barışçıl nükleer enerji yolunda yeni bir döneme girildiğini gösteriyor" ifadelerine yer verdi.

El Nahyan ayrıca, "Önümüzdeki 50 yıl boyunca ihtiyaçlarımızı garanti altına almak için için hazırlanıyoruz ve en büyük gücümüz ulusal yeteneğimiz" açıklamasında bulundu.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi'nin (ENEC) 2009'da yaptığı ihaleyi kazanan KEPCO, Abu Dabi'nin 270 kilometre batısında APR-1400 tipi 4 reaktörden oluşan bir nükleer santral inşa etmişti.

BAE'nin ve Arap Yarımadası'nda...