09 / 05 / 2024

arazi kayması ne demek

arazi kayması ne demek

Arazi kayması ile ilgili hususlar Türk Medeni Kanunu'nunda açıklanmıştır. Buna göre arazi kayması nedir, detayları haberimizde...

Arazi kayması ne demektir?

Yer kayması, sel ve zelzele gibi doğa olayları ile gerçekleşen arazi kayması ne demektir, ayrıntıları haberimizde...

İstanbul'da 33 adet gayrimenkul satılıyor! Milli Emlak satış ilanları açıklandı: Arsa ve arazi fiyatları ne kadar? 

İstanbul'un farklı ilçelerinde yer alan 33 adet gayrimenkul satılıyor. Peki fiyatlar ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Arazi alım satım işlemi için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. 2022'de yapılacak bu işlem için ne kadar ödeme yapılacak? Arazi tapu harcı 2022 ne kadar?

Gayrimenkul alacaklar dikkat! Tapu masrafları ne kadar?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyenler devir işlemleri için tapuda belirli masrafları ödüyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte detaylar...

2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2021'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2020'de arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz şekilde bedelsiz arazi tahsis edilmiş!

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz yollarla Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaları ile bedelsiz arazi tahsis ettiği bilgisine ulaşıldı...

Murat Kurum: Atıl arazileri sektörlerimize kazandıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hazine'ye ait ne kadar atıl arazi varsa, ne kadar kullanılmayan arazi varsa biz bunu sektörlerimize kazandıracağız. Tarım sektörüne, turizm sektörüne, sanayicimize kazandıracağız" dedi...

Arazi yatırımında vade ne olmalı?

Arazi yatırımı uzun vadeli bir yatırım mıdır? Arazi yatırımında vade ne olmalı? Arazi yatırımı karlı mıdır? Remax 7tepe arazi yatırım uzmanı Mert Başaran tüm soruları yanıtladı... 

2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

Arsa ve arazi yatırımı yapmak isteyen kimselerin devir işlemi için tapuda belli masrafları ödemesi gerekiyor. Peki, 2019'da arsa ve arazi alanlar ne kadar tapu harcı ödeyecek?

İstanbul Üniversitesi'ne 700-800 dönüm arazi tahsis ettik!

Öğrenci sayısı itibarıyla kaliteyi artıracak adım atmak istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi'ne Hasdal tarafında 700-800 dönüm bir arazi tahsis ettiklerini, burada İstanbul Üniversitesi'nin asli kampüsünün veya külliyesinin olacağını belirtti.

CarrefourSa Bayrampaşa'nın akıbeti belli oldu!

Carrefoursa’nın Bayrampaşa’daki 63 dönümlük arazisi 145 milyon TL’ye Re-Pie’ın oldu. Carrefoursa Bayrampaşa'nın satışında sonra arazi üzerine ne yapılacağı merak konusu oldu. 

arazi kayması ne demek Haberi

arazi kayması ne demek

Arazi kayması nedir?

Arazi kayması terimi, yukarıda bulunan bir arazinin yer kayması, sel ve zelzele gibi herhangi bir doğa sebebi ile aşağıda bulunan arazi üzerine kayması durumunu ifade ediyor.


Türk Medeni Kanunu'nun 709, 710 ve 711. maddelerinde arazi kayması nedir, arazi kayması ile ilgili diğer hususlar şu şekilde ele alınmıştır; 


MADDE 709.- Arazi kayması sınır değişikliğini gerektirmez.

Arazi kayması sebebiyle bir taşınmazdan diğerine geçmiş olan arazi parçaları ve diğer cisimler hakkında sürüklenen şeylere ve karışmaya ilişkin hükümler uygulanır.


MADDE 710.- Arazi kaymasının sınır değişikliğine yol açmayacağı ilkesi, yetkili makamlarca heyelân bölgesi olduğu belirlenen yörelerde uygulanmaz.

Bu yörelerin belirlenmesi sırasında yöredeki arazinin yapısı göz önünde tutulur.

Bir taşınmazın böyle bir yörede bulunduğu, ilgililere uygun biçimde bildirilir ve tapu kütüğünün beyanlar sütununa yazılır.


MADDE 711.- Sınır, arazi kayması sebebiyle...