01 / 05 / 2024

araplar türkiye oturma izni

araplar türkiye oturma izni

Türkiye’den ev alıp, yalnızca bir eşleri için oturma izni alabilen Araplara, Ali Ağaoğlu yol gösterdi. Ağaoğlu, tüm eşleri için oturma izni almak isteyen Araplara, ‘her eşe bir daire’ almalarını önerdi...

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı yüzde 657 arttı! Yabancı ülke vatandaşları Türkiye'ye yerleşiyor!

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı 2005'ten bu güne yüzde 657 arttı. İşte ayrıntılar...

Yabancı gayrimenkul yatırımcısının gözü Türkiye’de!

Yurt dışından Türkiye'ye gerçekleşen taşınmazlar için yatırım her geçen yıl güçlenerek artıyor. Ülkemize özellikle Araplar ilgi gösteriyor...

Avrupalı'nın Türkiye'de sattığı evi Araplar aldı!

2017 yılında yabancıya satılan gayrimenkul toplamı 4.6 milyar dolar iken vatandaşlık hakkı verilmesine karşı 2019 yılında 4.8 milyar dolar olarak açıklandı. Bu durumda yabancının Avrupalı Türkiye'de konut satarken, Araplar ülkemizde ev almaya devam etti.

Araplar 16 yılda Türkiye'den 11.2 milyon metrekare taşınmaz aldı!

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu'nun, 2003'ten bu yana Türkiye'den taşınmaz satın alan Araplarla ilgili TBMM'ye sunduğu soru önergesine yanıt geldi. 16 yılda Arap ülkeleri uyruğuna sahip kişilerin 11 milyon 186 bin 601 metrekare taşınmaz satın aldıkları açıklandı...

Arapların Türkiye yatırımları devam edecek!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Bürosu temsilcisinin katılımıyla, DEIDIN şirketi Türkiye'deki Arap yatırımlarının başarısını kutladı.

Kerkük'ün imarı için Türkiye'den destek talebi!

Irak Kerkük'te yaşayan Araplar, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerin yeniden imarı için Türkiye'nin desteğini bekliyor.

Araplar Türkiye'de gayrimenkul yatırımına güveniyor!

Bahreyn'de bu yıl 24'üncüsü düzenlenen İslami Bankacılık Konferansı sırasında  Jarrar Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Türkiye ile Bahreyn arasında çok güçlü bağ olduğunu ifade etti.

Araplar Türkiye'den binlerce ev satın aldı!

ARTİAD Başkanı Kerim, "KDV muafiyeti ve yatırım yapanlara vatandaşlık hakkının verilmesi gibi teşviklerin ardından Araplar Türkiye'de binlerce ev satın aldı, ilişkiler çok derinlere indi ve artık akraba oldular" dedi.

Türkiye'den en çok Araplar konut alıyor!

Medya takip kuruluşları PRNet ve Ajans Press'in yaptığı araştırmaya göre Arapların en çok Türkiye'den konut aldığı ortaya çıktı.

Araplar Türkiye'den ev alıyor!

Kuveytli Murabahat Yatırım Şirketi Mresco Türkiye'nin CEO'su Oya Zingal, gayrimenkul sektörüyle ilgili görüşlerini paylaştı. Zingal, "Batı'da yükselen ırkçılık dalgası ve yazlık alternatifi gayrimenkul alımında Arapları Türkiye'ye yöneltiyor'' diye konuştu.

Araplar Türkiye'ye 100 milyar dolar yeni yatırım yapacak!

Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şirketleri Türkiye'yi yüzlerce milyar dolarlık yatırım için kolları sıvadı.

Onur Öngün: Arapların altını Türkiye!

Yurt genelinde son dönemde Arap yatırımcıların gayrimenkul alımlarına yön veren Onursal Gayrimenkul Geliştirme AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, “Emtiada altın nasıl güvenli liman olarak görülüyorsa, Araplar da Türkiye’yi güvenli liman olarak görüyor” dedi.

Moody’s’in Türkiye notu Arapların umrunda değil!

"Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmesi, Arap sermayesinin umurunda değil."

araplar türkiye oturma izni Haberi

araplar türkiye oturma izni

TÜRKİYE’den ev alıp, yalnızca bir eşi için oturma izni alabilen Araplara, ‘4 eş krizini’ çözecek formülü Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu buldu. Körfez Bölgesi’nde çok eşliliğin olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, “Türkiye’de bir eşe oturma müsaadesi veriliyor. Çözümü kolay. İki eşi varsa iki daire alır. Aşılmayacak bir problem değil. Dört eşi varsa dört daire alır sorunu çözer” dedi. Başta Körfez ülkeleri olmak üzere yabancıların Türkiye’ye ilgisinin arttığını ifade eden Ali Ağaoğlu, 



“Yabancılar, bir evden fazla alabiliyorlar. Özellikle en büyük sorunlardan bir tanesi oturma müsaadesiydi. Biliyorsunuz yakın bir zaman önce buna da müsaade edildi. Burada bir konutu olan 1 yıllık oturma müsaadesini alabiliyor. Konut üzerinde kaldığı sürece de uzatılabiliyor. Bir eşten fazlasına oturma müsaadesi vermiyorlarsa, onu da fazla konut alarak çözebilirler”...