05 / 05 / 2024

Arazi hibe harç oranları 2016

Arazi hibe harç oranları 2016

Hibe işlemi, mal sahibi tarafından herhangi bir bedel alınmadan tapu devir işlemlerinin yapılması işlemine deniyor. Peki, arazi hibesi için ne kadar haç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2016..

Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi alım satım işlemi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 2022'de yapılacak bu işlem için ne kadar ödeme yapılacak? Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Bu yıl arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi alanların tapu dairesinde ne kadar tapu harcı ödeyeceği merak ediliyor. 2018 yılında ödenecek harçlar da belli oldu. Peki bu yıl arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...

Arazi hibe harcı 2017!

Tapu dairesinde bir arazi tapusu, satış işlemi ile bir başkası adına devredilebildiği gibi hibe işlemi ile de devredilebiliyor. Peki bu işleme ne kadar harç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2017..

İşyeri hibe harcı 2017!

Bir işyerinin tapusunun bağış işlemine konu olması durumlarında, yapılacak iş ve işlemler satış işleminden farklı oluyor. Ödenecek harçlar da satış işlemine göre yüksek oluyor. Peki, işyeri hibe harcı 2017 ne kadar?

Konut hibe harcı 2017!

Bir dairenin bağışa konu olması durumunda ne kadar harç ödemesi yapılıyor? Konut hibe harcı 2017 ne kadar? Bu harcı kim öder?

2017 yılı arazi ve bina matrahları arttırıldı!

2017 yılında uygulanacak maktu damga vergisi ve harç tutarları, bina ve arazi vergisi matrahları hesabındaki artış oranları ile tütün fonu tutarları Resmi Gazete'de yayınlandı...

Tarımsal arazilerin harç muafiyet süresinin uzatılması hakkında karar!

Mirasçıların tarımsal arazi devir işlemlerinde harç muafiyetinden faydalanmaları için son tarih 15 Mayıs 2016 olarak belirlenmişti. 28 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan karar ile muafiyet süresi uzatıldı. İşte tarımsal arazilerin harç muafiyet süresinin uzatılması hakkında karar!

Tapuda hibe harç oranı 2016!

Taşınmaz malların tapusu satış yolu ile devredilebildiği gibi hibe yoluyla da devredilebiliyor. Peki, tapu hibesi için ne gerekir? Tapuda hibe harç oranı 2016 nedir?

Arazi hibe harcı 2016!

Hibe işlemi, mal sahibi tarafından herhangi bir bedel alınmadan tapu devir işlemlerinin yapılması işlemine deniyor. Peki, arazi hibesi için ne kadar haç ödenir? İşte arazi hibe harcı 2016..

Arazi tapu harcı 2016!

Arazi satın almak isteyen alıcılar, bazı masrafları da karşılamak ile mükellef oluyor. Peki, 2016 yılında yapılacak arazi satış işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? İşte arazi tapu harcı 2016...

Konut hibe harcı 2016!

Tapu satışı ve tapu hibesi için ayrı oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, 2016 yılında gerçekleşecek konut hibe işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır? Konut hibe harcı 2016 ne kadar?

Tapu harç bedeli oranı 2015!

Arsa, arazi, ev ve işyeri satışlarında tapu dairesinde belli oranlarda tapu harcı ödeniyor. Peki, tapu harç bedeli oranı 2015 nedir? Tapu harç bedeli oranı nasıl hesaplanır?

Tapu bağış harç oranı 2015!

Bir taşınmaz malın mülkiyet hakkının kimde olduğunu gösteren tapuların devir işlemleri Tapu Müdürlüğünde yapılıyor. Devir işlemi satış yoluyla yapılabildiği gibi hibe (bağış) yolu ile de yapılabiliyor. İşte tapu bağış harç oranı 2015...

Arazi hibe harç oranları 2016 Haberi

Arazi hibe harç oranları 2016

Arazi hibe harcı 2016!

Hibe işlemi, mal sahibi tarafından herhangi bir bedel alınmadan tapu devir işlemlerinin yapılması işlemine deniyor. Ayrıca hibe işlemi için bazı koşullar da aranıyor. Her isteyen mal sahibi hibe işleminde bulunamıyor. 


Aranan koşullara uygun kimseler hibe işlemi için bazı belgeleri temin ediyor ve belli oranda harç ödemek ile mükellef oluyor. Peki hibe işlemi için ne gerekir? Hibe işlemi için ne kadar harç ödemesi yapılır?


Gerekenler:

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan biri veya ikisi vekil, vasi, kayyım ve kanuni temsilci ile temsil edilecek ise, ayrıca temsile ilişkin belge.

5.Söz konusu taşınmaz mala ait, ilgili Belediyeden  Emlak  beyan...