28 / 04 / 2024

Arazi dağıtımı ve satışı

Arazi dağıtımı ve satışı

Arazi dağıtımı nedir?: Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Arazi Toplulaştırmasına İlişkin Tüzük kapsamında bulunan esaslara göre toplulaştırma kapsamında tahsis edilen araziler Bakanlıkça bedeli karşılığında dağıtılabiliyor...

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm 5. Etap'ta tapu dağıtımı ve anahtar teslimi yapıldı! 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5. Etap 52681 Ada 1 Parselde tamamlanan, 166 adet konut için tapu dağıtımı ve anahtar teslim töreni bugün yapıldı. 

Keyet İnşaat Turizm Enerji Ve Dağıtım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Keyet İnşaat Turizm Enerji Ve Dağıtım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kerem Yetim tarafından kuruldu.

Boztoprak Dekorasyon Ve İnşaat Malzemeleri Pazarlama Dağıtım Limited Şirketi Kuruldu!

Boztoprak Dekorasyon Ve İnşaat Malzemeleri Pazarlama Dağıtım Limited Şirketi Arnavutköy’de 10.000.000,00 TL sermaye bedeli ile Kemal Durak tarafından kuruldu.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi sınavsız sözleşmeli personel alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi sözleşmeli personel alacağını duyurdu. Türkiye’nin her yerinden başvuru yapılabilecek olan alım ilanının kadro dağılımı ve başvuru şartları belli oldu. İşte detaylar…

Depremzedelere ücretsiz hayvan dağıtımı başladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci depremde telef olan hayvanların bedelsiz dağıtımının başladığını duyurdu.

Bakan Kirişci müjdeyi verdi! Deprem bölgesinde hayvan dağıtımı başlıyor!

Ülke genelindeki hayvancılığın yüzde 17'sinin depremlerden etkilenen illerin oluşturduğuna dikkat çeken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hayvansal üretimde üreticilerin uğradığı zararı telafi etmek için hayvan dağıtımına başlayacaklarını açıkladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi çok sayıda akademisyen alıyor! İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

İzmir Ekonomi Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alımı yapacağını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları…

İzomerk İzolasyon Yalıtım Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

İzomerk İzolasyon Yalıtım Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da Barış Topal tarafından kuruldu.

Global Sosyal Medya Reklam Tanıtım Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Global Sosyal Medya Reklam Tanıtım Ve Danışmanlık Limited Şirketi Üsküdar’da Bilal Işıldar tarafından kuruldu.

Maravia Yalıtım Ve İzolasyon Limited Şirketi kuruldu!

Maravia Yalıtım Ve İzolasyon Limited Şirketi Beykoz'da Aras Mirzaoğlu tarafından kuruldu.

Book4stay Ulaşım Turizm Tanıtım Ve Reklam Anonim Şirketi kuruldu!

Book4stay Ulaşım Turizm Tanıtım Ve Reklam Anonim Şirketi Beykoz'da Necat Mert Özan ve Muhammet Emre Erdoğan ortaklığında kuruldu.

Çiftçilere ücretsiz dağıtım başladı! 15 ayrı başvuru merkezi oluşturuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Kemerburgaz’daki İSTAÇ Katı Atık Merkezi’nde, atıkların geri dönüşümüyle ısıtılan seralarda ürettiği fideleri, İstanbullu çiftçilere ücretsiz dağıtıyor. Dağıtım için 15 ilçe ve 166 mahallede başvuru noktası kuruldu.

Benzin ve motorine gizli zam! Dağıtım şirketleri durmuyor!

Akaryakıt fiyatlarına, üç haftadır üçüncü “gizli” zam uygulandığı belirlendi. İşte akaryakıt dağıtım şirketlerinin yaptığı o zamlar...

Arazi dağıtımı ve satışı Haberi

Arazi dağıtımı ve satışı

Arazi dağıtımı nedir?

Arazi dağıtımı, satışı ve kamulaştırma ile ilgili esaslar, Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Arazi Toplulaştırmasına İlişkin Tüzük kapsamında açıklanıyor. Tüzük kapsamında yer alan esaslara göre, toplulaştırma kapsamında tahsis edilen araziler Bakanlıkça bedeli karşılığında dağıtılabiliyor.


Arazi dağıtımı, satışı ve kamulaştırma

MADDE 29 – 

Ekonomik ölçekte, yaşayabilir ve gelişebilir tarım işletmeleri oluşturmak için, tarım arazisi bulunmayan veya yetersiz olan proje alanındaki çiftçi ailelerine, yeter gelirli tarımsal işletme kurabilmeleri veya mevcut olanı geliştirmeleri amacıyla, toplulaştırma kapsamında tahsis edilen araziler Bakanlıkça bedeli karşılığında dağıtılabilir.

                

Proje alanında tarım yapılamayacak kadar küçülmüş ve verimli işletilemeyen tarım arazileri, maliklerinden proje idaresi tarafından anlaşma yolu ile satın alınabilir. 


Bu araziler kamu tesisleri ile gerektiğinde küçük işletmelerin genişletilmesinde ve ilgili idarelerle işbirliği yapılarak iskân...