17 / 05 / 2024

Aras Bölgesi

Aras Bölgesi

Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Kars ve Iğdır illerinden oluşan Aras Bölgesi’nin dağıtım ihalesinin devir teslim töreni gerçekleşti. Ahmet Çalık "İhale bedeli 128.5 milyon dolar ama toplam yatırımımız uzun dönemde 1.5 milyar TL’yi aşacak" dedi.

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Sarıkaya Mağarası Bölgesi Doğal Sit Alanının koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

İsrail’den Filistin'deki Battir köyünde sanayi bölgesi inşa edecek!

Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, İsrail makamlarının Kudüs ile Beytullahim kentleri arasında bulunan ve Filistin’in Battir köyünün toprakları üzerinde sanayi bölgesi inşa etmeyi planladığını belirtti.

Avro Bölgesi ekonomisi 2020'de yüzde 8 ile 12 arasında küçülecek!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avro Bölgesi ekonomisinin bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ederken yüzde 8 ile 12 arasında daralacağını söyledi.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin etüt çalışmaları başladı!

Trabzon’u geleceğe taşıyacak projeleri arasında yer alan Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi inşaatı için ön çalışma süreci devam ediyor. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde sondaj etüt çalışmalarına geçildi.

Doğu Karadeniz Bölgesi aldığı göçlerle cazibesini artırıyor!

1950’li yıllardan sonra hızla büyükşehirlere göç veren Doğu Karadeniz Bölgesi’ne son 10 yılda geri dönüşler hızlandı. TÜİK istatistiklerine göre, Doğu Karadeniz Bölgesi nüfusu, 2007-2016 yılları arasında aldığı göçler ile cazibesini arttırmaya başladı.

İran Aras Serbest Bölgesi'nde 500 fabrika kurulabilecek alan var!

İran Aras Serbest Bölgesi'nin Genel Müdürü Muhsin Arabbağı,"Yatırımcılar için kanunlarımızda kolaylıklar getirdik. 20 yıl buradan vergi alınmayacak. Fabrikalar için vereceğimiz yerler de çok hesaplıdır. İş adamları buraya makinelerini getirip üretim yapabilirler.''dedi.

Filistin'de Cenin Sanayi Bölgesi’nin temeli atılacak!

İsrail ile Türkiye arasında 4.5 milyar dolar seviyesindeki dış ticaret hacminin anlaşmayla 7.5 milar doları aşması muhtemel. İlk somut gelişme ise TOBB’un öncülüğünde başlatılar Cenin Sanayi Bölgesi’nin temelinin atılması olacak.

Ege Bölgesi'ndeki 6 çimento şirketine rekabet cezası!

Rekabet Kurulu, Ege Bölgesi'nde, çimento sektöründe faaliyet gösteren 6 şirkete 4 ila 15 milyon lira arasında değişen idari para cezası verilmesini kararlaştırdı. İtiraz yolu açık...

Cevizlibağ- Ataköy hattı konut bölgesi oluyor!

İstanbul'un eski sanayi bölgesi Cevizlibağ ile toplu konut alanı Ataköy arasındaki 7 kilometrelik hat, yeni imar planları ile konut hattı oluyor.

Sani Şener Körfez Bölgesi'nde en etkili 10. kişi!

TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, Construction Week tarafından inşaat sektöründe Körfez Bölgesi'nin ilk 10 ismi arasında gösterildi.

Sani Şener inşaat sektöründe Körfez Bölgesi'nin ilk 10 ismi arasında!

TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, Construction Week tarafından inşaat sektöründe Körfez Bölgesi'nin ilk 10 ismi arasında gösterildi.

Kuşadası ve Didim arası turizm bölgesi ilan edilecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kuşadası ve Didim arasındaki bölgenin serbest turizm bölgesi ilan edileceğini açıkladı. Zeybekci, ''Yatırımcılar için bir dizi imkân yaratacağız, indirimler getireceğiz" dedi.

Küçükçekmece - Büyükçekmece arasına sanayi bölgesi kararı!

İstanbul'un Küçükçekmece Gölü ile Büyükçekmece Gölü arasında Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar ilçelerinin bulunduğu alan, 1981 yılında sanayi bölgesi ilan edilmiş... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ı o haberi...

Aras Bölgesi Haberi

Aras Bölgesi


Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Kars ve Iğdır illerinden oluşan Aras Bölgesi’nin elektrik dağıtım ihalesini kazanan Çalık-Kiler ortaklığı şirketi devraldı. Erzurum’da düzenlenen devir törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldı. Törende Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ile Kiler Holding Başkanı Nihat Kiler de yer aldı. Yılda 1 milyar 970 kWh elektrik tüketimi yapılan bölgenin şu anda 815 bin abonesi bulunuyor. 


MISIR FİYATLARI YÜKSELTİR


Törende bir konuşma yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız, elektrik dağıtımının özelleşmesiyle birlikte kamunun bu alana yatırım yapmayacağını bu parayı eğitim, sağlık alanlarına aktaracağını söyledi. Bakan Yıldız ayrıca Mısır’da yaşanan olaylar yüzünden enerji fiyatlarının yükseleceğini belirtti. Yıldız EPDK’nın el koyduğu Osmangazi Dağıtım Bölgesi ile ilgili olarak dağıtım şirketinde 5 yönetim...