03 / 05 / 2024

araplar konut fiyatını arttırdı

araplar konut fiyatını arttırdı

Bursa'da Arap turistlerin gayrimenkul alması, yılın ilk yarısında daire satışlarını yüzde 30 arttırdı. Ancak turizm acenteleri bu dairelerin Araplar tarafından yeniden turistlere kiraya verilmesi nedeniyle şikayetçi.

Konut fiyat artış hızı düşse de fiyatlarda gerileme beklemek doğru değil!

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rakamlara göre, konut fiyat artışının 4 yıl sonra ilk kez enflasyonun gerisinde kaldığı belirlendi. Peki konut fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar..

Tebernüş Kireçci'den konut fiyat endeksi yorumu: Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından, konut fiyat endeksindeki artışı değerlendirdi. Kireçci ''Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın'' dedi.

Konut fiyat artışları, inşaat maliyet artışlarının altında kaldı!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut fiyat artışlarının inşaat maliyet artışlarının altında kaldığını açıkladı.

Ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin TL , konut yatırımının geri dönüş süresi 15 yıl oldu!

Endeksa verilerine göre,  Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 25 bin 111 TL, ortalama konut fiyatı 3 milyon 264 bin 430 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 15 yıl oldu.

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Konut fiyat balonu söndü mü?

Yeniçağ gazetesi yazarı Esfender Korkmaz bugünkü yazısında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut balonunu kaleme aldı. Peki konut fiyat balonu söndü mü? İşte Esfender Korkmaz'ın o yazısı...

Konut sahibi olmak isteyenler dikkat! Ortalama konut fiyatı 3 milyon 136 bin 120 TL oldu!

Endeksa verileri ocak ayı itibarıyla Türkiye genelinde konutların yıllık bazda yüzde 73 oranında değerlendi. Bununla birlikte 2024’ün ilk ayı sonunda ülkede ortalama konut fiyatı 3 milyon 136 bin 120 TL  oldu.

İstanbul'da konut fiyat artışı durdu! TCMB eski başekonomistinden flaş tahmin! 

Ocak 2024'te kredili satış yıllık yüzde 63.5 düşüşle 5 bin 915 oldu. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, X sosyal medya hesabından İstanbul'da konut fiyat artışının durduğuna dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yüksek fiyatlı ilanlar konut piyasasının düşmesine engel oluyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut fiyat endeksinde düşüşlerin devam ettiğini ve gayrimenkul fiyatlarının gerilediğini söyleyerek ''Lakin birçok mal sahibi girdikleri yüksek fiyatlı ilanlar ile daha yüksek bir piyasa oluşturuyor'' dedi.

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 3 milyon TL'yi aştı!

2023'ün Ekim ayında konut satışları hem aylık hem de yıllık bazda yüzde 9 azaldı, fiyatlardaki yıllık değer artışı ise yüzde 103 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ortalama konut fiyatı ise 3 milyon 40 bin 440 TL oldu.

Türkiye'de konut fiyatının üst sınırı 10 milyon Türk Lirası'na yükseltilmeli

Finansal Kurumlar Birliği Tasarruf Finansman Şirketleri Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, tasarruf finansman sektörünün vatandaşları konut sahibi yapmaya devam ettiklerini kaydetti. İşte haberin detayları...

Türkiye'de ortalama konut fiyatı 2 Milyon 994 bin TL oldu! En çok değerlenen iller tek tek açıklandı!

Endeksa’nın verilerine göre Türkiye'de Eylül itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 109 olurken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 23 bin 31 TL, ortalama konut fiyatı ise 2 milyon 994 bin 30 TL oldu.

araplar konut fiyatını arttırdı Haberi

araplar konut fiyatını arttırdı

Turist olarak geldikleri Bursa'yı sevip daire alan Arap turistler, kentte gayrimenkul sektörünün canlanmasına neden oldu. Yılın ilk yarısında daire satışları yüzde 30 arttı. Ancak turizm acenteleri bu dairelerin Araplar tarafından yeniden turistlere kiraya verilmesi nedeniyle şikayetçi. 


Arapların tatilde ilk tercihlerinden olan Güney Marmara, son yıllarda gayrimenkul yatırımlarında da yoğun talep görüyor. Otelde konaklamayı tercih etmeyen turist, ya vila veyahut daire satın alıyor ya da kiralamayı tercih ediyor. Bursa'da villalar, günlük 500 ila 1000 dolar g arasında; dairelerse 100-500 dolar civarı bedelle kiraya verüirken, gâyrimenkulde fiyatlar da artıyor. 


Öte yandan, Arap turistler Bursa'da satın aldıkları daireleri kiraya vermeye de başladı. Bu duruma ise acente sahipleri haksız rekabet yaratıldığı iddiasıyla tepkili. Arapların, gelecek yıllarda yapacağı yatırımlarla kentin sanayisinde de yer alacağı öngörülüyor. 


En gözde...