03 / 05 / 2024

Arazi ifraz işlemi şartları

Arazi ifraz işlemi şartları

Arazi ifraz işlemi; tek bir parseli birden fazla parsele ayırma işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Arazi ifraz işlemi yapılabilmesi için bazı şartlar bulunuyor. İşte, arazi ifraz şartları!

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir? İfraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? soruları yanıtlanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. İşte detaylı bilgiler!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu ifraz işlemi ücreti 2022!

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi deniyor. Peki, bu işlem için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

Geçtiğimiz sene gündeme gelen İmar barışı 2019 yılı itibariyle başvuru süresi uzatıldı. Peki imar barışı başvuru işlemi nasıl yapılır?

2018'in 4'ncü çeyreğinde büyük çaplı yatırım işlemi gerçekleşmedi!

Cushman & Wakefield 2018 4.Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporunu yayınladı. Rapora göre, artan satılık gayrimenkuller ile birlikte yatırım faaliyetleri ivme kazanacak. Bununla birlikte, dördüncü çeyrekte büyük çaplı bir yatırım işlemi gerçekleşmedi...

YDA İnşaat tahvilinin 4.kupon ödeme işlemi yapıldı!

YDA İnşaat Sanayi Ve Ticaret A.Ş. tarafından TRSYDAT32212 ISIN kodlu özel sektör tahviline ilişkin 4.kupon ödeme işlemi bugün gerçekleştirildi...

TSKB GYO'ya sermaye artırımı işlemi neticesinde 150 milyon TL fon girdi!

Bedelli sermaye artırımının tamamlanması hakkında açıklama yapan TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na sermaye artırımı işlemi neticesinde 150 milyon TL fon girişi sağlandı...

Yeni Ordu Stadı'nda çim serme işlemi tamam!

Yeni Ordu Stadı'nın çim serme işlemi sona erdi. Ordu Valisi Yavuz, "15 ay gibi kısa sürede yaklaşık 150 milyon liralık, 20 bin seyirci kapasiteli bir stadı bitirebilmek, gelişmiş teknolojiyi ve aynı zamanda bu konudaki uzmanlığımızı gösteriyor" dedi...

Akiş GYO'dan iştirak işlemi hakkında açıklama!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) iştirak işlemi hakkında açıklama yaptı.

Tapu parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konuların başında geliyor. Parsel sorgulama işlemi E-Devlet uygulaması üzerinden yapılabiliyor.. 

2017'de 8 milyonu aşkın tapu işlemi yapıldı!

Tapuda geçtiğimiz yıl 8 milyonu aşkın işlem gerçekleştirildi. Bu da saniyede bir tapu işlemi gerçekleştirildiği anlamını taşıyor.

Sinpaş GYO 2017'de 773.2 milyonluk satım işlemi yaptı!

Sinpaş GYO 2017'de toplamı 773 milyon 248 bin 836 TL + KDV  olan satım işlemi, 4 milyon 584 bin 915 TL + KDV kiralama işlemi yapıldı. 

Arazi ifraz işlemi şartları Haberi

Arazi ifraz işlemi şartları

Arazi ifraz şartları!

Tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın imar planlarına uygun olarak düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne ayrı ayrı tescil edilmesi işlemine ifraz deniyor.


İfraz işlemi taşınmazın değerini arttırmak için, daha çabuk satılmasını sağlamak için yapılıyor. Hazırlanan imar planının kolay uygulanmasını temin için yapılıyor.


İfraz işlemi yapılırken, imar planlarına uygun şekilde parselasyon haritaları hazırlanıyor ve imar kanunun 15 maddesine göre kamuya terk edilen alanlar bu haritalarda belirleniyor.


İfrazı yapılan taşınmaz belediye ve mücavir alan içinde kalıyorsa belediye encümeni, belediye ve mücavir alan dışında kalıyorsa il idare kurulunun onayına sunuluyor. 


Bu planlar bir ay müddetle ilgili idarenin panhanesinde askıda kalıyor. Ayrıca diğer ilan vasıtalarıyla da duyuruluyor. Bir aylık askı süresinin bitiminde parselasyon planları kesinleşiyor. Kesinleşen parselasyon planları...