05 / 05 / 2024

Araplar karadeniz

Araplar karadeniz

Son yıllarda özellikle Doğu Karadeniz'e akın eden Arap turistler, mülk almaya yöneldi. 400'ün üzerinde konut alan Araplar, Trabzon ve Rize sınırları içerisinde 24 arsa ve 17 yayla evi satın aldı...

Arapların Ordu'da fındık bahçesi alımı 100 dönüme ulaştı!

Araplar, Karadeniz’de yatırım amaçlı deniz manzaralı evlere ek olarak fındık bahçesi ve arsa da satın alıyorlar. İnşaat sektörünün hareketlendiği Ordu'da, Araplar şu ana kadar yaklaşık 100 dönüm fındık bahçesi yatırımı yaptı...

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Araplar Ordu’da mülkiyet yarışına girdi!

Doğu Karadeniz’e akın eden Araplar, Ordu’dan mülk alma yarışına içine girdiler. 2017 yılında 34 Arap uyruklunun mülkiyet satın aldığı Ordu’da 2018 yılında 66 yabancıya 82 bin metrekare satış gerçekleştirildi. 

Araplar konut satın almak için Samsun'a akın etti!

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Toktaş, Arapların konut satın almak için Samsun'a akın ettiğini söyledi. Toktaş, bölgenin Körfez ülkelerinden talep görmeye başladığını söyledi.

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi!

Karadeniz Bölgesi, son yıllarda Arap turistlerin gözdesi haline geldi. Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi.

Araplar tatil için gelip Karadeniz'den ev alıyor!

Körfez ülkesinden turistlerin ilgi odağı son yıllarda Karadeniz oldu. SY Group CEO’su Yaser Haddad, Arapların Trabzon'u çok sevdiğini söyledi. 

Araplar emlakta Karadeniz'i mercek altına aldı!

Doğu Karadeniz, doğal güzellikleriyle gayrimenkulde özellikle Arap yatırımcının merceğinde yer alıyor. Trabzon, Ordu, Giresun gibi illlerin doğal güzellikleriyle ön plana çıkması gayrimenkul fiyatlarında yükselişe sebep oldu. 

Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu!

Arap yatırımcıların Karadeniz'e ve Trabzon'a olan ilgisi bölgede fiyatları yükselmesine neden oldu. Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu.

Araplar'ın Ordu ilgisi!

Arapların Karadeniz Bölgesi’ne ilgisini değerlendiren Ordu, turist kapma yarışına dahil oldu. Ordu’da Araplara özel turizm tesisleri yaptıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Hedefimiz yılda 1 milyon turist” dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı Araplar'ı Karadeniz’e çekiyor!

Dubai şeyhi El Maktum’un ailesinin de turizm yatırımı için yer baktığını söyleyen KAİAD Başkanı Camadan “Araplar’dan çok yatırım talebi geliyor. Karadeniz ekonomisi hızla canlanacak” dedi.

Karadeniz'in turizm pazarında Araplar etkin rol oynuyor!

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Toktaş, 'Arap pazarını üzmememiz bizim orta vadede ekonomik kalkınmamız için çok önemli" açıklamasını yaptı.

Araplar Karadeniz'den 2 yılda 4 bin 500 konut aldı!

Arap turistin Karadeniz sevgisine otel yetişmiyor. KATİD Başkanı Toktaş,oğun sezonda öğrenci yurtlarının dahi otel olarak kullanıldığını aktaran "Arz-talep hâlâ dengesiz" dedi.

Araplar Trabzon'dan 2 yılda 4 bin 500 konut aldı!

Arap turistin Karadeniz sevgisine otel yetişmiyor. Bölgeye olan Arap ilgisinin gayrimenkul sektörünü de hareketlendirdiğini vurgulayan Toktaş, "Araplar son 2 yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırımla 4 bin 500 konut satın aldı" dedi.

Araplar karadeniz Haberi

Araplar karadeniz



Son yıllarda özellikle Doğu Karadeniz'e akın eden Arap turistler, mülk almaya yöneldi. Trabzon Tapu Kadostra Bölge Müdürü Adnan Cevher, Şu anda 400'ün üzerinde konut alan Araplar, Trabzon ve Rize sınırları içerisinde 24 arsa ve 17 yayla evi satın aldı dedi.


Karadeniz'e egelen Arapların en fazla ilgi gösterdiği yerlerin başındaysa Uzungöl ve Ayder Yaylası geliyor. Geçen yıl 60 bin Arap turistin geldiği Trabzon'a bu yıl 100 bin kişinin ilgi gösterdiğini söyleyen Trabzon Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız, konaklama konusunda sıkıntılar yaşandığı için artık kendilerine konutlar almaya başladılar diye konuştu. Rize Turizm İl Müdürü İsmail Hocaoğlu da geçen yıl 12 bin Arap turistin geldiğini kentte bu yıl sayının 30 bini aştığını ifade etti.



Habertürk...