Bir gayrimenkul destinasyonu Türkiye isimli toplantı, TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin ev sahipliğinde gerçekleşti...
Kanal İstanbul yapılacağı bölgede bulunan Arnavutköy'de, 300 dönüm arazi satın alan 3 Arap girişimcinin tapu bilgilerine ulaşıldı...
Araplar, Karadeniz’de yatırım amaçlı deniz manzaralı evlere ek olarak fındık bahçesi ve arsa da satın alıyorlar. İnşaat sektörünün hareketlendiği Ordu'da, Araplar şu ana kadar yaklaşık 100 dönüm fındık bahçesi yatırımı yaptı...
Emlak Uzmanı Rodi Kayım, Türk emlak piyasasının sadece Arapların değil Çin’e kadar tüm Ortadoğu’nun ilgisini çektiğini belirtti...
Araplar turistler, ziyaret ettikleri illerde konut, arsa ve gayrimenkul alımlarına devam ediyor. Araplar, son birkaç yılda Ordu'da 115 konut ve 80 dönüm fındık bahçesi satın aldı.
Doğu Karadeniz’e akın eden Araplar, Ordu’dan mülk alma yarışına içine girdiler. 2017 yılında 34 Arap uyruklunun mülkiyet satın aldığı Ordu’da 2018 yılında 66 yabancıya 82 bin metrekare satış gerçekleştirildi.
Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Kuveyt’ten turist getiren SY Group CEO’su Yaser Haddad, Araplar için Türkiye’nin artık vazgeçilmez bir yatırım durağı olduğunu söyledi.
Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her geçen gün artış kaydediyor. Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Kafaoğlu: "Arap iş adamları gayrimenkul ve sağlık turizmi alanında yatırım yapmak istiyorlar. Moritanyalı bir iş adamı da maden konusunda yatırım yapmak istiyor" dedi.
Katarlı iş adamları Ordu'nun Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası'na gelerek yatırım yapmak istediklerini dile getirdi. İşadamları, talep ettikleri arazileri gezerek, ilgililerden bilgi aldı.
ARTİAD Başkanı Kerim, "KDV muafiyeti ve yatırım yapanlara vatandaşlık hakkının verilmesi gibi teşviklerin ardından Araplar Türkiye'de binlerce ev satın aldı, ilişkiler çok derinlere indi ve artık akraba oldular" dedi.
Türkiye'de büyük gayrimenkul yatırımlarına imza atan Araplar, yönünü Çanakkale'ye çevirdi. Kırkıncıoğlu Grup’un CEO’su Abdullah Kırkıncıoğlu, Çanakkale bölgesine ilgisinin son dönemde zirve yaptığını söyledi.
Kuveytli Murabahat Yatırım Şirketi Mresco Türkiye'nin CEO'su Oya Zingal, gayrimenkul sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı. Zingal, "Batı'da yükselen ırkçılık dalgası ve yazlık alternatifi gayrimenkul alımında Arapları Türkiye'ye yöneltiyor'' diye konuştu.
Yeni Doğuş Gazetesi köşe yazarı olan Mehmet Aktoprak bugünkü yazısında kentsel dönüşümden bahsetti. Aktoprak, Arap şirketlerin gözdesi olan İstanbul’da yapılacak olan kentsel dönüşüm alanlarına ilgili olduklarını belirtti.