02 / 05 / 2024

Araplar Trabzon turist sayısı

Araplar Trabzon turist sayısı

Şehre gelen Arap turist sayısının 300 bini geçtiğini ve Körfez yatırımcısının bölgede bir Arap şehri kurmayı planladıklarını söyledi.

Araplar Trabzon'dan 2 yılda 4 bin 500 konut aldı!

Arap turistin Karadeniz sevgisine otel yetişmiyor. Bölgeye olan Arap ilgisinin gayrimenkul sektörünü de hareketlendirdiğini vurgulayan Toktaş, "Araplar son 2 yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırımla 4 bin 500 konut satın aldı" dedi.

Trabzon’ da Orta Doğulu turistler şehre 1 milyar dolar kazandırdı!

Trabzonlu esnaf Ahmet Tosun "Arapların Trabzon'u tercih ettiklerini biliyorduk. Ama bu yıl beklediğimizden daha fazla Arap turist yoğunluğu oldu. Çok fazla alışveriş yapıyorlar. Fakat çok şükür, turizm sezonu hareketli geçti. Çok mutluyuz". İşte haberin devamı...

Araplar blok halinde gayrimenkul alıyorlar!

Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Kuveyt’ten turist getiren SY Group CEO’su Yaser Haddad, Araplar için Türkiye’nin artık vazgeçilmez bir yatırım durağı olduğunu söyledi.

Trabzon'da gayrimenkule yatırımcı ilgisi!

Trabzon'u yılda 2 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor. Turizmin gelişmesi, yabancıların bölgede gayrimenkul yatırımlarının da artmasını sağladı.

Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her geçen gün artış kaydediyor. Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı.

Araplar tatil için gelip Karadeniz'den ev alıyor!

Körfez ülkesinden turistlerin ilgi odağı son yıllarda Karadeniz oldu. SY Group CEO’su Yaser Haddad, Arapların Trabzon'u çok sevdiğini söyledi. 

Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu!

Arap yatırımcıların Karadeniz'e ve Trabzon'a olan ilgisi bölgede fiyatları yükselmesine neden oldu. Araplar Trabzon'da emlak fiyatlarını uçurdu.

Araplar Trabzon'da yatırım yapmak istiyor!

Arap Turizm Örgütü Trabzon'a ziyarette bulundu. Vali Yücel Yavuz ile görüşen örgütün başkanı Dr. Al Fehaid, 20 Arap iş adamının bir araya gelerek büyük bir yatırım yapmak istediklerini söyledi.

Arapların konutta yeni gözdesi Trabzon Yomra oldu!

Körfez ülkelerinden gelen turistlerin Türkiye'deki ilk adreslerinden biri olan Trabzon'da, son yıllarda konut ve gayrimenkul satışından en büyük payı Yomra ilçesi aldı. İlçede son 3 yılda yapılan 3 bine yakın konuttan 300-350'sini Arap turistlerin aldığını söyledi.

Trabzon'da gayrimenkule yabancı ilgisi artıyor!

Ilıman iklimi, zengin bitki örtüsü, tarihi ve doğal güzellikleri, yaylaları ve yöresel yemekleriyle öne çıkan Trabzon'u, yılda 3 milyonu aşkın turist ziyaret ediyor. Turizmin gelişmesi, yabancıların kentteki gayrimenkul yatırımlarının da artmasını sağladı

Araplar'ın Ordu ilgisi!

Arapların Karadeniz Bölgesi’ne ilgisini değerlendiren Ordu, turist kapma yarışına dahil oldu. Ordu’da Araplara özel turizm tesisleri yaptıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Hedefimiz yılda 1 milyon turist” dedi.

Ordu yılda 1 milyon turist ağırlamayı planlıyor!

Arapların Karadeniz Bölgesi’ne ilgisini değerlendiren Ordu, turist kapma yarışına dahil oldu. Ordu’da Araplara özel turizm tesisleri yaptıklarını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Hedefimiz yılda 1 milyon turist” dedi.

Fatih Yıldız: Trabzon’da konut fazlalığı var!

Yıldız İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yıldız, "Trabzon’da şuan konut fazlalığı var bu fazlalık yatırımcı bekliyor. Şuan bunlarda Araplar, bu Arapları kaçırmamamız gerekiyor." dedi.

Trabzon'daki kaçak yapılaşma turizmde en büyük sorun!

Doğu Karadeniz'de bazı sorunlara acil müdahale edilmezse artan turist sayısı rakamlarda kalacak. Trabzon ve Artvin arasında yer alan bazı turizm merkezlerinde en önemli sorunların başında kaçak yapılaşma geliyor.

Araplar Trabzon turist sayısı Haberi

Araplar Trabzon turist sayısı

Şehre gelen Arap turist sayısının 300 bini geçtiğini ve Körfez yatırımcısının bölgede bir Arap şehri kurmayı planladıklarını söyledi.


Arap ülkelerinden Trabzon’a gelen ziyaretçi sayısının 300 bine ulaştığını belirten Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Körfezli yatırımcıların kentte bir Arap şehri kurmayı planladıklarını açıkladı. Özellikle doğaseverlerin öncelikli tercihleri arasında yer alan Trabzon’un insanı, kültürü ve yaşam şekli açısından Arap dünyası ile çok ortak yönü bulunduğunu söyledi.  Arap turistlerin son yıllarda gözdesi olan Trabzon’da bazı otellerde ve konaklama yerlerinde bir yıl süreli kiralamalara varan taleplerin söz konusu olduğunu belirten Vali Öz, özellikle Körfez ülkelerinden ciddi yatırım ve emlak talepleri geldiğini, Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların Arap şehri kurmak için plan hazırladıklarını söyledi. İklimi ve doğal güzellikleri sebebiyle son yıllarda Arap turistler için cazibe merkezi...