03 / 05 / 2024

arap yatırımcılar konut

arap yatırımcılar konut

Mütekabiliyet Yasası'nın ardından Arap yatırımcılar sadece oturmak için değil satmak için de konut alımına başladı. 60 proje satan İstanbul Investment'in patronu Murat Aydın, "Araplar blok halinde alım yapıyor" dedi...

Hangi yatırımcılar konutunu satıyor?

Milyonlarca konu sahibi çeşitli sebeplerden dolayı konutlarını satılığa çıkarıyor. Peki hangi yatırımcılar konutunu satıyor? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci kimlerin konut sattığını 3 maddede açıkladı. 

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

İstanbul'un en büyük ilçeleri arasında geliyor! Yabancı ve yerli yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

İstanbul'un Pendik ilçesinde konut projelerinin yüksemesi yatırıcmıların dikkatini çekmeye başladı. Yatırımcılar Pendik'e yçnelmeye başladı.

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

Kadıköy Suadiye, konut yatırımcıları için her dönem tercih ediliyor!

İstanbul Kadıköy Suadiye bölgesinin yatırımcılar için her dönem tercih edildiğini söyleyen Kentpark Gayrimenkul Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Kıycı, Suadiye ile ilgili yatırımcılara önemli açıklamalarda bulundu.

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 yıllık kira getirisi sağlıyor... 

Artan konut fiyatları karşısında gayrimenkul yatırımcıları, daha cazip yatırım imkanlarına ulaşabilmek için yurt dışına yönelmeye başladı. 

Konut yatırımcıları rotasını Sakarya'ya çevirdi! Yabancı yatırımcılar buraya akın ediyor...

Son dönemde yaşanan göç hareketleri, konum avantajları ve gelişen altyapısıyla Sakarya, yatırımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Yerli ve yabancı konut yatırımcıları Sakarya'ya yönelmeye başladı.

Mert Başaran: Türkiye’deki konut pazarı sıkıntıda, yatırımcılar yurt dışına yöneldi!

Master Haber Youtube kanalında önemli açıklamalar yapan Ekonomist Mert Başaran, Türkiye’deki konut pazarının sıkıntıda olduğunu söyleyerek, yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini söyledi.

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıların gözünü yurt dışına çevirdi!

Gayrimenkul Hizmet Ortaklığı (GHO) Kurucusu Hasan Can Çalgır, Türkiye’de her geçen gün artan konut fiyatlarından dolayı yatırımcıların gözünü yurtdışındaki alternatiflere çevirdiğini söyledi.

Arsa, konut ve borsa yatırımcıları kırmızı kodla uyarıldı! Bu yatırım aracı kısa sürede zengin eder!

Yatırımcılar, yatırım tercihlerini arsa, konut ve borsadan yana yapmaya devam ediyor. Peki hangi yatırım aracı kısa sürede kazandırır? Borsa yorumcusu yatırımcıları kırmızı kodla uyardı. İşte en kısa sürede zengin edecek o yatırım aracı...

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Borsadaki küçük yatırımcılar dikkat! Arsa, konut almış gibi unutacaksınız!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,83 değer kaybederek 7.830,23 puana geriledi. Borsadaki düşüşler yatırımcıları tedirgin ederken, küçük yatırımcılar için uyarı geldi...

Kuzguncuk ve Beylerbeyi'nin Anadolu Yakası'nda eşi yok! Konut yatırımcıları her zaman kazanır!

Gayrimenkul Danışmanı Çağlar Oktar ve Füsun Alyakut; İstanbul'da Avrupa yakası için Bebek-Emirgan-Yeniköy nasıl değerliyse, Anadolu yakası için de Beylerbeyi-Kuzguncuk'un aynı öneme sahip olduğunu belirterek yatırımcıların her zaman kazançlı çıkacaklarını belirtti.

arap yatırımcılar konut Haberi

arap yatırımcılar konut

Araplar başta olmak üzere yabancılara gayrimenkul satışını kolaylaştıran Mütekabiliyet Yasası yürürlüğe girdiğinden bu yana büyük emlak ofislerinin başını kaşıyacak vakti yok. Uzun yıllar güneydeki tatil beldelerinde yabancılara gayrimenkul satışı yapan ve Mütekabiliyet'in ardından rotayı kuzeye çevirip İstanbul Investment'i kuran Murat Aydın, Arap yatırımcıların konut projelerine bloklar halinde talip olduğunu söyledi. Arap Baharı'ndan sonra bu bölgedeki zenginlerin güvenilir liman olarak sadece İstanbul'u gördüklerine dikkat çeken Aydın, "4 ayda 60 konut sattık. Fiyatları 150 bin ile 2 milyon dolar arasında değişiyor. Sadece İstanbul değil, İzmir, Bursa, Yalova'dan da ev bakıyorlar" diye konuştu. 


100 MİLYAR DOLARI BULUR 

Arap ülkelerindeki çalışmalarıyla tanınan işadamı Abdullah Çiftçi'yle ortaklık kurduğunu vurgulayan Aydın, "Abdullah Bey projeleri tespit ediyor, Arap elçiliklerindeki bağlantılarını devreye alıyor. Kısa sürede çok sayıda müşteri portföyümüze...